Zdravím, chcela by som sa spýtať na Vaše skúsenosti s matkami. S tou mojou sa už pár dní nerozprávam, teda ja som aj mala snahu to zlepšiť, ale je tvrdohlavá a nerozpráva sa so mnou naďalej. A pritom ja som tá, ktorá sa nahnevala. Ide o to, že som jej odvrkla, pretože som si začala všímať už veľmi dávno, že má na mňa a mojich bratov rozdielny meter. Ja som jediná dcéra v domácnosti, čiže musím všetko, a keď nie je niečo spravené, tak samozrejme za to môžem ja. Bratia nemusia nič a ich si hýčka, brat má 25 no správa sa ako keby mal 15. Chodí každý víkend do krčiem, potom sa mu ešte pred odchodom na internát mama ponúkne, či nepotrebuje peniaze. Mne peniaze nejak moc neponúka, tiež som študentka na intráku, peniaze mi dá iba keď si už naozaj v núdzi popýtam. Mladší brat je taká čierna ovca v rodine, nemá dobré známky v škole a ani to správanie nie je bohviečo..Väčšinu času strávi na mobile alebo PC. Už ma to začalo riadne hnevať, pochytili sme sa, lebo mi vykričala že by som niekedy už mohla začať pomáhať, napríklad variť..Pritom som deň predtým navarila, častokrát keď mám voľno zo školy a som doma jej zavolám, že čo treba navariť, z mojich súrodencov môžem s čistým svedomím vyhlásiť, že pomáham doma najviac..Veď predsa chalani nemusia. Už som z tohto dvojakého prístupu unavená, ani neviem, či sa mám snažiť urovnať to, odignorovala môj telefonát, vôbec jej na tom nezáleží..Niekedy mám pocit, že jej nezáleží ani na mne.
problémy s mamou
DOBRÉ DIEVČATÁ SA DOSTANÚ DO NEBA
ZLÉ VŠADE.
Je to názov knižky kde je napísané nielen to ako to funguje vo svete dievčat ,ale aj to že ak je človek dobrým napr v práci a všetko robí to čo má je poctivec a na drujej strane niekto kto frfle veľakrát sa mu niečo nepáči.....
Nastane situácia kedy treba znížiť stavy zamestnancov a čo myslíš koho vedúci vyhodí?
Toho ktorý všetko robil bez reptania a poctivo.....
Náhład na svet ako fungujú niektoré veci a prečo.
Keď som si požičal dávno tuto knižku od dcérinej kamarátky zistil som prečo je niekedy lepšie byť tým druhým.
smutkoo - Tomáša si nevšímaj. Nech budeš hovoriť čokoľvek, stále sa bude zastávať tvojej mamy. Je to mamičkin maznáčik, pravdepodobne to isté, ako tvoji bratia. Radím ti ignorovať ho, lebo ťa ešte tými priblblými názormi naštve.
Čo sa týka tvojej mamy, nezmeníš ju. Ani tvojích bratov. Buď sa niekde odsťahuj alebo to nejako preži.
to tak byva v domacnostiach, kde je jedina dcera a len synovia. ale isto by som si nemyslela, ze jej na tebe nezalezi. urcite zalezi ale od teba ocakava toho vela, kedze si jedina zena s nou v domacnosti.
U mňa to je opačne... Ja by som rád navaril (aspoň by som sa viacej zaučil vo varení) ale matka že nee lebo dačo podpáliš alebo vyhodíš do vzduchu celý byt wtf... A potom ešte má mať človek nervy na matku...
Ahoj Tomáš, čo sa týka nášho vzťahu s mamou, ja som bola vždy tá, ktorá počas školy keď sme boli spolu so starším bratom mimo domu, oveľa častejšie volala s mamou, čo nové, ako sa má, atď. Keď sme doma, brat je väčšiu časť dňa v izbe, nehovorím, že sa vôbec nezaujíma, to nie, ale tiež to nie je nejaký obrovský enormný záujem. Myslím, že je to vyrovnaný vzťah keď sme doma, na druhej strane veľakrát sa mama na mňa ako jedinú urazí za nejakú banalitu a potom sa so mnou nerozpráva..Nikdy mi nepovie prečo, čo ju nahnevalo, len je urazená a s ostatnými vychádza normálne, len mňa obchádza..vysvetlenia sa mi zatiaľ nikdy nedostalo
Lenže tu asi nie je podstatné to či tam sem tam niečo poupracuješ, vyčistíš, povysávaš... Tu je asi problém v tom že tvoji bratia aj ked ani slamu neprehodia, sa asi s tvojou mamou viacej bavia, viacej sa jej venuju, viac sa o nu zaujímaju atd. Ono to tak už býva, že rodič sa zvykne správať lepsie k dietatu ktoré s ním viac komunikue než ku dietatu ktoré viac pracuje.
Ono v prvom rade mi najviac vadí to, že aj keď som ja tá,ktorá najviac pomôže tak mi stále dokáže vyčítať, že s ničím nepomôžem, aj keď to vôbec nie je pravda. Ona má svoju pravdu a bude všetkých naokolo presviedčať, že som tá najhoršia dcéra na svete a že s ničím nepomôžem. Robí jej to dobre? Napĺňa ju to?? Neviem prečo si stále takto predo mnou aj pred inými vymýšľa, keď sa sťažuje.. A ďalšia vec, ktorú som nezmienila, stále sa sťažuje aj na otca, ktorý jej málo pomôže a pritom svojich synov, teda mojich bratov vychováva na rovnaký model.
je to typické a nielen u vás.
Ako učiteľka na strednej škole som si toho od dievčat vypočula až až, koľko musia oni pomáhať a ich bratovia nič. A dokonca aj v manželstvách mojích známych som videla pokračovanie. Žena robí všetko, muž len minimum.
Jednej kamarátke to manžel aj povedal, keď išiel k milenke. Lebo tebe treba stále pomáhať, ona to bez slova urobí. Jasné, že si vyberám ten jednoduchší život bez povinností.
Ďalej tu vo fóre čítam, že čo má robiť s priateľkou, ktorá nie je dosť poriadkumilovná.
A ďalšia baba sa sťažuje, že sa s ňou priateľ rozišiel s tým, že nechala neviem kde vlasy. A keď povedala, že veď aj on si necháva po sebe neporiadok, odpoveď bola: ale u chlapov je to iné.
Takže v prvom rade: mamu nezmeníš. Pozri sa, čo vidíš doma? Pomáha otec mame? A koľko?
Nejde o učebnicový model kresieb detí: mama stojí pri sporáku a varí večeru. Otec sedí na gauči a číta noviny.
Takže ako mladá baba nebojuješ s mamou,ale s týmto v spoločnosti zaužitým modelom.
Mám syna a dcéru. Syna musím doslova prehovárať a urputne bojovať, aby bol ochotný pomôcť, dcéra pomôže. Lebo ženy a dievčatá sú tvárnejšie, súcitnejšie, ochotnejšie.
A keď si mám zvoliť, miliónkrát mu dohovovárať atď, často stratím trpezlivosť a nemám jednoducho toľko energie, a spravím to sama.
Ty keď mame nepomôžeš, dosiahneš to, že bude slúžka totálne. Takto má pocit, že aspoň na Teba sa môže spoľahnúť.
Ale naozaj v spoločnosti existujú tzv. ťažné kone a tzv. chovné kone.
Nehnevaj sa na mamu, ale keď ty budeš mamou, spomeň si a daj svojím synom povinnosti hneď od začiatku, aj keď dosiahnúť úspech je tam ťažšie ako u dievčat.
Teraz manželstvá atď. Nerobí žena viac? A pre pokoj v dome to nie je lepšie, ako sa furt hádať s partnerom, ktorý by ju nakoniec kvôli tomu možno aj opustil.
Na druhej strane nie je to muž, kto v práci ťahá nadčasy? Nie je to žena, ktorá nemôže, lebo deti?
A teraz príde muž po nadčasoch domov, to sa má ešte pustiť do domácich prác?
Takže nájsť nejakú zlatú strednú cestu. S mamou sa raz, bez hádky porozprávať. Nielen o tom, že bratia nemusia. Ale že ako to v živote chodí a aký má na to názor.
Tým, že chce, aby si pomáhala, Ti nič zlé neželá. Len chce pomoc a len chce vychovávať tam, kde ešte nezlyhala.
Zle si to pochopil, mama prispieva bratovi peniazmi.
Odstahuj sa.Brat prispieva € a mama ma z toho radost.Bohuzial.