Koho sa mam pytat?

Príspevok v téme: Koho sa mam pytat?
TheWho

Na koho sa treba obratit ked mi vadi ze v obci nikomu nic nehovori zakon o drzani psa? Som z mesta, majitelka psov ktora je povinna platit dane za psov, povinna mat psa zacipovaneho, ockovaneho,vodim ich na vodzke, zbieram exkrementy. Preco toto v obci zazrakom neplati? Preco v meste mam vzdy na krku mestskych poliajtov ktori kontroluju znamky a v obci nic? Tu behaju psi po dedine, bez obojkov, pochybujem ze zacipovani, "zodpovedni" majitelia ich vencia tak ze ich na pol dna vypustia z domu. V meste? Pes uz by bol povazovany za agresivneho, nebezpecneho, nedajboze aby niekoho pohryzol, a hned by bol odchyteny. Preco na to tento system tak sere? Chcem na tento problem poukazat. Na koho sa mam obratit?

madgala

aj ja si myslim, ze by si mala ist za starostom aj ked pochybujem, ze nieco tym docielis. no uvidis, treba vyskusat

TheWho

Vidiecanko- mne su ukradnute vase trapne susedske zabomysie vojny. Ja som neni ten typ co robi naschvaly, co vedie so susedmi prihluple vojny z trucu. Za to ze som z mesta, poukazujem na problem som zhltla vsetku mudrost sveta? Pre dedincanov je kazdy mestsky clovek deges a sami su svati. Lebo v 21. storoci ziju jak v dobe kamennej. Tu ide o zakon. Jasne dany, co mas robit ked vlastnis psa. A na ktory sa tu sere. Keby tvoje decko na ulici pohryzol susedov vypusteny pes tak uz by ti to nebolo jedno ze?

Vidiecanko

Pocuvaj, my sme tu tiez mali takeho frajerika mestskeho, co pojedol vsetku mudrost sveta. Udaval nas, tak sme zacali aj my. Parkoval v obytnej zone na ceste, tak sme volali policajtov, ktori mu dali pokutu, pokosil travu a vysypal ju za jeho plotom, obec dala pokutu, plot mal postaveny bez ohlasenia stavby, stavebny urad mu dal pokutu, isiel na bicykli mimo obec a nemal prilbu, hned sme ho udali, pokuta... skratka to vzdal a odstahoval sa a mame pokoj vsetci. Ak chces pravidla, chod byvat do mesta, ak pokoj a slobodu, prid k nam a ked nieco potrebujes, prid do krcmy, chlapi ti radi so vsetkym pomozu a vybavia.

TheWho

Vidiecanko-ked tak citam tvoj prispevok tak sa ani necudujem ze preco je slovensko tam kde je. Alebo resp nie je? Totalne kocurkovo. Ja tu byvam len prechodne, nepotrebujem tu zapadnut, ani nechcem. Mam vlastny rozum. A presne. Zeru ma psi a chcem aby vsetkych doradu nahali policajti a platili pokuty az dovtedy dokym to neurobia. Ked chcu vlastnit psa, nech sa onho riadne staraju. A dovtedy ich budem udavat policii. Ja tiez byvam v meste od narodenia a co? V meste zakony platia a v dedine nie? To kde sme? Jaj sak na slovensku

Vidiecanko

Na dedine platia pravidla starousadlikov a to, ako to maju zauzivane, ziadny zakon to nezmeni a cim skor to pochopis, tym lepsie. Bud sa prisposob alebo sa odstahuj do anonymneho neosobneho mesta, kde sa prisne dodrzuju pravidla. Na dedine na ne sice kaslu, ale ked zapadnes, dostane sa ti lepsieho zaopatrenia v pripade nudze, ako by ti to v meste nik neposkytol. To ta fakt az tak velmi zeru psy, ze by si chcel, aby niektori domaci, ktori tam byvaju od narodenia, boli nahanani policajtmi a aby platili pokuty? Ved ta bude cela dedina nenavidiet a spoji sa proti tebe a boh ta chran, ak ty porusis nejaky zakon, co i len rychlost alebo zle zaparkujes... uvedomujes si to?

TheWho

Pag ty si sfetovany? Co ma tvoj prispevok spolocny s mojim? Ze ty mas problem so susedovym psom? Ja tu hovorim o zakone o vodeni psa. Ked nikoho nezaujima evidencia psov, ockovanie, nic. To je jedna vec. Ale ide o to pustanie psa. Psa mozes vypustit na mieste urcenom. A nie ze sedlaci z dedin vypustaju psov na pol dna z dvoru aby sa vyvencili.

Pag

Lebo na dedine kontroluje ľudí starosta a v meste je to mestská polícia, pravdepodobne je tomu tak. A prečo sa môj syn nemôže nijako brániť voči psom od suseda len preto, lebo ešte nemá 18 rokov? Keď ho tí psy napokon na tej záhradke roztrhajú, tak potom akože sa mu mám ísť poďakovať a doniesť mu karafiáty spolu s bonbonierou? Ešte mi neje.e. Varujem ťa vopred!