Zacinam nad tym rozmyslat asi po siestich rokoch smutku,ktory prv vyzeral,ze prejde.Zacalo to dovodom k smutku,ale teraz uz ani neviem preco som smutna.viem akurat,ze sa dlhodobo citim osamelo a nema na to vplyv vztah aj ked stastny.Pristihla som sa,ze sa neviem tesit z malickosti,ze ma nebavia zaujmy a radost mam akurat,ked si dam pohar vina.Mam pocit,ze to moje ranne prekonavanie,aby som fungovala cez den normalne je uz na hrane,lebo som neustale chora a chce sa mi spat stale.Rada by som este nasla inu cestu ako sa z toho dostat.
Ako zistit ci uz treba psychiatra?
mal to posudit psycholog ci uz na to nestacia jeho kompetencie :)
Ked si sa 6 rokov trapila v depresii, liekmi nemas co stratit. Ale sluzia len ako odrazovy mostik, nemysli si, ze vsetko vyriesia aj ked sa to obcas tak moze zdat. Urcite by som to skombinovala s terapiou.
Ciže máš depresiu ale bez udania dôvodu ? Nedokážeš sa tešiť zo žiadnych koníčkov ? Bud mas nedostatok serotoninu a dost silnu chemicku nerovnovahu v mozgu alebo si po zdravotnej stránke chorá, čo možno je aj pravda, kedže si povedala že nevládzeš sa už ani prechádzať. Na krvnych testoch si už bola ?
Ja som v minulosti raz mala tazke depresie, to sa v mojom zivote zosypalo vsetko co mohlo. Bola som na tom tak zle, ze som rano nevladala vstat z postele. Nejak som sa potom vzdy dokopala vstat ale trvalo to dlho. Chodila som jak zombie, bez zivota, nic ma netesilo. Dala som si predpisat antidepresiva a uz za tyzden to pomohlo. Uplne ma to nakoplo a mala som zase chut zit. Tie lieky som nakoniec ani nebrala nejak extremne dlho, par mesiacov, potom som ich vysadila a depresie sa uz nevratili. Je to urcite lepsie ako pit alkohol, ten ti aj tak pomoze len na chvilu a je navykovy. Tieto lieky navykove nie su. Z liekov co su navykove to su tie ako rivotril, xanax a pod., tie sa nemozu brat dlhodobo ale len ked na teba padne velka uzkost alebo depresia, tie ucinkuju rychlo ale len par hodin. Klasicke antidepresiva zacnu ucinkovat o 1-2 tyzdne ale tie navykove nie su. Neviem preco sa ich tak bojis, tie ti nemaju jak ublizit, len pomoct.
Ja akoze nechapem ako niekto moze povedat ze cloveka ktory roky trpi smutkom vylieci prechadzka. Bud je to nejaky troll alebo to mysli seriozne a v hlavicke toho moc nema alebo to sam nezazil.
Kazdopadne... liecim sa na tazku depresiu a paranoidnu schizofreniu uz zopar rokov pricom depresiou som trpel roky rokuce takze nieco o psychickych stavoch viem... teda urcite viac ako tito "odbornici" tu na fore podla ktorych nas vsetkych vylieci slniecko a vitaminy.
Ked uz si chodila k psychologovi tak dlhu dobu a motivacne somariny nefunguju tak je nieco zle. U teba to nevyzera na nejaku tazku depresiu ale skor miernejsiu resp. chronicku. Ak som pochopil spravne tak nemas samovrazedne tendencie. Ale to vsetko musi posudit psychiater nie ludia na fore.
Neboj sa liekov lebo tie ti neuskodia ako tu vsetci strasia. Bez liekov by som uz bol davno mrtvy. Ak chces tak napis na mineglobe@gmail.com a poslem ti odkaz na forum kde su ludia ktory trpia psychickymi chorobami a lepsie ti poradia ako tito sarlatani.
K psychologovi som chodila sest rokov.lieky nechcem velmi,ale niekedy uz si vravim,ze co ked mi to pomoze.prechadzat sa nemozem ani sportovat kedze som chora a slaba,po chvili uz nevladzem.nemozem len tak zmenit veci lebo som v poslednom rocniku na VS.
to zisti asi len psychiater
a mysliš ze ti pomoze psychiater, ktorý ta nadroguje liekmi sotva čo mu do ordinacie vojdeš...? v prvom rade psycholog,.. ale nepomoze ti nikto musíš si pomocť sama... zmeň prácu ak ťa nebaví, nejake koničky? relax? masaže...plávanie... prechádzky v lese.. zober frajera a chodte sa prejsť... pravidelne napr. soboty sa chodievajte na dlhe prechádzky do lesa... alebo sama...
To musis ty vediet ale ked to nepreslo po tych rokoch tak to neprejde ani tento rok pokial s tým nebudeš niečo robit .Ja som objednaný k odborníkovi na zajtra a to tiež ale po dvoch troch rokoch som sa rozhodol že už to dalej takto nejde .Psychicke zdravie je rovnako dolezite ako fyzicke takze ak citis potrebu nevahaj lebo čakaním nič nedosiahneš a samoliečbou tiež a reči typu chod sa prejst a daj si magnezium to ani nepočuvaj .Kašli na to čo si kto pomysli ide predsa o teba nie o nich ,j3bat ich . Vela stastia :)