Ahojte,chcem poprosit o radu,lebo neviem co dalej.Mam priatela sme spolu 8rok,a minuly rok ma priatel poziadal o ruku.Mam ho velmi rada,je to dobry muz,skutocne,a velmi si rozumieme.Vazim si ho,a nikdy by som mu nechcela ublizit.No a prave tu sa zacina moj problem.Priatel ma starsieho brata.Ked ma prvy krat moj priatel priviedol k nim ma predstavit jeho rodicom,tu sa to cele zacalo.Ked sa vtedy vo dverách prvy krat ukazal jeho brat,v tu chvilu sa mi rozbuchalo srdce,ako dive,a odrazu som zacitila doslova motyle v bruchu,a odvtedy na neho nemozem prestat mysliet.Zapacil sa mi velmi,na prvy pohlad,a skoro som na nom oci nechala.Jeho brat je zatial slobodny,a je velmi utiahnuty.Od priatela viem,ze jeho brat nechce mat ziadny vztah,nakolko je aj samotar,a o vztah nema zaujem.Sialene sa mi zapacil,a priznavam,ze som sa doneho zamilovala.Ja viem,ze mam pritela,viem,ze som zadana,a toto sa nemalo stat,ale je pravda,ze svojim citom clovek nerozkaze.Jeho brat o tom nevie,a tak isto o tom nevie ani priatel.Ja si priatela velmi vazim,a nechcem mu v ziadnom pripade ublizit.No neviem,ze ako teraz dalej.Za kazdu radu vam vsetkym dakujem.Za gramaticke chyby sa ospravdlnujem,pisem to narychlo,nakolko som v praci na nocnej sluzbe.
Viem,som zadana,ale k jeho bratovi citim nieco viac.
Tu nie je o čom. Máš chlapa po svojom boku už 8 rok, takže typujem, že to nie je chlap čo strieda ženy ako ponožky a myslí to s tebou vážne, keďže ťa požiadal o ruku. Máš chlapa, tak sa oňho ako snúbenica či manželka staraj. Vykašli sa na jeho brata. Páči sa ti fyzicky a to je asi tak všetko.
Myslím, že svoj vzťah nechceš zničiť nejakým pobláznením. Ak si niekedy len pomyslela na to, že by si vzťah ukončila a začala si niečo s jeho bratom alebo akýmkoľvek spôsobom sa s ním zblížila viacej ako len konverzáciou, tak si daj poriadnu facku.
Myslím, že tvoj vzťah je oveľa dôležitejší ako len nejaké pobláznenie sa do jeho brata. Samozrejme, že sa stávajú situácie, že sa žena zamiluje do iného od prvého pohľadu a už má zrazu potrebu riešiť jeho, aby sa s ním viacej zblížila.
Ja osobne neviem ako takto môže niekto fungovať, že zrazu jednoducho už nie je pre ňu alebo pre neho najdôležitejšia osoba po svojom boku svoj partner alebo partnerka. Raz keď mám vzťah, ktorý klape už viacej rokov a viem, že sa navzájom milujeme a dopĺňame sa, tak sa môže pred mňa postaviť aj neviem aká žena a jedine čo môžem spraviť je, že ju obídem a viacej si na ňu už nespomeniem. Nech to je aj sestra mojej priateľky alebo jej kamarátka či kolegyňa z roboty.
Mala by si si uvedomit, ze poblaznenie, zamilovanie sa, nie je este skutocna laska. Mat motyliky v bruchu je fajn, ja ich mam tak dvakrat do dna a nemoze za to ziaden muz. Jasne, ze zivis v sebe tie super motylikovske pocity, lebo tvoj mozog je cisto oblbnuty. To je aj vedecky dokazane, chemia si robi v tvojom mozgu discoparty. Je to presne ten isty stav, ako ked sa napchavas cokoladou, fajcis, davas si lahsie drogy. Presne ta chemia, ktora nas drzi zamilovanych a s ruzovymi okuliarmi na zaciatku kazdeho vztahu. Ta chemia, ktora ked vyprcha, zrazu sa clovek zobudi do reality a vidi partnera aj s chybami. Co myslis, kebyze opustis partnera a zacnes chodit s jeho bratom, ako dlho bude trvat, kym prestane posobit chemia? Ja ti dam tak dva mesiace. A potom, az to opadne a ty nebudes rovnako psychicky zrela, ako nie si ani pri tomto sucasnom partnerovi, velmi lahko sa stane, ze sa zamilujes znova. Do dalsieho. Cize, kym cokolvek zacnes riesit, najprv sa pozri na seba, do svojho vnutra. Kto si, v com sa mas zlepsit, kde su tvoje chyby, kam sa mozes posunut. Az to skusis a budes hladat odpovede, duchovne o cosi porasties. Potom ti pride odpoved, ci ma zmysel cokolvek s tym chalanom riesit :)
Pocuj, BJ_2. Ty mas velmi zaujimave a mudre prispevky, pokial v nich nevystupuje tvoja viera. Bez toho mas dobre nazory
rovnako ako k jeho bratovi to možno budeš cítiť aj pri niekom inom. Je otázka, či to ustriehneš, či budeš chcieť byť verná, alebo si chceš zistiť, čo je neskutočná vášeň, aj keď s neistým či smutným koncom.
......
S jeho bratom by to nikdy nevyslo,pretoze on je samotar,a o vztah nema zaujem.Ano priatela mam rada,a nechcem mu ublizit.Zo stretnutim s jeho bratom sa vyhybam,ako sa len da.No ked obcas nastane situacia,ze sa to neda je to premna velmi tazke.Jeho brat ma velmi ozaj velmi pritahuje,paci sa mi,a citim k nemu velmi vela.Ked ho vidim srdce mi ide odtrhnut,cela sa roztrasiem,a v tej chvily ani nedycham.Jeho brat ma pritahuje velmi,aj ked viem,ze z jeho strany nikdy nic nebude,no aj napriek tomu je to z mojej strany velmi silne.A ja neviem,co s tym.
Mas dve moznosti, bud to pretrpiet, a pockat, az to odide, co bude velmi tazke, kedze je to jeho rodina, budu vznikat situacie, ze sa stretnete. Mozes to vyriesit tak, ze sa mu zdoveris, a tomu jeho bratovi sa budes vyhybat.
Tie motyliky v bruchu, to zeny casto hovoria. Plati - vzdy ked ucitis motyliky v bruchu, utekaj kade lahsie.
Je to vzdy poblaznenie, osial, stratenie kontroly. Zle znamenie.
Vzdy som cital pribehy, ze to viedlo len k destruktivnym vztahom. Potom neskor, ked pisali zeny pribehy, vzdy som vypozoroval, ze boli motyliky v bruchu. A potom za pol roka bum, hroza. Myslim z toho vztahu.,
Vzdy ked zena takto behom chvily strati kontrolu, je to zle znamenie. Teda, pokusa sa ti to rozvratit vztah. Tie mudrejsie zeny sa modlia, ked pride taketo nieco, aby to zmizlo a nerozvratilo im to vztah. Tie hlupejsie podlahnu.
ja si myslím, že aj počas manželstva sa môže stať, že sa človek zamiluje do iného človeka, ako je ten, komu sľúbil vernosť. Za to, že sa zamiloval nemôže, to je chémia, ide tu o jeho vedomé vyvodzovanie situácie. Teda, ak som vydatá a vedome sa pokúšam dať dokopy s niekým, kde ma to priťahuje, konám zlo tam. Keď sa danej situácii vyhýbam, uvedomujem si ju, a obmedzujem styk s človekom, ktorý ma tak priťahuje, a robím všetko, aby som s ním nebola osamote, časom to prejde a nikomu som ničím neublížila.
Teraz si predstav, že by to vyšlo pozitívne, a ako by ste ublížili Tvojmu priateľovi?
Dôležitejšie ako byť zamilovaný je vedieť mať rád. A kto má rád, dokáže byť aj verný, napriek zamilovanosti do niekoho iného.