Busenie srdca a čudne stavy

Príspevok v téme: Busenie srdca a čudne stavy
Janka333

Vie mi niekto poradit ,mavam casto busenie srdca a je mi tak zvlastne pri tom akoby som mala odpadnut.Liecim sa na vysoky krvny tlak ,uzivam lieky tlak je ok ,skor ten pulz skace.Stitnu zlazu mam v poriadku aj srdce ,EKG aj Echo mam v poriadku.Obvodna mi povedala ze to niekedy tak byva ze mam uzivat tie lieky co mam.Ale ja sa obcas citim zle akoby nie vo svojej kozi a neviem ako si pomoct? Dakujem

Tomas 12345

Zuzu123000 :

Aký betablokator užívaš ? To búšenie srdca je nepríjemné, ale pomáha na to keď si oblejes hrudník studensiu vodou. Studensia voda dokáže znormalizovat rýchly pulz.

Zuzu123000

Tieto problemy mam aj ja. Niekedy casto niekedy vobec. Arytmia sa mi potvrdila aj na EKG mam nasadeny betablokator. Ale ked pride busenie a tie “cudne stavy” snazim sa ich predychat. Hlboky nadych a este dlhsi vydych. Niekedy pomoze aj silne zakaslanie. Myslim ze velku ulohu zohrava psychika. Ked sa cudne pocity dostavia snazim sa mysliet na nieco ine,zamestnat mysel domac.pracami al.tak.aj ked je to niekedy tazke lebo v podvedomi je niekde strach a ten to len predlzuje.

Ananaska

S tym draslikom je to pravda..ked chyba, telo to dava najavo a to poriadne... hlavne večer pri zaspavani srdce buši a potom ked citiš že už upadaš do spanku maš pocit že ti akoby srdce vynechalo uder..zle travi, trpnu nohy aj ruky, telo oblieva horúčava, únava...
Skús rooibos čaj :)

dobreuz

Nerobím si srandu, výrazný nedostatok draslíka spôsobuje búšenie srdca aj arytmiu a ďalších X problémov, sám ním trpím, ak neprijíma človek aspoň 4, 7 g denne (pri športovcoch 9,4 g) tak nastávajú vážne problémy, pri poklese draslíka v krvi pod 2,5 mmol/l krvi hrozí aj smrť. Takže treba si dať urobiť krvné testy na minerály. Síce môže to byť aj psychika ale skôr to bude živinami.

MMonca

Ja som sa liečila s tetaniou, tiež sú pri tom aj problémy so srdcom aj arytmie a búšenie, každý to má trocha inak ale mne veľmi pomohla doktorka Albertová je psychologička a fajn človek. Brala som od nej len bylinky žiadne silné lieky na psychiku a tiež mi odporučila nejaké minerály. Predtým som cjhodila k neurológovi ale bez efektu. Samotné magnézium mi nepomáhalo. Asi závisí aj od vstrebávania. Ked máš nejaký problém so vstrebávaním tak nestačí iba si dať minerály.

denis95a

Ahoj,nie som síce doktorka,ale podľa mňa v tom bude psychika.
Skús na istý čas brať magnézium (šumivé alebo v tabletách),a uvidíš ako ti bude.
Magnézium pomáha pri psychickým problémoch kt. sa prejavujú búšením srdca.
Tak tiež pomáha svalom resp. srdcu ako sval.