Zdravím,už dlho pozorujem nejaké problémy s mojou psychikou,no vždy som sa “vyhovárala” na zlé obdobie,črty povahy a podobne. Pred pár mesiacmi som si konečne uvedomila,že to nieje v poriadku a asi potrebujem odbornú pomoc. Preto sa chcem spýtať ako vyhľadať psychológa ? Cez obvodného lekára,alebo si nejakého konkrétneho nájsť a ísť za ním priamo?
Ako k psychológovi?
gyzka moja psycholog je človek ktory šutodoval na fylozofickej fakulte v oblasti psychologie zatial čo psychiater na lekarskej fakulte vyštutovaný ako všeobecný lerkar dalej rozšírenie psychiater
theyounggirl nie je hanba isť k psychologovi/ičke, obvodačke vykecavat nemusis , nepoznam tvoju obvodacku ako "rieši" moj obvodak ked mu poviem ze chcem ist niekam k odbornemu neriesi... na vymenny listok napise moje meno, da tam svoju peciatku a dovi dopo, vybavene... mozno to poriesis aj medzi dvermi so sestrickou... u kazdeho je to inak... napr, ze mas uzkosť že si chces ist pokecať s psychologičkou...
Bez odporúčania obv. lekárom, alebo pokiaľ nie je zazmluvnený s tvojou poisťovňou sedenie stojí cca 60 eur
Nerada by som to riešila s obvodnou lekárkou,ale kedze som študentka ktorej brigáda nevynáša nejake velke peniaze asi sa budem musieť prekonať. Čo všetko je potrebné jej povedať?
Tomáš,ja si ich práve sama diagnostikovať neviem,ale je tam množstvo príznakov ktoré tu rozoberať mi pripadá zbytočné. Ale mám podozrenie na hraničnú poruchu osobnosti,depresiu,občasné úzkosti a sociálnu fóbiu. Avšak to len z pár mojich primitívnych poznatkov,ktoré mam. Potrebujem,aby sa na to pozrelo odborné oko.
rarka@atlas.sk
ked psycholog nie je doktor čo znamená do Dr ?! PhDr ?!
netrep nezmysly..
ked pojdeš cez obvodneho lekára platí ti to poistovna,..
ked pojdes bez vymenneho listka budes si to platit sama a teda netusim kolko sa platí za sedenie? 20€? 50€? netuším..
možes si najst psychologa podla recenzii na google zadaj si do google "psycholog Košice" (napriklad) a najde ti mená psychologov recenzie...atd... ty musiš vedieť či sa lepsie budeš citiť pri chlapovi, vykecať mu cely svoj zivot od narodenia, ... alebo žene...psychologičke? ku psychiatrovi sa chodí až ked to odporučí psychiater a to je už velmi zle..ked človek potrebuje psychiatricke lieky, ...
No mne ku psychologovi normalne dala obvodna vymenny listok. Tak ako to teda potom je?
Psycholog nie je doktor takže si kludne vyhladaj akého chceš a dohodni si stretnutie telefonicky .
Keby niečo tak k psychiatrovi tiež nepotrebuješ žiadne doporučenie iba tiež telefonické objednanie a velkú zdravotnú kartu