Každý sa ku mne správa ako ku dieťaťu

Príspevok v téme: Každý sa ku mne správa ako ku dieťaťu
20rokovMam

Nechápem to. Napriklad sú Vianoce, vtedy ai všetci pripijeme v rodine, nalejú si a pozrú sa na mňa a rozmýšľajú či naliať aj mne a ak áno tak len trošinku. A potom sa na mňa divaju či po jednom glgu nie som náhodou opitá. Pritom ja nikdy nepijem, iba keď su Vianoce.
Keď sa v rodine deje niečo zlé, napriklad sa rodičia hadajú alebo mama plače tak ma vždy starš súrodenci pošlú preč že nech to nevidím. Pre boha ale veď mám 20 rokov? Nič to so mnou nerobí, psychicky som na tom dobre. Alebo nebodaj, ak omylom vyslovím nadavku, hneď mi za to vynadajú, ale keď ju vyslovia rodičia či surodenci tak je to vporiadku. Pritom ja nenadávam, ale človek pofrfle keď sa trebárs silno udrie niekde... alebo boli sme s otcom na stanici a rozpraval sa s akymsi chlapom a ten povedal nadávku a hned sa na mňa pozrel a povedal, že sorry nechcem pred tebou nadávať. Potom mi otec asi 5x povie pred odchodom aby som zamkla a zhasla čož nechápem lebo tieto činnosti som nikdy nezabudla spraviť a beriem to ako samozrejmosť a počuvam to každý deň najmenej 5x. Je niekto nahý vo filme a hneď mi povedia aby som sa nedívala. Prečo sa každý, či doma či cudzí, sprava ku mne ako ku dieťatu?

pomocnica

Každý tu iba píše, ako chápe postoj rodiny, lebo je najmladšia. Ale to, aby sa ku mne v 20 rokoch správali, akoby som mala čerstvých 11, tak to by som si rozhodne nenechala. Možnože je zakladateľka témy taký ten typ čo si myslí svoje, ale neprotestuje zjavne, ale prepána. To aby na teba pozerali ako na človeka čo prvýkrát ochutnáva alkohol, aby sa cítili nekomfortne, keď nejaká sex.scéna príde vo filme, tak to je trošku crazy nie? Ja už v 14tich som nemala problém s rodičmi kecať o sexe, lebo mi to prišlo normálne(nepredstavujte si nejaké témy šialené, ale vpohode som prehodila, že ten týpek si aspoň konečne užil kvalitný sex atď...). Najprv sa trochu zháčili, ale potom aj im to vyhovovalo, že sa ku mne nemusia správať ako ku dieťaťu, ale keďže som im správaním dokázala, že síce dieťa som, ale nie som zasran, tak sa ku mne správali ako ku seberovnej bytosti. ;-)
No jasné, že som ich malé dievčatko a to nebriem a nevadí mi to, ale takýto prístup. :D Áno, to ešte moja babka a dedko takí ku mne boli, že alkohol a také, ale ja som taká, že im hneď dám najavo, koľko bije. :D

Veľa šťastia, možnože im to treba raz vysvetliť v nervoch, nech sa láskavo spamätajú, lebo by sa ti to mohlo obrátiť chrbtom, keď ťa o pár rôčkov nenechajú niekam ísť s kamošmi na chatu, alebo budú mať problém s tvojím prípadným osamostatnením, lebo si budú myslieť, že to nezvládneš sama, že ty predsa nemôžeš bývať vo svojom atď....Proste všetko s mierou, ale tvoja rodina to trošku preháňa podľa mňa. Asi si nejako nevšimli, že si už dospela. áno, nezazlievaj im to, chcú ťa chrániť od zlého sveta, ale raz príde čas, keď im to musíš ozrejmiť. Proste to, že ma mamka doteraz volá Bambuľka, je niečo iné, ako to čo máš ty u vás.

Drž sa.

veva36

viem, ze to moze byt niekedy otravne ale zase na druhej strane nie je to super, ze sa tak o teba boja a ze sa staraju?

Gaspura

Ak si najmladšia zo všetkých súrodencov tak je to podľa mňa taký prirodzený inštinkt, že sa ťa snažia stále chrániť a stále sa na teba pozerajú ako na dieťa

jasmin27

nemala by si im to zazlievat, oni boli proste zvyknuty, ze si najmladsia a ze museli na teba najviac dohliadat. skus im len povedat, ze ty si uz jednoducho dieta neni a nech sa snazia sa tak aj spravat

3EcpS56WvvvS34Nf

Zda sa, ze si najmladsia.(tou najmladsou budes stale...) Kazdy si strazi svoj post,ved to pochop.Tebe sa tvoj post nepaci?

petroneta

môj mladší syn má 21 rokov a volám ho Dojča. Najprv protestoval, ale už si zvykol.
Mám známu: 62 ročnú, ktorá mi predstavila svoju "Malú" - 35 ročnú dcéru, no lebo tá druhá má už 40.
Neboj, ostaneš stále malá, a drahá, ktorú chce každý chrániť, ale aj tak si časom uvedomia, že dospelá si, len ten čas plynie inak Tebe, a inak ostatným. Neprejde to zo dňa na deň, ale tak postupne aj tým, že sa začneš Ty osamostatňovať. A má to aj svoje výhody. Nemusíš rozmýšľať za druhých. To je únavné, keď je človek rodičom a tak, že zrazu musí rozmýšľať za všetkých ostatných a od neho sa čakajú návrhy riešení aj vo veciach, do ktorých ho nič nie je.

PanParalen1

Mne váha ukazuje dve kilá ráno a šesť kilo večer, po odľahčení témy zvyčajne o 21. hodine potom váha zase klesne na jedno kilo alebo na kilo a pol., kedy ako. U nás doma je to opačne, nikto nepochybuje o tom, že sa opijem na D-moll a rodičia ma volajú oci, predsa som od nich o hodně starší. Čas je relatívny...to nebudeme teraz analyzovať matematicky dve, tri hodinky cez nejaké vzorce MC na 2-hú a pod., aby sme zistili, že ako sa cítia ľudia na večnosti:-)