Prednison

VanyD

Stretli ste sa s tym, ze prave pocas uzivania prednisonu sa cloveku rapidne o 180 stupnov zlepsila plet? Po vysadeni mam opat naspat problemy s tazkym zapalovym akne, ktoreho sa neviem zbavit uz niekolko rokov.
Co to moze znamenat ? Snazim sa akne zbavit uz cele roky a toto by mohla byt konecne nejaka indicia.

ahjaj

beriem prednisol od 10. februára a mám ho užívať do 15. marca, ak mi medzitým nepovedia inak.
Dnes som bola na vyšetrení vnútorného ucha a dozvedela som sa, že zápalová lézia v mozgu zasiahla vnútorné ucho na pravej strane práve centrum rovnováhy, takže je tam 100 % né nezvratné poškodenie, ale že organizmus si takéto poškodenie vie kompenzovať, lebo na ľavej strane to mám v poriadku a dostala som brožúrku, ako mám cvičiť, aby sa organizmus tú kompenzáciu naučil. Vraj ak budem 2-3 mesiace riadne cvičiť, potom sa naučím aj bezpečne a bez závratov chodiť.
Sú to také cvičenia napr. na koordináciu očí, že pohybujem natiahnutou rukou pred očami textom a sledujem text očami...
mám problémy aj s dlhodobou zrakovou pozornosťou a tým pádom aj čítaním... krátky čas viem čítať, ale kniha mi robí ťažkosti, čo ma začína rušiť, lebo v rámci oddychu by som rada aspoň čítala.... ostáva mi toto fórum... :-))
Čo sa týka priberania, zatiaľ nepriberám, kvôli závratom je bezpečnejšie mať poloprázdny žalúdok, ak sa mi zdvihne, aby tam veľa obsahu nebolo... a udržal si obsah...
Vyšetrenie mi dnes dalo zabrať od 7.00 som síce s malými prestávkami ale predsa, bola hore, a bud stála, chodila, alebo sedela do 10,30 aj keď sa niečo robilo poležiačky...takže jedno vyšetrenie mi už nemohli urobiť, lebo mi bolo zle... takáto námaha mi zhoršuje stav, aj keď to bolo inak užitočné a potrebné.... no, to vyšetrenie mi urobia o 3 mesiace, keď mám ísť na kontrolu...

vierocka66

tento liek má veľa vedľajších účinkov, kamoška má s ním skúsenosť, prvé týždne, dokonca prvé asi tri mesiace nič, žiadne zmeny, hovorili sme si, že paráda, že dá to bez tých vedľajších účinkov a potom v priebehu mesiaca pribrala 10kg. Je pravda, že bola z toho nešťastná, ale je to fakt, že kašlať na kilá, podstatné je zdravie!

Bohatier

ahjaj, radis tu ludom ktorych ofukuje sotva vanok a popritom sama bojujes s uraganom! Nechcem ta nijako ovplynovat ale nervova sustava dokaze znasat len do urciteho stupna! Neviem kde som cital toto prirovnanie ale ovca v blizkosti vlka coskoro zahynula (urcite chapes ze ovca je myslena ako priatelske stvorenie).

Ako doplnkove veci by si mohla skusit napr. jogu, prechadzku za skoreho rana v lese alebo sa liecit v blizkosti vodopadov, popripade si kup ionizator vzduchu, zeleninu a ovocie pestovane na vulkanickej hornine kde je nieco co by sa ti teraz hodilo a potom este zelenu riasu v ktorej to je tiez. A v tomto tiez (a hadam to admin nezmaze lebo niesom predajca) CZ IQkac toto radsej preskoc lebo nechcem aby si mal depresie z vyssej inteligencie! Proste "monoatomicke zlato" www.energiezivota.com

Na toho vlka mozes skusit tuto knihu ktora tu na fore byva casto sklonovana "Eckhart Tolle - Moc pritomneho okamziku".

Toto vsetko by ta urcite posunulo o par dalsich percent k dobru. Tak hadam z toho aspon volaco vyskusas.

Prajem skore vyliecenie.

Omen

To ani nerieš. Všetku silu, myšlienky, city a pocity vlož do svojho uzdravenia. Věř a víra tvá tě uzdraví...

ahjaj

Beriem to 3 týždne. Je tam podozrenie na neliečiteľnu chorobu a ma sa zmierniť len obdobie záchvatu a tesne po ňom. O týždeň, dva budem vedieť viac. Zatiaľ neriešim co bude a či sa niekedy dokážem postarať aspoň o deti a domácnosť, a samostatné bez pomoci sa pohybovať na ULICI alebo ci niekedy budem môcť ešte pracovať. V nemocnici som spoznala niekoho, kto sa vrátil po záchvate do normálneho života o 6 mesiacov, potom 4 mesiace fungoval a bol šťastný, potom sa záchvat zopakoval.

Omen

Ty môžeš, aj nemusíš pribrať. Okrem toho Prednison berieš to len pár dní, ona cca 6 mesiacov. Ešte nenastal čas na hodnotenie. A vôbec, na priberanie sa môžeš vykašlať. Najdôležitejšie je, aby si vyzdravela!

ahjaj

Dnes som prvýkrát od choroby strávila celý deň síce poleziačky, ale v bdelom stave. Problémom teda nie je prednisol, ale zápalové ochorenie mozgu a zápal priedušiek. Pokrokom je, že konečne vnímam co sa deje a viem sa zapojiť do rozhovoru. To priberanie na váhe sa zaťal nedostavil, za 2 týždne od vypuknutia choroby som schudla 4 kila. Ale to je o tom, že poleziacky jest neviem a keď nemám položenú hlavu, cítim v nej silný tlak a zdvihne sa mi žalúdok. Užívam si mama hotel a to, že ani s tanierom nemusím balansovat k umývačke a robiť po sebe poriadok, keď sotva stojím na nohách.

Omen

Len si dávaj pozor na nežiaduce účinky tých liekov... A keď sa ti bude dať, tak ich pomaly vysadzuj. Tie suplementy máš odkonzultované s lekárom? Prednison tlmí účinky vit. D.
Dôležité je, že to "vŕzganie" ustupuje. Zajtra zas bude lepšie, pozajtra ešte lepšie. Tak sa len drž! : )