Ako napísať úvahu do školy na tému Som dobrá dcéra ? ? Vážne neviem čo mám napísať.
Ako napísať úvahu ?
a čo chceš potom robiť na maturite, keď nevieš napísať na takú ľahkú tému úvahu???
Asi takto : som dobra dcera ? Asi ano. Moj den zacina vzdy tak isto, najprv sa vykakam a vycikam. Teda hned rano spravim nieco pre ludstvo, ked zmenim potravu na hnojivo. Potom sa zobudim a vstanem.....
Lorenna666 Ved uvaha je presne to, ako uvazujes.Teda ked nevies co to znamena, tak napis, ze nevies ,co to znamena. Napriklad zaciatok:Co to vlastne byt dobra dcera znamená? No a nejak sa rozpis, v tom co denne robis, co robia rodicia, ci ta pochvalia, ci sa rozpravate....naprikald moj den vyzera asi takto.Rano vstanem.....Tak rozpis svoj svet a potom na zaver sa znova mozes opytat? Tak co, som teda dobra dcera?
Vieš to zo spätnej väzby svojích rodičov, z porovnania so svojími rovesníkmi, v porovnaní s tým, čo si ty predstavuješ, že máš ty raz dostať od tvojej dcéry.
Teda aký máš vzťah so svojími rodičmi. Čo po Tebe chcú, ako to plníš, čo by si ešte mohla, v čom sa Ti nedarí plniť ich očakávania.
napis svoje klady a zapory
Lorena pozri sa, viem ze to nie je zrovna typicka tema na sloh, ale nikto z fora sa do tvojej koze vzit nemoze. Poznas seba, poznas svojich rodicov.. je to uvaha, takze popis svoje myslienky. Urcite to nemusi byt na 5 stran. Hlavne si to nedavaj vypracovat inym, myslim, ze by to bolo vidno...
Ako viem zo znamená byť dobrou dcérou ?
V úvahe je dobré klásť otázky. Takže asi začni tým, čo znamená byť dobrá? Vyhovovať očakávaniam. Aké očakávania má na mňa otec, aké má mama? Ako im vyhovujem? Vyhovujem im rada, alebo v tom cítim nátlak? Je niečo také, čo iné dievčatá - dcéry robia, a ja nemusím? Čo je to? Prečo to nerobím? Robila by som to, kebyže ma rodičia o to požiadajú?