Zdravím... Mam jeden problém ale pre mňa celkom veľký a drtí ma to... Keď sa mame naučiť niečo všetci moji známy sa učia 1 hodinu a majú 1tku zatiaľ čo ja sa musím učiť celý deň aby som mala 1tku a tak to aj robím učím sa celý deň aj noc ale spím... Ale rozmýšľam nad tým ze aj prestanem spať lebo to nedávam...
A tak mam aj jeden zážitok keď sme mali jeden týždeň pred uzavretím prvého polroka 3 celé dni som sa učila na chémiu lebo som mala medzi 1 a 2 a... Zrazu prišiel deň D a mala som odpovedať z chémie ja co som sa učila 3 dni som dostala dvojku a moja spolužiačka ktorá sa učila 1 hodinu dostala 1
----->>>>Preto vás moc moc moc moc moc moc moc prosím ci niekto nevie ako sa učiť rýchlejšie lebo ja to zachviľu nedám ....
Učenie
.......
sama musis prist na to, ako sa ti najlepsie uci...ci je to rano, poobede alebo vecer...ci je to ked sa uvic nahlad alebo potichu...v tomto ti nijak inak neviem pomoct..
Ja som sa vzdy snazil nebiflit, ale pochopit to logicky a ukazat tomu ucitelovi, ze som mudrejsi ako on. Snazil.som sa aj o mnemotechnicky pristup. Dodnes sa kazdy cuduje, ze si tolko pamatam zo skoly, kde uz vyse 20 rokov nechodim.
Poviem priklad - na tachometri je km/h, cize rychlost sa rovna draha deleno cas. A vzdy co sa da si predstav a chvilu bud v tej predstave a nieco tam urob, ja som to pouzival a nevedel som, ze to iste robil aj Einstein. A napr. ked chcem nieco vymyslene alebo upravene niekomu povedat, vzdy si to predstavim, prezijem to v duchu a potom to poviem - v zuvote ma nik neprichytil, ze klamem, lebo vzdy to poviem rovnako.
musis tomu rozumiet, asi sa len biflujes. hladaj si aj ine zdroje, z ktorych to pochopis. a ako ti pisu podo mnou opakuj.
A hlavne sa uč v čase, kedy Ti to ide najviac, napr. ja sa viem učiť najlepšie večer, ráno sa neviem naučiť takmer nič.
odporúčam pravidelné systematické učenie. Práve kvôli deficitom krátkodobej pamäte.
Iný si polročné opakovanie zvládnu za hodinu, ty nie. Preto sa musíš učiť systematicky a viac si opakovať.
A tiež by si bolo dobre stanoviť si priority. Ktoré predmety ti idú a budúce povolanie založiť na tom, čo ti šikovne ide. Z tých ostatných prejsť s takými známkami, aby nebili príliš do očí, a nestrpčovali ti život a trochu znížiť na seba nároky. Nemôžeš byť dobrá vo všetkom. Určite máš nejaké dobré vlasnosti a schopnosti, v čom sú iní horší.