Podnikanie

Príspevok v téme: Podnikanie
Kika2144

Ahojte..Chcem sa spytat ma tu niekto skúsenosti s podnikanim? Mam 20 rokov a rada by som si otvorila nejakú krčmu alebo bar v meste..Myslite že.sa to oplati 20 ročnej slečne ledva po škole? Je to finančne nakladne?nemám sice vzdelanie v odbore čašník ale predpokladam že asi budem musieť robiť rekvalifikačny kurz ale to mi nevadi...Myslite že sa to v meste oplati?veď do krčmy chodia ľudia vždy...či mladí či starši... ďakujem..

Omen

Kozmetička, som rada, že som ťa rozosmiala! Ak to tvrdíš ty, tak to potom bude pravda, či??? ; )
Pani podnikateľka, nevieš čítať s porozumením, lebo nikde som nenapísala, aby jej odborník vypracoval podnikateľský zámer, ale na začiatok poradil a uviedol ju do problematiky.
Je infantilné porovnávať kozmetiku s krčmou/ barom! Et cetera...

Kozmeticka32

Omen, smejem sa nad tvojimi uvahami. Ty si okolo normalneho podnikania, ktoremu rozumies ani nesiel. Mne tiez jeden dobre situovany znamy (vynikajuci uznavany auditor) povedal, aby som neblaznila, ze budem stratova a nabadal ma aspon na tie podnikatelske plany a zamery. Nastastie manzel mi veril a podporil ma. Prenajala som si priestor, zobrali sme pozicku a dnes po 10 rokoch mame z toho postaveny dom. Ten znamy sa mi potom ospravedlnil a priznal, ze v podnikani nejde o tie plany, ale o to srdce a to, ze sa vie clovek spravat k zakaznikom, lebo to na tomto negativnom Slovensku je uplny zaklad. Dnes mas 3 salony a moje baby nestihaju robit a platim ich od trzieb a mame 2x take ceny ako konkurencia, lenze zakaznik ma full mily ochotny servis kedykolvek chce a zacali ku nam chodit zname osobnosti (aj zeny aj muzi) a to len na zaklade toho, ze sa rozkriklo, ze sme spickovy vo vsetkom. Je to ako s potravinami, ze ludia si radsej priplatia za kvalitu, ako sa uspokojit s lacnymi shitmi. Kazdy si na seba potrpi a chce si dopriat. Dostala som dokonca jedno podnikatelske ocenenie za moj prinos zenskemu podnikaniu.
Autorka temy, neboj sa, chod do toho, ziadne podnikatelske a financne plany si nerob, pouzi intuiciu a zdravy rozum. Tie plany ta budu iba zatazovat a matat. Zdravy sedliacky rozum je top a vzi sa do role, ze ty si zakaznik a co by si ocakavala, aby si bola spokojna, pytaj sa priatelov, znamych, ze co by ocenili a ked sa s tym stotoznis, urob to. Prenajmi si nejaky hotovy priestor, ktory skrachoval a je to uz zariadene a bolo to schvalene na tu prevadzku (tak som zacala aj ja). Tito ludia tu podnikaniu vobec nerozumeju. Nedaj sa odradit. Urob to kvalitne, utulne, daj vyssie ceny, aby ti tam nechodili opilci, ale ludia, ktori si chcu dat nieco kvalitne v kvalitnych poharoch, obcas urob nejaku akciu, tematicke vecery, ziva hudba, oslov ludi, ktori robia standup atd. Kebyze mam viac casu, hned by som ti s tym pomohla a ukazala, ako, ale myslim, ze ty na to mas. :)

hokkaido kari

Omen, presne. Navyse krcma je tak specificke podnikanie, kde sa moze stretnut s kdecim, povedala by som, len pre silne zaludky, aj keby to uz bol prospesny, beziaci podnik. A ak ma niekto odradza a vidiet za tym zavist..

Omen

Drahá Kika, ja to tak ružovo, ako ti tu popísali, nevidím. Ak nemáš kapitál, prevádzkáreň, ktorá spĺňa zákonom stanovené podmienky, aj iné s podnikaním súvisiace veci, nezachráni ťa ani pekný úsmev, ani vložené srdce! Ak by si aj spĺňala všetky podmienky a náležitosti, kľudne sa môže stať, že ti mesto nepovolí otvorenie krčmy/baru.

Porovnávaš neporovnateľné: krčmu a kaderníctvo!
A nie, NEZÁVIDÍM ti, len čo-to o podnikaní viem a chcem ťa uchrániť sklamania, straty zdravia, financií...
Odvaha na podnikanie? : D Ani tá ti nepomôže, tu ti pomôže IBA zdravý rozum!
A tak ti odporúčam nasledovné: nájdi si ODBORNÍKA, ktorý sa venuje vypracúvaním podnikateľských zámerov, predostrieš mu svoje plány a on ti stručne zhodnotí tvoje šance na podnikanie v tejto oblasti a podľa toho sa zariadiš. Mal by byť z toho mesta, kde plánuješ otvoriť krčmu, lebo je to LEN on, kto najlepšie pozná podnikateľské prostredie v danom meste, nie my! Potom sa buď rekvalifikuješ a vyskúšaš si prácu čašníčky sama alebo svoj podnikateľský zámer presmeruješ inam alebo sa rozhodneš úplne inak.
Tak veľa šťastia! : )

majojoneza

Ahojte vsetci! Podnikatel, neviem v com podnikas, ale mas pravdu. Samozrejme existuju vynimky! Krčma je však istota. Co ja sledujem, tak najuspesnejsie podniky su, ak to robia ludia s laskou a ak najdu dieru na trhu. To je idealne kombo a zaruceny uspech. Teda ak nepredavaju nejaky superdrahy produkt ako ja :). Inak, ak nemas chut ist na vysku, tak si podnik otvor. Bez pozicky to vsak nezvladnes. Premysli si, aky bar/krčmu chce presne mat, vysnivaj si to a potom to mozes urobit ako chceš. Potom je dolezite KDE to budes mat. A ked uz budes mat otvorene, tak je dolezite aby sa tam ludia dobre citili a aby o tebe vedeli - tzn - treba urobit vela promo. Drzim palce.

Kika2144

Podnikatel55- ďakujem za pekný a motivačny prispevok:) presne niečo take som potrebovala prečítať:) áno Slovač je zavistliva veľa ľudí mi to vyhovara každý hovori o tej konkurencii hlavne preto lebo oni nemaju odvahu na podnikanie...presne oto mi ide byť panou sama sebe...poznam kadernictva napriklad kde sú vedľa seba a vždy tam vidim ludi...:) Takže mňa konkurencia neodradi dám do toho všetko:) hlavne aby ma to bavilo..:) ešte raz ďakujem za motivačny príspevok:)

Podnikatel55

Kika, ja podnikam 20 rokov, sice v niecom inom, ale to nie je podstatne. Poviem ti to tak, predovsetkym musis robit nieco co ta bavi, peniaze nesmu byt tvoja prvotna motivacia, tie su az druhotne. Na konkurenciu sa uplne vykasli tu neries, kludne si otvor krcmu vedla druhej, a aj ceny mozes mat kludne vyssie, ale ked tam das srdce, usmev, kvalitu, prijemne prostredie, aby zakaznici vedeli, za co platia, tak mas vyhrate. Chod na FB a poziadaj o clenstvo v skupine Ucime sa podnikat a tam napis, co planujes, mnoho ludi ti nezistne a rado dobre poradi. A nedaj sa odradit nasimi pesimistickymi Slivakmi, chod si za tym, oplati sa to. Budes sama sebe panom, uz to je velka vyhoda a za 2-3 roky budes mat aj super prijem, ak to budes robit s laskou. Velmi ti drzim palce!