Ahojte, chcela by som sa spytat tych co niekedy brali/ beru antidepresiva ci vam skutocne pomohli? A ako ste sa citili pri ich uzivani? Mali ste emocie?(aj negativne) Mam bohuzial s AD skusenosti no skor take, ze v situaciach kedy by normalny clovek plakal alebo sa nastval mne to bolo jedno, mavla som nad tym rukou, nepripustala som si to k srdcu, castokrat som si dokonca s toho spravila srandu. Nemali ste pocit, ze ked vas "liecia" tak ste na sebe prestali pracovat? Bolo vam v danej chvili fajn no v skutocnosti to ale len potlacilo vas problem a po vysadeni po urcitom case sa to vratilo. Pripadne ti co ste to kombinovali s terapiou, bolo to ucinne? Nie som v tomto totizto novacik, ale nikdy som sucasne s liekmi nechodila na terapiu. Moje nazory na AD su dost rozporuplne, vidim na sebe ze ich potrebujem no zaroven ma desia a branim sa im. Chodim momentalne na terapiu a psychologicka mi odporucila kombinaciu s liekmi, no neviem sa rozhodnut, naposledy po vysadeni som si povedala, ze sa k nim uz nikdy nechcem vratit. Budem vdacna za vsetky nazory.
Antidepresiva
Na niektoré choroby zaberajú antidepresiví velmi dobre, napríklad panická porucha, úzkosti, avšak napríklad na také OCD maju antidepresiva uspesnost len zhruba v tretine prípadov. Casto krát je však treba vyskusat viacero antidepresív než človek nájde tie, ktoré mu sadnú.
Vela psychických chorôb sa však dá vyliečiť obycajnou zmenou myslena. Závisi od toho akou chorobou trpíš ?
mám veľmi pozitívne skúsenosti. Zasekávali sa mi svaly, nechceli robiť to, čo som chcela ja. Zvonil telefón a ja som sa pohla k nemu, ale noha ma zradila. Zobrala som niečo do ruky a nevedela to z rúk pustiť.
Tak som išla k neurológovi, robili mi rôzne vyšetrenie, a spýtal sa ma, či som nemala nejak mimoriadne stresujúce a ťažké obdobie v živote. Tak som mu povedala, čo sa deje, a povedal mi, že je to pravdepodobne psychického pôvodu, že ja sa ovládam, adekvátne všetko riešim, ale človek má svoje limity, nie každý robí cirkus, niekto trpí nebadane, a v pozadí fyzických problémov stojí ťažké obdobie. Dostala som antidepresíva. V prežívaní sa mi veľa nezmenilo. Nie som typ, čo roní slzy. Ale svaly začali pekne fungovať a zlepšil sa spánok.