Dávam si na vlasy malo šampónu?

Frederika123456

Značky šampónov alebo farieb, ktoré používajú v salónoch, sú o mnoho kvalitnejšie, ako bežné výrobky z drogérie, ktoré obsahujú parabény a sulfáty. Okrem dávkovania sa to tiež týka kvality vlasov. Skúste :-)

merilynn2

Ale ak máte niekto tip na šampón, ktorý umyje rýchlo sa mastiace vlasy tak, že vydržia pekné 3 dni, sem s ním! :-)

merilynn2

Práveže mám pocit, že značky veľa nerobia - ok, asi som nemala väčšinu z vymenovaných, ale napr. výrobky z radov Schwarzkopf Professional a L’Oréal Professionnel sa mi nezdali lepšie ani účinnejšie, akurát krajšie voňali. Pri šampóne robí veľa aj konzistencia a spôsob dávkovania - ak je riedky alebo má fľaša veľký otvor, minie sa ho viac. Mám vlasy po lopatky a umývam si ich prakticky každý deň (prípadne každý druhý, ak nejdem medzi ľudí), ale 250 ml mi vydrží určite 2 - 3 mesiace. Väčšinou mám otvorených viac šampónov a míňam ich postupne; dostávajú sa ku mne hlavne ako darčeky od rodiny a ak nie som s niektorým celkom spokojná, dám si ho len občas. Najčastejšie teraz používam Kallos, mastné vlasy (v lete som kúpila litrovú fľašu a ešte je v nej skoro polovica). Mám jemné vlasy a už na druhý deň vidno, ak sú mastné okolo korienkov, takže si dávam len trochu šampónu na hlavu a konce vlasov extra nešampónujem, stačí, čo po nich stečie.

Frederika123456

Okrem hustoty, dĺžky vlasov treba si všimnúť značku. Je rozdiel používať šampón z rady Maria Nila, Redken, Chi, Wella, Alterna, Yves Rocher, Loreal Paris, Schauma alebo Clever.

simiona

Vlasy majú aj krátke, aj dlhé. Ja mám vlasy po lopatky. Stačí mi umývať raz za 3 dni. Ale tiež si ich umývam 2x pri sprche, rovnako, ako píše Allis. Vidíte, ako často si ony umývajú vlasy som sa nepýtala.

Aliss

Mne vydrzi dost dlho a to si umyvam vlasy dvakrat pocas jedneho umyvania :D Asi pisem ako madar, chcem tym povedat, ze oplachnem, dam sampon, oplachnem, dam sampon a oplachnem :) Takto ma to naucila jedna kadernicka. Umyvam podla potreby, cca dvakrat do tyzdna, vynimocne trikrat. Skus si davat menej, alebo kupuj vacsie balenia. Mne takto vystaci aj tuhy sampon, ktory mam tiez velmi rada. Ten mi vydrzi dokonca aj dlhsie...

ffhhhhh

ved je rozdiel ked si niekto umyva vlasy aj kazdy den, niekto raz za tyzden, tak je logicke ze kazdemu vydrzi rozdielne dlho ten sampon..

Salamistka

Stačí málo, asi toľko aby ti začal vo vlasoch peniť. Je zbytočné si ho dávať vela lebo to neznamená, že ich budeš mať čistejšie, to závisí aj od techniky akou si ich umývaš. Čím viac si toho šampónu dáš, tým dlhšie si budeš ten šampón len vymývať a zaťažovať vlasy a začnú sa ti vysušovať.