sociálna fóbia?

Príspevok v téme: sociálna fóbia?
Candy25

Hneď po škole som sa zamestnala vo väčšom kolektíve plnom žien. Vtedy mi to nevadilo, ale potom sa začali ohováračky, intrigy, proste ženský kolektív..mala som nechuť tam chodiť, ,,depky" a kvôli tomu som nakoniec odišla z práce . Pomedzi to som ešte mala pár zlých skúseností s ľuďmi a tak som sa rozhodla že chcem pracovať sama. Nechcem mať okolo seba tlupu ľudí ktorí mi budú kefrať do práce a nechcem znášať intrigy, som človek ktorý si chce zodpovedne urobiť svoju prácu a mať kľud. Nerobí mi problém jednať so zákazníkmi, niečo vybaviť, ani sa opýtať na cestu. Rada sa zabávam, rada chodím von. Ale nie som typ ktorého je všade veľa a vždy rozpráva. A už nedokážem robiť v kolektíve. Cítim sa pri tom nesvoja, pri rozprávaní v ňom uvažujem ako sformulovať vety (hmm)..som vtedy tichšia atď..Už som si myslela, že to predsa nebudem riešiť, no a čo, proste si chcem robiť svoju prácu sama, každý sme nejaký...ale dostala sa ku mne zaujímavá ponuka práce a ja som ju odmietla práve kvôli tomuto + som si neverila že to tam zvládnem...3 dni som mala tráviace problémy zo stresu a tak som ju odmietla. Teraz ma mrzí, že som to spravila len kvôli tej mojej povahe, ale ak by sa dal vrátiť čas, aj tak by som mala problémy kvôli stresu a aj tak by to takto dopadlo..píšem to tu lebo som to potrebovala zo seba dostať ale pred blízkymi by som sa cítila trápne, nechcem aby si mysleli že som na hlavu...Čo by ste robili vy na mojom mieste? Riešili by ste to nejak alebo to nechali plávať?

Lenka RUS

Určite by som to riešila, ak ti na tom naozaj záleží. Možno keď ešte nie je neskoro by som hneď zavolala do tej práce a spýtala sa či sa to ešte dá zobrať. Ak ťa naozaj chceli, tak určite ťa ešte veznú. Kolektív budeš mať všade kde prídeš a ak chceš pracovať sama, budeš potrebovať niečo veľmi dobre ovládať, aby si sa vedela uživiť a znovu budeš pracovať pre ľudí a dohadovať sa s nimi. Nemusíš sa cítiť trápne za to, je to normálne a keď ťa majú tvoji blízky radi, tak ťa pochopia ;-) Ak by si to chcela prekonať tu fóbiu, viem ti s tým pomôcť, len napíš, tiež som ju mala a postupne sa dá odstrániť. Nevzdávaj sa. Držím prsty ;-)

Candy25

áno presne tak to bohužiaľ je ale čo s tým človek narobí :/ ..Ak chceš tak môžeš napísať, som tu nová a nejde mi kliknúť na poštu tak neviem.. :D

Kontr0lor

Človek by dokázal úžasné veci ak by mu ruky nezväzoval strach.
Ak sa ale človek vzdá, potom nedokáže vôbec nič. Najhoršie je, že síce na chvíľu je super, že sa nemusí stresu vystaviť ale o deň nastupuje hnusný pocit zo seba ako zlyhal.

Ak chceš napíš, môžme o sf pokecať :)