Uzdravenie tela a duše:.)

Príspevok v téme: Uzdravenie tela a duše:.)
Mariolla

Ahojte! Momentálne mi nie je dobre ani po fyzickej, ani po psychickej stranke. Urobili mi vyšetrenie, EKG, je to vraj psychosomastickeho razu. Skúšam všetko - doktorov, psychológa, prírodného liečiteľa. Ale jeden deň mi je Ok, na druhý deň nič moc. Nechcem tu rozpisovať, to by bolo na dlhšie. V poslednom čase toho bolo na mňa veľa. Ide to až do syndrómu vyhorenia, preťaženie po psychickej aj fyzickej strànke.
Otázka na vás - ako ste sa uzdravili, čo Vám osobne pomohlo, alebo kto Vám pomohol (či uzž liečiteľ alebo psychoterapeut, dr., sami), cvičenia, odborná literatúra, rodina, priatelia, viera, vaše každodenné rituály atď. Čo Vám refreshlo telo, dodalo silu, navrátilo energiu, zdravie, chuť, radosť, smiech, balanc, harmóniu? Koľko takýto proces trval?
Ja verím, že všetko bude dobré a dostane sa opäť do normálu a užívať si a fungovať v živote ako predtým. Ďakujem krásne za príspevky a prajem pekný deň!

oxalis

ešte sa opravím! pokrivili mi nie vieru, ale moje poznanie, moju skúsenosť nahradili vierou ! zaviedli ma do slepoty! a keďže som bola blbá, veď oni sú v tom skúsenejší - nechala som sa ! nechala som zo seba urobiť slepú, nemú ovcu !Ja som videla ten materializmus čo im tam vládne! a nie len materializmus! súdenie druhých, také nenápadné povyšovanie sa!! ale bola som ticho! videla som, že ja nie som pre nich nijak zaujímavá, lebo nemám peniaze a ešte k tomu fuj ona brala drogy! cítila som to, ako sa ma stránia ! toto sú ľudia! všade sú takí aj onakí. Dobrými skutkami a charakterom si Bohu blízko. Nie keď odriekaš svaté písmo. Pomôcť ti kľudne môže aj indián čo v živote bibliu nevidel a nepozná Ježiša. Lebo ho má v sebe! Veď božieho ducha má každý v sebe! Ale na smrteľnej posteli bude buď plač alebo úsmev na tvári.

oxalis

Mariolla, prepáč za rozkúskované odpovede.
ešet chcem napísať, ako decko som žila nonstop v strese, v puberte sa to zlomilo prišli depresie., v 19 sa ma dotkla vyššia sila a dala som sa na nejaké kresťanstvo. Odišla som, lebo mi len pokrivili vieru v duchovno a v Boha a ja som padla opať do depresií a už dávno som vďaka nim spochybnila, čo sa ma to dotklo.A pritom oni vyzerali, že im nič nechýba ! . prešlo ako nič ďalších 10 temných rokov. Dva posledné roky som chodila k psychiatrovi a psychologovi. Hovorila som si, načo žiť. Začalo to pred pár mesiacmi. Všimla som si, že sa vyhýbam niektorým pohybom s pravou rukou. Na kamere. Pohľad zo zadu na seba. Keď som si tie pohyby začala skúšať, cítila som hnusnú bolesť v hrudi. Tak hnusnú, že som dostávala paniku. A keď sa bojíte smrti, ste presvedčení, že čoskoro umriete, zrazu je to duchovno dôležitejšie, ako čokoľvek na svete, lebo čo keď sa nevyzdraviete a zajtra, s najbližšou panikou umriete? Vďaka tejto panike som vyhľadala človeka, ktorý mi poslal iného človeka a dostala som sa k čchi kungu. a potom k Pálešovi. Môj stav sa zlepšil z 0 na 100. Vo všetkých oblastiach. Jak môj vzťah k sebe, tak k druhým, nebojím sa už ničoho. je mi úplne jedno, kto si čo myslí. Som láskavejšia a už sa ani nehnevám. Už nie som taký hypochonder a paniku už tiež zvládam. nešetrím ľudí od svojej úprimnosti a odvtedy mi len poďakujú. Neďakovali mi keď som medom natierala druhým hubu aby bol kľud.A predsa som ho nemala! Teraz som slobodná ! Ducha mi už nik a nič nevezme a nezlomí! A to som bývalá narkomanka ! Mariola neviem či tebe sa táto cesta bude pozdávať pre seba. Tebe možno bude stačiť len prestať brať tento svet tak vážne,alebo vypadnúť niekam preč, napr. do Peru vyskúšať ayahuascu :)

oxalis

ale úplne som neodpovedala zakladateľke moju skúsenosť, možno ťa to osloví. Tak ako som spomínala, mne pomáhajú meditácie, konkrétne čchi-kung. Je to práca s energiou. Ktorá je všadeprítomná, nachádza sa vonku aj v nás. Nebudem prezrádzať všetko, ale sú to mocné cvičenia. Ozdravujú telo aj ducha, už po prvom cvičení sú nielen duševné, ale aj hmatateľné výsledky. Niekto viac pocíti, niekto menej po prvý krát. Tréningom týchto cvičení, meditácií sa zlepšujú mentálne schopnosti, zlepšuje sa intuícia. NIe je to cvičenie nijak nábožensky orientované, však v meditáciach je možné pocítiť spojenie s vyššou energiou. Cvičenie čchi kungu ti dá veľa síl, môžeš využívať túto energiu na liečenie seba aj druhých. Nemusíš slepo veriť ani sa nútiť, sama zistíš, ako to pôsobí. Ak ťa zaujíma duchovno a veci za hranicami nášho vnímania, tak ti odporúčam Emila Páleša.Ariadninu niť. Zatiaľ nič lepšie som sa Slovensku nenašla. Aj z toho si treba brať len to dobré. To že slobodný vysielač je proruský a iné veci okolo toho, na to kašli. Na fun rádiu ho nepúšťajú. Niekde na nejakej filozoficko kresťanskej stránke ho označili za čarodejníka. Aj to nájdem keď niekto chce. dám link. Ale bacha sú tam len hejty. Nič, čo by si mohol človek vziať. Len zlobu..

oxalis

Nie je univerzálna cesta pre každého. Mne len biblia nestačila. Prežila som naozaj veľa zlých vecí. A dávno viem, že Duch svatý sa nenadnáša len nad kostolmi a nad hlavami vyhlásených kresťanov. A nie je nič jedovaté, len si z toho treba vziať to dobré! A kto je lenivý, blbý, nech si nechá hučať od druhých do hlavy. Ale následky za to ponesie sám. Každý si svoju cestu k poznaniu seba, kto je, kam patrí, odkiaľ pochádza musí skúsiť sám. Len tá osobná skúsenosť má moc. Ako tu píše ,,preteba,,. a tá stále si myslí, že všetko čo necituje bibliu je jedovaté, však? :) Niekto sa k poznaniu dopracuje cez meditácie. Iní zájdu niekam k domorodcom a pozorujú ako žijú. Niekto ochorie na rakovinu a zrazu mu všetko docvakne. Stačí aj blbý ekzém..

Uprimna

Ahojte, svoj pribeh syndromu vyhorenia v milovanej praci a ako som ho prekonala podrobne opisujem v casopise BALANS..teraz v predaji
Dostavam vela pozitvnych ohlasov , takze ak si niecim podovnym prechadzate, kludne mi napiste..

Preteba

Zuzana209, krásne si to opísala:) áno, je to tak ako píšeš, uprimný vzťah so živým Bohom. Nie slepá viera v niečo, čo niekto povedal, ale istota a skúsenosti na vlastnom živote. Je pravda, že fungujú aj ,,alternatívy", ale do času a bez trvalého uzdravenia.
Príklad: smädný človek vypije pohár vody a smäd uhasí. Keď ale vo vode bude kvapka jedu, smäd tiež uhasí, ale následky??!

oxalis

Zuzana209 ...to že tebe meditácie nič nepriniesli, neznamená že nefungujú. Práve to by som zakladatelke doporučila. Skrz meditácie sa dostaneš do spojenia s Bohom a bude ti blazene ako nikdy. Pochopíš rôzne veci o sebe o svojom zmysle života. Dokážeš si otvoriť intuíciu. Dosiahnes poznania. Nie len slepo veriť. Treba vedieť. Slepá viera ťa ľahko zvedie. Ľahko sa manipuluje s ľuďmi. Ako sa to aj robí! Čo potrebuje duša je poznanie. Nie Slepu vieru.

Zuzana209

Ahoj, prežila som niečo podobné, čo opisuješ - t.j. keď ide život ako “na hojdačke”. Osobne som vyskúšala podľa mňa takmer všetko čo by ti tu väčšina ľudí radila - motivačná literatúra, joga, cvičenie, akupunktúra, bachove kvety, veštenie, užívanie si života vonku s partiami, štúdium, rôzne kurzy, meditácie...Nič z toho mi nedalo dlhodobý pocit uspokojenia - vždy to bolo len na určitý čas.

Až som si nakoniec povedala, že to skúsim s Bohom. Pred mnohými rokmi som opustila vieru v Boha pretože ľudia ktorí boli veriaci ako aj samotný kostol ma nepresvedčili o tom, že to stojí za to. Keď som sa po 12 rokoch rozhodla vrátiť sa k Bohu tak som si povedala, že do toho pôjdem na 100% - tak ako som to skúšala aj s inými predchádzajúcimi aktivitami. T.j. žiadne formálne účasti na nedelnej omši v nažehlenej košeli - proste som chcela spoznať, kto Boh naozaj je.

Odhodlala som sa aj na generálnu spoveď, kde mi poradili aby som čítala každý deň Bibliu - a od toho momentu sa môj život začal meniť. Neexistuje žiadny zaručený recept na to ako prísť k bodu kedy sa ťa Boh skutočne dotkne - ale ver mi, že keď ho budeš úprimne hľadať - tak On ti bude dávať do cesty veci, ľudí, myšlienky a znamenia, ktorými ti bude potvrdzovať, že On je živý - nie dajaký vzdialený deduško nad oblakmi, alebo nejaká neosobná energia - tak ako tvrdí ezoterika - ON je osoba, ktorá začne k tebe prehovárať rôznymi spôsobmi. Ukáže ti, ako môžeš žiť lepší život, v čom robíš chyby a pomôže ti ich napravovať. Cesta k Bohu je dlhá ale je aj “dobrodružná” , plná prekvapení, nových vecí, o ktorých si netušila...Postupne ako pôjdeš ďalej a nevzdáš to - tak ťa bude oslobodzovať od vecí, ktoré ťa dnes trápia - zmizne pocit osamelosti a prázdnoty, zmiznú tvoje strachy, zrazu ti život bude dávať zmysel a depky sa postupne stratia...

Ver mi, že viem o čom hovorím - ja som na vlastnej koži zažila úplne neuveriteľné zážitky, ktoré sa mi predtým nikdy nediali - cítim sa “chránená”, užitočná a milovaná. Keď totiž pocítiš skutočného BOha - nemyslím teraz nejakého Boha len z rozprávania - pocítiš, že ty sama máš v očiach Boha obrovskú hodnotu a On po tebe túži a miluje ťa - chce byť Priateľom tvojej duše - v tom je najväčší rozdiel medzi ostatnými alternatívami a skutočným Bohom - že totiž keď potrebuješ pomoc tak nemusíš ísť k zrkadlu a tam si fandiť a povzbudzovať sa “ty to dokážeš, mysli pozitívne”, alebo meditovať, kde sa znova dívaš len do seba - ALE môžeš osloviť inú osobu - Boha ako svojho Priateľa a môžeš ho prosiť o pomoc ale aj radu...Keď to prežiješ na vlastnej koži - už ťa nikto nepresvedčí o moderných alternatívach - lebo sú to len obyčajné náplaste.

Tu ti posielam niektoré inšpiratívne svedectvá ľudí, ktorí prežívajú živý vzťah s Bohom:

www.youtube.com

Zmena

Liečitelia neliečia, v tom je zamotaní Zlý!!! Treba si dávať na to pozor! Ak si už u neho bola, treba sa toho zriecť! Najlepšie bude keď to budeš riešiť s kňazom a potom sa môžeš obrátiť na vieru a riešiť to cestou s Bohom... Ale to až potom keď sa zriekneš zlého ducha.