Dlho som hladal nejake taketo forum. Potrebujem radu presne od ludi, aki sem chodia.
Aka suma by vas potesila, ak by vam ju niekto dal ako darcek, ze nech si nieco kupite?
Viete, ja som uz odtrhnuty od reality, neriesim aj tisicove sumy, ak nieco chcem, a stovky eur povazujem za drobne. Bohuzial, tak som sa dostal dlhorocnym podnikanim, nechcem, aby to znelo ako chvalenkarstvo, pisem len na vysvetlenie. Chcem dat ako darcek peniaze ludom od 18-69 rokov a potrebujem vediet, ake sumy su take potesitelne, aby to nebolo prilis moc, ani prilis malo na taky prijemny darcek alebo splnenie nejakeho sna. Neviem si predstavit po com tuzia. Napiste preto vy, aka suma by potesila vas a ja sa nad tym zamyslim. Potrebujem vediet, ako uvazujete. Dakujem.
Aka suma je pre vas OK?
daš 18 ročnemu sopliakovi 1000€ čo urobí? pojde to prechlastat do baru, mozno si kupi za 500€ mobil..
komunikacia nič? otvor uši a počuvaj čo tí ludia chcú.. možno sa dozvieš že ten 60 ročny potrebuje nejaku zdravotnu pomocku ale nemá na to, tam by som mozno dala tu hotovosť,.. ale 18r. sopliakovi no neviem... ma vodičák? chce vodičák? ak nie tak nech si vyplni prihlasku a vyplať mu vodičák á300€ to je uzitocné...
xyz mas pravdu ale tento pan by sa urcite potesil
www.cas.sk
dať peniaze ako "darček" je niečo ako "mám ťa u *r*i*t*i tu máš 100€ dačo si kúp"
Je koniec polroka, tak preto anketa?
záleží predsa od toho, v akom vzťahu je s tebou ten človek, komu dávaš peniaze. Mne zvykli dať do daru okolo 20-30 eúr. Kúpil som si za to kryt na mobil, alebo som si to pridal k vlastnym peniazom a kupil som si čo potrebujem. Záleží aj od toho, čo ten dotyčný chce. Za 30 eúr si kúpi športové topánky na jednu sezónu, alebo veľmi slušnú mikinu.
Omen, práve si mi pripomenula animovaný seriál Spongebob v kalhotách.
Pán Krabs si tam stále spieva: "Prašuleee! Prašule, prašule, prašuleee." No lenže on je držgroš, chce mať všetko pre seba. V jednej časti šalel, lebo mal zaplatiť pokutu 1 dolar. :D
Taká zaujímavá téma a nikto sa ti neozýva? No toto! Ľudia sem sa! Reč je o prachoch, práškoch, prašuľoch! : D
Málo prachov, starosti. Veľa prachov, starosti. Samé starosti!
Ak sa chceš zbaviť starosti, ožeň sa. Ak si ženatý, rozveď sa. A máš po probléme! : D
A čo takto rozšíriť svoje portfólio? Nad tým si neuvažoval?
Čo sa tej sumy týka, je to individuálne, ale aj tam sa dá ísť podľa určitého kľúča, ktorý si sám stanovíš. Kto si nedokáže vážiť drobné (stovky), nezaslúži si hrubé (tisícky). Vypočul si si moje slová! Tak snáď sa niekto chytí, ak nie, posuniem ťa hore ešte raz. : )
Toľko peňazí nemáš, čo by mňa potešilo. : D
Ak máš naozaj veľa peňazí, navyše a chceš ich darovať, potom si môžeš zriadiť vlastnú nadáciu.
Alebo si to predstavuješ tak, že ich budeš rozdávať na ulici hocikomu a ani sa nepresvedčíš, ako s nimi naložia? To by som nerobila.