ATOPICKÝ EKZÉM

Príspevok v téme: ATOPICKÝ EKZÉM
Borvela

Atopický ekzém

Ide o chronický svrbivý kožný zápal alergického a nealergického pôvodu. Na začiatku sa prejavuje začervenaním a opuchnutím kože, následne výskytom pupenčekov a mokvaním, pričom hrozí tiež možnosť infekcie. Neskôr dochádza k zhrubnutiu pokožky a vysušovaniu a tiež lúpaniu. Pre pacientov, ktorí trpia touto chorobou sú charakteristické imunitné, nervové aj kožné odchylky. Imunitná odchylka znamená kožnú alergickú reakciu na alergén, kožná odchylka má podobu nedostatočnej kožnej mazovej vrstvy a nervová odchylka znamená zvýšenú reakciu kože na kontakt/dotyk, prejavujúca sa svrbivosť a bolesti.

Vyvolávajúce faktory : alergén - prach, perie, sliny a pod., ďalej stres a pravdepodobne aj hormonálne zmeny (klimaktérium, pôrod...). Zápal môže mať charakter akútny aj chronický.

Podpora terapie produktmi LR : zbavenie sa vyvolávajúcich elementov, vnútorne Aloe Vera Drinking Gel s postupným navyšovaním dávky podľa reakcie organizmu. Pri rozsiahlom a silnom ekzéme je možné pridať Colostrum Compact , alebo Direct v dvojnásobnej dávke. Na postihnuté miesta v prípade suchej a hrubej pokožky najčastejšie aplikujeme Aloe Vera Krém s propolisom, v prípade kojencov aloe Vera lotion. Veľmi vhodná je úprava stravy - vylúčiť vyprážané jedlá + dráždivé látky typu horčica, tatarka, nutrične nevyvážené jedlá typu fast food, presladzovanie. Lokálna aplikácia - na vlhkú, mokvavú, infikovanú, rozpraskanú kožu - Aloe Vera koncetrát, na suchú, jemne sa šupikujúcu, olupujúcu kožu aloe Vera sprej prvej pomoci.

kontakt : borvela7@gmail.com