Povedat ci nie?

Príspevok v téme: Povedat ci nie?
Romko34

Modelova situacia, chlap ma divne zdravotne problemy, vie vsak vydrzat bolest a tak nejde dlho k lekarovi, jeho polovicka si nic nevsimne. Lekar chlapovi povie, ze prisiel neskoro a neda sa mu pomoct, predpise lieky tlmiace bolest a povie, kolko mu odhadom ostava zivota. Chlap zvazuje, ci to povie partnerke, budu sa trapit obaja a caka ich smutne obdobie mozno par stastnejsich okamihov. Nakoniec mu vyplynu 2 moznosti:
1. nepovie jej to, bude brat lieky na bolest a bude to skryvat az kym zrazu nezomrie, v liste na rozlucku vysvetli, ze jej to nepovedal, aby sa netrapila, aby este nieco spolu pozitivne prezili, kedze situacia je nezvratna
2. zacne byt na nu zly, aby sa sprotivil a rozide sa s nou, aby nemala vycitky a netrapila sa a odstahuje sa niekam, kde ho ona nenajde, nech za nim nesmuti a nech si najde ineho, zdraveho.
Zeny co z toho by ste viac preferovali?
Nepiste, ze by ste chceli, aby vam to povedal atd. on to takto nechce.

ahjaj

"Nepiste, ze by ste chceli, aby vam to povedal atd. on to takto nechce."
tak načo sa pýtaš na názor, keď takýto nesmieme mať?
Myslím, že keď má človek problém a povie o tom tomu druhému, bez ohľadu na to, či dokáže pomôcť alebo nie, stmeľuje to vzájomný vzťah. A keď mi môj milý umrie, je mi milšie spomínať na pekné chvíle a na všetko, aj na jeho úprimnosť, ako to, že sa robil iným a bezdôvodne mi ubližoval. Ide o krásu spomienok, ak aj zomrie. Aby to, čo bolo, malo amen a hodnotu. To sa však nedá, keď nechce.

Omen

Romko, už si jednu chybu spravil, tak neurob aj druhú. Viem, ako to myslíš a prečo takto uvažuješ, ale my ženy sme oveľa silnejšie ako si vy muži myslíte. Netreba nás chrániť. Nakoniec to vypáli inak, ako si sám predstavuješ.
Ak sa rozhodneš povedať jej to, potom jej povedz všetko, čo máš na srdci. A dopraj jej čas. Toľko času, koľko bude potrebovať, aby vstrebala túto informáciu, dokázala sa s ňou vyrovnať a rozhodnúť, čo ďalej.
Skús vyžiť alternatívu (ak máš záujem, ozvi sa) alebo sa aspoň obrať na túto lekárku: www.skolaverejnehozdravia.sk

PakoviaSte

Vy chlapi ste úžasni,to len rozchazat sa viete,ked pride problem?pakovia.co keby ste pre zmenu prestali byt falosni a pomenovali uprimne svoj problem a prestali si domyslat ako sa asi bude citit zena a hrat na spasiteľa?to uz bude jej vec,prijemne isto nie,ale nahle odchody ci smrt to je najhorsi sok

je to

snad sa pytas len teoreticky. nic z tvojich 2 moznosti.to potom cely vztah je na figu, ked ta napadaju len taketo moznosti a nie normalne povedanie, nech je to hocico.

Antisexx

Urcite jej to povedat. Ano bude ju to trapit ale zaroven si uvedomi ze kazdy okamzik s tebou bude teraz vzacny. Bude dopredu pripravena na to ze zomries takze si myslim ze to bude mensi šok.

Omen

Romko, ľahšie sa človek vyrovná so smrťou, ak vie, že inej cesty niet. Budete na to dvaja a mať určité časové obdobie. Nebude to taký obrovský šok, ako ten, keď milovaná osoba zomrie náhle.
A ak ťa neľúbi alebo nie je dosť silná, aby s tebou zdieľala nasledujúce dni, potom sa táto záležitosť uzavrie. A tak ešte raz, dobre si premyslí, čo chceš spraviť a čo spravíš. To, ako sa dnes rozhodneš a čo spravíš, ovplyvní jej budúcnosť. City, psychiku, zdravie.
Veľa, veľa síl ti prajem!

Omen

Romko, protirečíš si. Názov témy: "Povedat ci nie?" a posledná veta v texte: "Nepiste, ze by ste chceli, aby vam to povedal atd. on to takto nechce."

Vidím to takto: ON nevie, čo chce a zároveň chce rozhodovať za ňu. A či sa ti to páči alebo nie, napíšem ti aj napriek tomu, že on "toto nechce", aby jej to povedal! Tým som zároveň zodpovedala otázku v názve témy.

A nie, ty nedokážeš byť na ňu zlý a ak ťa ľúbi, potom zbadá, že sa s tebou niečo deje. Nechaj to na nej, je to to najlepšie rozhodnutie, ktoré môžeš v tejto chvíli spraviť. Pre oboch. A možno sa lekár mýli, možno sa ti dá pomôcť. Inak. Prajem ti múdre rozhodnutie a chybnú diagnózu. Drž sa!