Schudli ste naspäť po vysadení olanzapinu???

Príspevok v téme: Schudli ste naspäť po vysadení olanzapinu???
theshag

Zdravím vás, po piatich rokoch už konečne neberiem olanzapin (brala som 20 mg večer, potom 15 a nakoniec 10mg až do vysadenia)...viem že mnohí po ňom priberú aj 20 - 30 kíl, ja síce "len" 5 kíl, ale pri mojej výške je aj to dosť viditeľné. Neviete či po vysadení tohto lieku znovu schudnem a za ako dlho začnem chudnúť? Podotýkam že sa stravujem veľmi zdravo a striedmo tak ako po celý čas užívania olanzapínu. Štítnu žľazu mám v poriadku, takže hormónmi to nie je. Ešte jedna otázka: na akom princípe sa z olanzapínu priberá? (len preto že zvyšuje apetít alebo robí niečo aj s metabolizmom? Lebo ja som počas jeho užívania stále jedla rovnako zdravo a aj tak som pribrala). Ďakujem za všetky odpovede :-)

Lucianna161

u mňa je to otázne, pretože som zároveň mala aj anorexiu, ale tá mi prepukla až nejaké 2 mesiace po vysadení, čo si pamätám, schudla som až po nejakom mesiaci aj niečo .. asi mesiac a pol, myslím .. No ja som ho brala kratšiu dobu, nejaké 3 mesiace iba .. takže to možno závisí aj od dĺžky užívania

theshag

ahoj Lucianna161, vďaka za odpoveď. Chcela by som sa ešte spýtať, či s tým máš aj osobnú skúsenosť a ak áno, koľko trvalo, kým sa Ti to liečivo dostalo z krvi a začala si naspäť chudnúť...Ďakujem :-)

Lucianna161

olanzapin jednak zvyšuje chuť na śladké a jednak zadržiava tekutiny v tele .. takže neboj, to sa upraví, len nie hnď, musí sa ti najskôr dostať z krvi a to trvá dlhšie ?