Špinenie/krvácanie mimo cyklu

Príspevok v téme: Špinenie/krvácanie mimo cyklu
4Jelka3

Ahojte, prosím o radu.
Okolo Vianoc sa mi prvý raz stalo, že som mala tento problém (v názve témy). Počas decembra ma to prekvapilo 2 razy, v januári raz, teraz zatiaľ to trvá 2. deň. Pred mesiacom som bola na preventívke u gyn., výsledky z cytológie boli v znení "menšie odchýlky", ale žiadna rakovina. Teda tak sa vyjadril gynekológ.
Prosím vás, mali ste tu niektorá podobný problém? Ja som mala menzes vždy pravidelne, teraz sú nejaké plus mínus dni a je dosť silnejší, ale môj lekár vždy skonštatuje, že je to v poriadku vzhľadom na vek. No nemyslím si, že 43 rokov je až tak veľa zasa. Keby som mala päťdesiatku, nepoviem.. Kázal mi prísť na kontrolu o 4 mesiace. Som z toho dosť vystrašená, prosím, je to predštádium rakoviny? Dr. na sono skontroloval aj vaječníky, v minulosti som tam mala cystu, ktorá (vraj) už tam nie je. Ale pociťujem tam občas pichanie, nič výrazné.
Prispejte, prosím, svojimi názormi. Ďakujem.

4Jelka3

Frederika, môžeš, prosím, popísať podrobnejšie, aké si ešte mala príznaky a čo potom nasledovalo? Koľko máš rokov? Ak to teda nie pre teba problém, mi o tom napísať viac.

petroneta

tiež mi to tak začalo, pred 3 rokmi, teraz mám 46. Potom to neprestávalo, vraj endometria, bola som na kyretáži, potom mi dali hormonálne tabletky, a ono to pomohlo. Po štyridsiatke je tzv. obdobie predmenopauzy, keď je priveľa estrogénu. Rozhodne to však rieš so svojím gynekológom a nečakaj.

4Jelka3

Tak už to nie je ako kedysi, to je pravda, mávala som. Teraz je to tak plus mínus 3-4 dni. Počula som, že je to jeden z príznakov rakoviny, alebo predrakovinový stav, neviem ako sa to odborne nazýva. Nikdy sa ale toto so mnou nedialo :-(