antikoncepcia tromboza

Príspevok v téme: antikoncepcia tromboza
susi30

ahojte,

v novembri som bola na prev. prehliadke, kde mi bol zistený myom na maternici... doktor povedal, že nakoľko ešte nemám deti, najlepšie by to bolo liečit antikoncepciou, aby ten myom nerastol, vraj hormony ktoré obsahujú tabletky zabrania rastu myomu... ja som mu povedala že ATK brat nechcem či nie je nejaká iná možnosť.... on mi povedal že toto je najlepšie riešenie. Povedala som mu že si to premyslím..... doma som si o tom preštudovala a ano bolo to tam spomenuté, tak som k nemu o mesiac zašla, že dobre môže mi predpísat tabletky.... nezobral mi ani krv ( čo som myslela že zoberie, pretože v minulosti som brala ATK a lekárka mi krv zobrala ). Pýta sa ma aké chcem... povedala som nič silné.... predpísal mi belaru. Po použití 4 tabletky ma začala veľmi boliet noha, nevedela som sa postaviť....už som vedela že z čoho to je.... tabletky som viac nebrala... isla som na sono ciev kde mi povedali že mám trombozu a nechali si ma v nemocnici.Odvtedy ubehli dva mesiace, stále nie som ok, na nohu krívam. Isla som za lekárom a povedala som mu čo je a chcela som od neho vysvetlenie. On tvrdí že nepochybil a že UZ SA KRV NEBERIE...nechce sa mi tomu veriť.... mám toho dost, som odpísaná na niekoľko mesiacov, mám kopu problémov s tým a on sa k tomu postavil takto. Rozmýšľam nad udaním.... predtým však chcem počuť váš názor.... poprípade berú vám krv pri predpise? čo som si na internete preštudovala tak sa to tam spomína.

antilooopa

Ja som dostala trombózu po norethisterone, ktorý som užívala na dysfunkčné krvácanie. Tiež na 4.deň užívania. Aspoň vieš, že žiadne ženské hormóny už užívať nemôžeš. Lekár ťa mal poučiť o možných rizikách, ale nedokážeš mu, že to neurobil, plus si mu podpísala informovaný súhlas s liečbou. Snaž sa uzdraviť čo najskôr, ale v tomto prípade proti lekárovi asi nič nemôžeš urobiť. A je to varovanie pre všetky ženy, ktoré si myslia, že HAK sú cukríky.

Bubliii

Ja si uz na branie krvi nespominam lebo HAK som brala asi 9 rokov dozadu, prepac.. ale chcem sa ta opytat ci fajcis a ci nemas problemy s vyraznejsou nadvahou. Pretoze toto su tiez rizikove faktory pri ktorych by sa HAK nemala brat a on tychto ta lekar rozhodne informovat mal. A ak si trombozu mala uz predtym, tak o to skor...

Rosegold

Aj ja som si prv myslela ze vzdy sa berie krv ale ako ti povedal tvoj lekar uz sa to nerobi. Nepoznam zenu kt. bere hak ze by jej bola zobrana krv. Ani mne. ani pecenovky sa nerobia.Jedine ze sa do karty nazaciatku zapisuju choroby, pytaju sa ci v rodine niekto nema poruchu zrazanlivosti krv atd atd.