Už mi na nej nezáleží

Príspevok v téme: Už mi na nej nezáleží
Marko123333

Dobrý deň, mám priateľku rómku, sme spolu už skoro 3 roky. Miloval som ju, no ona ma veľmi sklamala a od tej chvíle si k nej neviem nájisť cestu a asi už ani nechcem.

Ide o to že na Vianoce k nám prišla jej sesternica a bola tu do 2.1. Každý deň sa len pilo a boli sme do rána hore. Mne už to vadilo a ani nie som na taký život zvyknutý. Ale im bolo dobre, keď sa nepilo u nás tak u priateľkiných známich. Moja priateľka úplne zabudla že existujem, nenašla si na mňa ani 10 minút denne. Stále bola s ňou a aj keď nemali čo robiť radšej si oby dve sadli a neodlepili sa od mobilu. Všimol som si že moja priateľka pri nej nemá vlastný názor, naopak všetko čo povedala jej sesternica bolo sväté a musela spraviť. Keď som jej to povedal, tak sa urazila a povedala mi "prestaň na ňu žiarliť" a začali sme sa hádať.

Vživote by som na takú chuderu nežiarlil. Má 30 rokov, je lesba a v živote nič nedokázala len ohovárať druhých a manipulovať labilné povahy ako moja priateľka. Najhoršie je že som nevedel že moja priateľka je až taká hlúpa. Robila si čo chcela proti mojej vôli, ani ju nenapadlo, aby sa ma aspoň raz opýtala. Bol som sám na Vianoce aj na Silvestra, išli totiž zase k jej známim, lebo sesternica chcela. Ja som povedal, že nejdem, už som mal toho dosť a v kútiku srdca som dúfal, že priateľka sa spamätá a aspoň Nový rok oslávi so mnou. No nestalo sa tak, išla s ňou. Ja som bol sám celé sviatky. Najhoršie sviatky v mojom živote, normálne som sa tešil do práce. Vtedy sa niečo vo mne zlomilo a začal som byť chladný.

Dosť sa mi aj priateľka zhnusila, pozvala sesternicu k nám do postele, samozrejme ani sa ma neopýtala, veď načo. Raz v noci keď už spali som si k nej lahol a ona sa mi otočila chrbtom a začala obímať ju. Ďalšiu noc zase idem k nim ľahnúť a moja priateľka nemala na sebe ani tričko ani podprsenku, to je spravanie normálnej ženy ktorá má chlapa ? Ospravedlňovala to tým že jej bolo teplo a že o tom nevie, ja keď idem bratovi tiež si nevyzlečiem boxerky aj keby som námesačný a to ešte máme oddelené postele. No proste hnus.
Keď išli známim a ja som neišiel tak ma jej sesternica všade len ohovárala jaký som čurák a keď došli sem jéé Ahoj... čistá pretvárka proste a moja priateľka namiesto toho aby si ma zastala, ohovárala ma s ňou a ešte nemá hanbu mi do očí tvrdiť že ma miluje. Našťastie aj ich známi si všimli že sa chovajú jak dve cundry tak mi niečo nažalovali, ale tiež sa v tom len vyžívajú. Po nociach tu vyvolávali s lesbami, dohadovali si chatu. No proste katastrofa a hnus.

Chápem jej sesternicu je slobodná, v živote žiadny normálny chlap o ňu nezakopne, má kopu problémov ktoré dusí v sebe, bojuje sama so sebou , nemá žiadnu zodpovednosť za nič. Vízia do budúcnosti nulová. Ale prečo chce takto žiť aj moja priateľka, to nechápem.

Teraz keď sme sami dvaja s priateľkou čakal by som nejaké vyjadrenie od nej čo to všetko malo znamenať, ale vždy dostanem len to isté. "Nič sa nestalo, ty za všetko môžeš". A ja už nemám na to nervy je mi už všetko tak nejak jedno, prestalo mi na nej záležať. Mal som nejakú víziu do budúcnosti, no pri takejto žene čo sa správa jak keby práve vyšla zo základky, to nemá cenu.

Snáď to niekto dočíta a podelí sa o svoj názor, lebo ja už fakt neviem čo mám robiť. Úplne som stratil chuť do života

naivny

"Mal som nejakú víziu do budúcnosti, no pri takejto žene čo sa správa jak keby práve vyšla zo základky, to nemá cenu."
tak jej to povedať a pá, pá.

merilynn2

Súhlasím, že v podstatných veciach treba vo vzťahu robiť kompromisy. Ale v tomto prípade sa mi zdá, že autor témy sa o kompromis ani nesnažil, len sa urazil, keď nebolo po jeho. "Najhoršie je že som nevedel že moja priateľka je až taká hlúpa. Robila si čo chcela proti mojej vôli, ani ju nenapadlo, aby sa ma aspoň raz opýtala."
Ak ma trápi, ako sa partner správa, ozvem sa. Poviem, ako sa cítim, a podľa reakcie sa zariadim. Ale neútočím na jeho blízkych, nech by som si o nich myslela hocičo. A áno, pichne to pri srdci, ak na niekoho berie väčšie ohľady než na mňa, ale ak to nie je systematické, dokážem to akceptovať. Alebo, ak nedokážem, na rovinu to poviem a nebudem sa mesiac ľutovať u uisťovať, aký je môj priateľ zlý.
V minulosti som zažila vo vzťahu ochladnutie, tak som to slušne ukončila. Keď vidím, že dotyčný už nemá záujem tráviť so mnou toľko času ako ja s ním, ani sa niekam posunúť - načo to siliť? Akútne zlomené srdce si viem vyliečiť za dva týždne. Tiež sa so mnou jeden frajer rozišiel po polroku zato, že som išla von s kamarátmi a vrátila som sa o dve hodiny neskôr, ako som povedala. Bolo mi to strašne ľúto, ale uvedomila som si, že s takým človekom by som nevedela fungovať celý život a ničilo by ma stále sa prispôsobovať, aby som sa ho niečím nedotkla.
Možno som to napísala tvrdo, ale v poslednom období vidím okolo seba chlapov, ktorých by som prefackala za postoj "ak chceš byť so mnou, budeš robiť toto a nebudeš robiť hento" a skutočným dôvodom je ich úzkostlivosť a žiarlivosť.

Lollka

Merylin hovoris hluposti. Ked som vo vztahu vzdy musim brat ohlad aj na partnera a robit kompromisy, rovnako ako on. Opytam sa ho na nazor. Nie ze mam anarchiu a robim si co chcem, ten druhy je mi ukradnuty a nech aj trpi, to mna nezaujima. Mala som partnera co ked bol s kamosmi tiez som pre neho prestala existovat, nebral na mna ohlady, ako by som tam ani nebola. Nejaky cas som s nim este bola ale nakoniec to aj tak skoncilo, lebo si ma nevazil a nebral na mna ohlady v nicom. Kamarati mu boli dolezitejsi. Naco mi je taky partner. Samozrejme ze kazdy ma aj kamaratov aj rodinu, sesternice ale na spolocnom programe sa maju vsetci dohodnut aby vyhovoval vsetkym a nie ze sesternica zaveli, ja utekam s nou a ty no ked chces tak pod (chlastat s nami) alebo si rob co chces a si mi ukradnuty. Ona k nemu nema uctu. Ja by som sa nikdy takto k svojmu partnerovi nespravala.

merilynn2

Súhlasím s ostatnými, rozíď sa s ňou. Nie preto, že je Rómka, temperamentná, ovplyvniteľná, ale zato, aby nemusela žiť s takým manipulátorom ako ty. Očividne ju sesternicina spoločnosť tešila, možno sa už dlho nezabavila. Nepíšeš, že by prekročila nejaké hranice, iba si robila, čo chce. Iné aktivity, než si predstavuješ ty. Prečo by ťa mala poslúchať a prispôsobovať sa? Lebo Vianoce a Silvester a páriky musia byť spolu, aj keby mali umrieť pred telkou na otravu zemiakovým šalátom? Ty si nemal záujem pridať sa k ich spoločnosti, namiesto toho si sa ofučiaval a zožieral závisťou. Teraz si urazený a chceš, aby trpela, aby si uvedomila, čo v tebe mala a čo stratila. Sorry, toto nie je láska, je to pokazený vlastnícky vzťah. Zistíš, že sa o niečo musíš deliť, tak to radšej prestaneš chcieť.

Slobodna

Hovori sa, ze kazdemu ide o tvoje dobro, ale ty si ho nenechaj vziat. Svoje stastie si treba chranit a strazit, lebo nikomu nezalezi na tvojom dobre, ale kazdy sleduje vlastne ciele. Netreba pustat inych ludi medzi seba. To urobila ona, to robis teraz ty a to robia aj ludia, ktori su tu dlhodobo single, nevedia si najst vztah a radia ti nekompromisne rozchod.

Lollka

Ked sa ti raz zhnusila uz nie je cesty spat. A ani sa ti nedivim, jej spravanie nie je vobec v poriadku. Nelubi ta a nevazi si ta. Rozid sa s nou co najskor, ak spolu ostanete budete sa len trapit. Hlavne ty. To dievca si ta nezasluzi.

ahjaj

lolitka, to má na ňu čakať 6 rokov, kým pochopí?
Podľa mňa ani Ty by si s tým chalanom nebola bývala šťastná, lebo nie len to je dôležité, ako ťa miluje ten druhý, ale ako miluješ ty. Kebyže ho vtedy naozaj ľúbiš, nesprávaš sa k nemu tak. Takže nemáš čo ľutovať vzťah, kde išlo o jednostrannú lásku z jeho strany. Želám Ti, aby si si našla takého, kde sa budete mať radi obojstranne.
Autorovi príspevku želám rýchly a hladký rozchod, toto dievča si ho nezaslúži.