Cukrovkári, pozor! Na Slovensku stúpa počet amputácii končatín

Táto diskusia patrí k článku: Cukrovkári, pozor! Na Slovensku stúpa počet amputácii končatín
Cukrovkári, pozor! Na Slovensku stúpa počet amputácii končatín

Tzv. diabetická noha predstavuje pre mnohých cukrovkárov riziko amputácie. Na Slovensku má tento zákrok v posledných rokoch rastúcu tendenciu. Slovenská asociácia dodávateľov zdravotníckych pomôcok SK+ MED sa preto snaží o zefektívnenie prístupu k inovatívnym možnostiam liečby, aby amputácia končatín bola tým najkrajnejším riešením.

gagfsdwe

osobna skusenost

1. treba utekat z obycajnej chirurgiie (hlavne kramare, iba amputuju, neriesia pricinu, cievy)
2. treba ist na cievnu chirurgiu vedia zachranit vela, pomozu (antolska, pripadne sa obrate na brno - cievna chirurgia, su tam ochotni, slusni, prijmu aj slovakov, odpisu vam na mail !)

mam tazke srdce na chirurgiu na kramaroch, utekajte odtial prec

ahjaj

to som nečítala, ale moja skúsenosť je taká, že v pozadí diabetickej nohy je stále zlá kompenzácia a málo vedomostí o chorobe. Ľudia si dáívkujú inzulín alebo lieky tak, ako im predpísal lekár, a jeden lekár má veľmi veľa pacientov, chýba priestor na to, aby sa ľudia naučili podávať si lieky a inzulín na základe nameraných momentálnych výsledkov. V nemocnici čo som bola, tak si diabetici kľudne išli ľahnúť na polročnú infúznu liečbu ohľadne bolestí chrbtice tak, že si nezobrali so sebou glukomer a na izbe som mala pacientov, ktorí nevedeli, či im je zle z infúzie, alebo z nízkej či vysokej glykémie.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.