Naša imunita stojí v zimných mesiacoch pred náročnou úlohou – ochrániť organizmus pred vírusovými infekciami, ktoré sa v tomto období vyskytujú veľmi často. A pretože sa s lepšou odolnosťou spája dostatok vitamínov, prichádza na rad ovocie. Po akých druhoch však siahnuť, ak si chceme dopriať aj niečo iné ako naše domáce jablká a hrušky? Má vôbec konzumácia plodov z druhej strany sveta zmysel? Vďaka nasledujúcim tipom zistíte, ako aj v chladnejšom počasí dopriať telu to, čo si zaslúži.
čítať viac
Eskimáci takmer nepoznajú infarkt, pretože konzumujú stravu plnú rýb a tá je bohatá na tuky. Ryby obsahujú dve špecifické mastné kyseliny, ktoré udržujú „steny“ buniek pružné a krv v správnej konzistencii. A nemusia to byť vždy len losos alebo tuniak...