Chcela by som vás poprosiť o názor, upozorňujem že tento text bude trochu litánia. Mám najlepšiu kamarátku, s ktorou sa poznám od detstva. Vyrastali sme spolu, poznáme sa celý život, vždy sme si rozumeli, aj keď sme sa pohádali, vždy sme vedeli držať pri sebe a vzájomne sa podporovať. Obe sme neskôr odišli žiť do zahraničia, ale do rozdielnych štátov, ona sa potom vrátila, ale to na našom vzťahu nič nezmenilo, aj keď sme sa stretávali len málo.
Problém nastal vtedy, keď som si ja našla priateľa. Kamarátka ho nemá rada, pretože sme mali ísť spolu do rovnakého mesta žiť, ale ja som sa nakoniec kvôli lepšej pracovnej ponuke a aj kvôli nemu rozhodla ísť žiť inam. To bol jeden problém, a druhý bol jeho ex „kamarátka s výhodami“.
Ja keď som si s ním začala, nebrala som náš vzťah vážne, a ani on nie, a za ten čas sa s tou ženou stretol, keď bol na dovolenke u rodiny. Samozrejme spolu niečo mali, a on sa potom rozhodol že sa s ňou už nechce stretávať, a povedal jej to, čo ona neniesla moc dobre. Nepovedal jej o mne ale ona si to nejako dozistila, neskôr som sa ja s ním oficiálne dala dokopy. Ona si ale našla cez sociálne siete moju kamarátku, a napísala jej že sa jej páči jej instagram, a podobne a nejako došlo na tému chlapov, v tejto sfére má aj moja kamarátka samé negatívne skúsenosti, tak si sadli, a vyrozprávala jej, ako jej jeden zlý chlap naubližoval, a nechal ju a že to ťahal popri tom s inou. Samozrejme potom „náhodou“ vysvitlo, že to je vlastne môj priateľ. Nechápem prečo, moja kamarátka jej to zhltla /ako ju poznám, je občas dosť naivná/.
Určite to bol plán, keď som sa vrátila na dovolenku domov k rodine a priateľ zas ku svojej, lebo žijeme v iných mestách, tak mne začali obe vypisovať aký je zlý a nech sa s ním rozídem. Tá žena si povymýšľala blbosti typu, že s nim bola (dávno pred tým, ako som ho poznala) tehotná, a že potratila, jemu povedala že sa buchla o stôl, mne že ju zbil jej vtedajší priateľ (no absolútne bludy). Jednoducho mi to prišlo z jej strany ako odplata, že ju nechal, a tak som si to vyrozprávala aj s ním a všetko sme si vysvetlili, poukazoval mi staršie konverzácie, povedal že ľutuje že tak intrigánsku ženu vôbec stretol, dovtedy nemal s nikým problém, on je veľmi nekonfliktný typ. Odišli sme spolu, už som s ním tretí rok a som veľmi šťastná. S kamarátkou sa bavím, nechcela som ju stratiť, stále ako keby čakám že jej to všetko dôjde, ale bohužiaľ, ona sa naďalej kamaráti s tou ženou a my dve si už tak nerozumieme. Už sa jej nemôžem ani zdôveriť, ani nič, lebo všetko rozoberá s ňou. Rozmýšľam, či mi takú kamarátku vôbec treba do života, aj keď mi bola kedysi ako moja sestra.