ziarlivost ci nie?

Príspevok v téme: ziarlivost ci nie?
koprivaobecna

Ahoj vsetci,
rada by som sa opytala na nazor muzov aj zien na jednu oblast vasich vztahov som 25rocna zena mala som dva vztahy a jeden kratky pokus o vztah ktory nevysiel

zatial som sa vzdy stretla s muzmi ktory sa ma snazili presvedcit o tom ze je normalne sa kamaratit s opacnym pohlavim, preto by ma zaujimalo kde je ta hranica kedy to uz partnerovi prestavate tolerovat a povazujete to za viac ako kamaratstvo?

mne osobne nevadia kolegyne pripadne kamaratky s ktorymi chodi moj partner von ale jedine v partii

kavicky osamote pozvnaia domov vypisovacky s zenskymi pripadne nejake ine veci podobneho typu ma neskutocne vedia nastvat aj vtedy ked mi to len partner spomenie a provokuje ma s tym a v takom pripade uvazujem nad tym ci ma ten vztah zmysel ked sa to dostane do stavu ze zistim ze to aj zrealizoval tak vacsinou sa ten vztah rychlo aj skonci

som nemormalna a prehnane ziarliva ako sa my moji ex snazili nahovorit? alebo sa chovali nenormalne oni?

koprivaobecna

SofiaElla
praveze v mojich priapdoch islo o navstevy aj doma :D nechcem tie pripady konkretizovat
to ze sa moj partner vzdy bude stretavat s opacnym pohlavim si uvedomujem, nemoze komunikovat len s muzmi :D

Omen
ako si prisla na to ze reagujem na podnety neadekvatne? a ako mam zmenit seba a nasledne si nasla partnera ktory mi nebude zamerne pripravovat dane situacie?

Omen

Takto: Si žiarlivá a PODVEDOME si vyberáš partnerov, ktorí to cítia a zámerne ti pripravujú situácie, kde sa tento tvoj negatívny pocit prejavuje. Najhoršie je, že si tú žiarlivosť vpustila UŽ do svojho vnútra a tam ti robí galimatiáš - reaguješ na podnety neadekvátne. Musíš zmeniť seba, svoj postoj, inak sa nepohneš z miesta. Partnera vždy berieme takého, aký je. S dobrými, ale aj zlými vlastnosťami.

SofiaElla

Toto je veľmi individuálne. Treba si uvedomiť, že žiarlivosť je najmä reakcia na neistotu (naozaj ma partner miluje?) alebo je to pochybnosť o vzťahovej hodnote druhého partnera (bude mi verný, vie byť verný?)
Osobne som zástanca a aj reálny príklad existencia skutočných kamarátstiev alebo priateľstiev medzi ženami a mužmi. Neviem si predstaviť, že by mi niektorí z mojich frajerov zakázal stretávať sa s kamarátmi, bývalými spolužiakmi, kolegami, príp. aj bývalými frajermi, písať si s nimi alebo byť s nimi v kontakte. To, že s niekym som vo vzťahu, neznamená, že pre mňa celá mužská populácia prestala existovať. Samozrejme, v prípade dlhoročných kamarátov, týchto aj s tým frajerom alebo partnerom aj zoznámim, pretože v tom danom čase sú obaja súčasťou môjho života. Takisto to beriem aj z druhej strany, pretože aj ten partner má nejaké kamarátky, bývalé kolegyne, frajerky.
Čo by som však brala, že už je naozaj cez čiaru, pokiaľ som vo vzťahu, to by bolo napríklad navštevovanie kamaráta/kamarátky doma, nejaké vypisovanie si o polnoci alebo v neskorej nočnej hodine - tam by som už zbystrila pozornosť a rázne to zatrhla.
Mne sa však zdá, že si sa pýtala dosť všeobecne, tutiž, či je normálne stretávať sa s opačným pohlavím, keď je človek vo vzťahu - nuž áno, určite je to normálne a netreba za tým hneď vidieť nejaký prúser.

zdravy kolacik

v partii sa neda porozpravat, iba o blbostiach. ked chce niekto s niekym nieco prebrat, tak vo dvojici.
pripad od pripadu. niektorych priatelov si vazim a nemam ine umysly, len sa porozpravat.

koprivaobecna

Omen
"Áno, si žiarlivá, a preto ti to tí muži robia."
neviem ci chapem co chces povedat, ale skusim :D
cize mi to robia preto lebo provokuju? ano presne tak, robili mi veci naschval a to nie len tieto veci aj vela inych, prave preto tie vzathy skoncili lebo v nich nebol respekt z ich strany a potom uz ani z mojej :D a takeho parnera naozaj nechcem ktory na mna neberie ohlad a robi mi naprieky aj napriek tomu ze mu to slusne vysvetlim a snazim sa to snim nejako odkomunikovat

koprivaobecna

Ex Libris
a este aby som to upresnila, nevadil by mi ten kontakt v praci, mimo prace vo volnom case osamote by mi uz vadil, havne vtedy ked by sa neriesila uz len praca :D a vadil by mi dost

a k tomu OBSAHU a CIELU mas s tym uplnu pravdu, ale ako zistit co je obsahom stretnutia a jeho cielom hlavne ked ti partner veci zatajuje a robi ti ich poza chrbat :D

Omen

Kde som ťa odsúdila? Dala som ti na výber. A láskavo si prečítaj svoj predposledný odsek - tu sú tvoje symptómy a moje diagnóza znie: "Áno, si žiarlivá, a preto ti to tí muži robia." Ak si nepochopila môj prvý príspevok, potom asi nepochopíš ani tento?!

koprivaobecna

Ex Libris
povedat ze mi nevadia posedenia s kolegynami rozhovory v praci by bolo klamstvo pretoze mozno by mi to tiez vrtalo v hlave ale som schopna to prekusnut pretoze to je jeho robota a uvedomujem si ze komunikovat so svojimi kolegami je normalna vec a dobre vzathy udrziavat treba
nikdy som po kolegyniach nepatrala a nedozvedela sa co s kym moj partner prebera v praci aj tak sa nijako nedozviem ci je to naozaj len kamaratstvo
jedina vec co mi vadila v spojeni s kolegynami bola viacdnova dovolenka na ktoru mal v umysle ist aj s kolegynami ale to uz bolo v obdobi ked ten vztah nefungoval a nakoniec som situaciu s dovolenkou ani nezazila lebo sme sa rozisli :D
inak moji partneri kolegyne mali :D dokonca spolu chodili autom do roboty pretoze sa skladali na cestu jeden robil aj medzi zenami a nerobila som preto cirkus

ahjaj

priateľstvo medzi mužom a ženou môže existovať iba do určitého veku.
Ja som mala v práci kolegu začiatočníka, idealistu a rozhodla som sa ho na rozdiel od ostatných kolegov aj trochu vypočuť, a podobne, chodili sme spolu na obedy, a malo to aj výhody, keď ma nahradil napr. na dozore a tak... trávili sme spolu teda dosť veľa času, až o nás začali nelichotivo hovoriť, teda o mne (som staršia a vydatá), pritom mi išlo fakt o to pomôcť a mať za to protipomoc.