Život po skončení vš

Príspevok v téme: Život po skončení vš
priezyvka

Ahojte ľudia, táto otázka sa možno týka aj medziľudských vzťahov... tak sa opýtam, čo by ste robili na mojom mieste. Ak by ste chodili na vš ale nevedeli čo ďalej po doštudovaní?

Ja teraz študujem ale aby som pravdu povedal, tak na vš som z donútenia len kvôli rodičom... školu si robím, lebo je dobré nechať si 5 rokov života navyše a bývať ešte u rodičov a za 2keby som skončil tak ma vyhodia a, úprimne, keby som od nich odišiel nepripravený tak by som skončil dosť zle.. počas vš brigádujem a 3 rok už pracujem v obchode a celkom ma tá práca baví - hlavne preto že je nenáročná a po pracovnej dobe mám pokoj a nemusím sa ničomu pracovnému venovať, môžem ísť von, môžem pozerať seriály, cvičiť, robiť proste blbosti vo voľnom čase.

toto ma na škole štve, že neustále máme nejaké zadania a práce na nejakých projektoch, ktoré musíme robiť doma... a ja to robím vždy len z donútenia a na poslednú chvíľu nech mám od toho pokoj...moji premotivovaní spolužiaci tomu moc nenapomáhajú keď v kontraste s nimi sa moja lenivosť ku škole ešte viac zvýrazňuje :DD

zistil som, že práca v obchode je presne vhodná pre lenivca ako som ja. tam by som bol medzi svojmi... sedieť za pokladňou, vykladať tovar, odrobiť si svoje a ísť - v robote sa cítim lepšie než v škole...v škole ma nenávidia lebo školu strašne flákam, lae niet sa čomu diviť, keď tam som z donútenia a beriem to len ako chill, odreagaovanie sa vstupenku do rodičovského bývania ešte na pár rokov.. za to v práci som jeden z najlepších, všetci ma chvália ako dobre mi to ide, som fyzicky silný a všetko porobím tak ako je treba...len ten plat je dosť malý, kolegovia a kolegyne ktoré poznám tak majú rodiny, majú spoločné zárobky a tak v pohode prežijú, lenže ja by som po skončení nemal nikoho, lebo rodičia ma vyhodia a ja si budem musieť nájsť bývanie.

takže problémom sú 2 veci. 1. nechcem robiť to čo študujem, lebo to je náročné a nezvládol by som to (hlavne kvôli mojej nechuti a lenivosti k tomu) 2. robiť prácu ktorá ma baví a je vhodná pre mňa je super, ale plat je dosť malý

ako by ste to riešili vy? poznáte niekoho kto pracuje ako predavač v obchode a prežije sám? alebo budem si musieť hľadať izby na prenájom a bývať so spolubývajúcimi? rozmýšľam nad tým, že keby som si dal k TPP ešte víkendovú brigádu niekde inde a robil by som povedzme 6 hodín v sobotu a 6 v nedeľu tak by to nejakú stovku pridalo a to by mi veľmi pomohlo, vôbec by mi nevadilo pracovať 7 dní v týždni, už teraz to takto mám a vždy keď mám voľno v škole tak pracujem skoro každý deň a som rád v práci, ale rodičia majú na to iný názor (hlavne môj bláznivý otec, ktorý má potrebu sa všade pýšiť že má syna vysokoškoláka)

tak ak niekto pozná niekoho v podobnej situácii ako ja, tak ako ste to riešili? tá práca by ma bavila pretože je to vhodné pre ľudí ako som ja... aspoň nejakú malú garsonku keby som mohol mať to by mi úplne stačilo, fakt, ja nie som náročný človek a nechcem byť úspešný, som spokojný so svojou priemernosťou a čo si o tom myslia moji premotivovaní kolegovia zo školy je mi u riti... nechcem ani auto, úplne by mi stačila MHD. už teraz tento životný štýl praktikujem a celkom je to vyhovujúce

len sa bojím, že si nebudem môcť nájsť bývanie po odchode z domu, keďže ceny bytov išli zase hore, žiadne nové sa nestavajú a všetko sa zdražuje

Fullhd

naivny - Ano,ak si dobry v oblasti IT tak ta zoberu aj s AJ.Aj ked po nemecky nevies pracu dostanes.Povies im ze mas byvanie,mas auto(budes posobit ako schopny zaujemca).Po nemecky sa potom mozes ucit za pochodu postupne.

je to

naivny, ako programatora ta v nemecku zoberu aj len s AJ , tam sa potom mozes prihlasit na kurz NJ. nejakych ludi od nas takto poznam.

dobreuz

Fullhd poznáte ju osobne, že viete že nič nevie? To je trochu blbosť.
Inak ale čiastočne súhlasím, že ísť do zahraničia nekvalifikovaný je dosť nezmysel a nemôžu zase všetci odísť do zahraničia, aj tu na SR musí niekto pracovať, nemôžme vyľudniť celú krajinu a natrepať sa do Nemecka.

naivny

fullhd študujem druhý ročník IT, aj si dačo privyrábam, ale uvažujem po skončení školy o tom, že by som išiel na výhľady do sveta - do Nemecka. Problém je, že po nemecky neviem, ale po anglicky sa dohovorím bez problémov. Myslíš, že by som sa mohol uplatniť aj keby som išiel tak, že po nemecky neviem?

BJ_2

priezivka- odpoviem ti len na prvy prispevok, upozornujem, ze som necital diskusiu.

moj nazor:
Zalezi, kde robis predavaca. V ktorom meste. V kauflande zarobis aj 800 eur , mozno viac (casom), aspon tak maju na reklame. To by aj v cistom malo dat tak 600 eur. Za tu sumu si mozes prenajat garzonku, ak budes mat stastie, mozes schytat nejaku lacnejsiu. Ale vacsina pojde teda na byvanie. Zalezi, ci si skromny. Od tvojich potrieb. A ako sa stravujes. Mas na vyber, bud lepsie byvat a uskromnit sa v ostatnom. Alebo byvat horsie, a mat viac penazi. Ja osobne, som za to prve, byvanie je zaklad. Moznost mas len ak podnajom, alebo zobrat hypoteku ak ti daju, to ale asi az po nejakych rokoch.
Osobny by som to este neriesil, najprv dostudoval. Situacia sa moze dost zmenit. Mozes si najst nakoniec frajerku a tak dalej. Dokonci skolu, potom to ries. V podnajme mozes zacat, zvyknut si na samostatnost 2-3 roky a kedykolvek vyskusat potom neskor byt. Odporucam ti ked dokoncis skolu, na zaciatok zobrat prenajom izby, ale bez parov, s jednotlivcami, iba muzmi, a tak, ze ste traja na byte (3 byty, v kazdej jeden muz). Tam niesi nijak viazany, iba na mesiac vypovedky takze mozes skusit aj 6 podnajmov za rok. Zistis, ci vies zit s ostatnymi, keby bolo treba ist do podnajmu v buducnosti. Najhorsi si taki, co zili len v luxuse (rozmaznani u rodicov a potom uz iba vlastny byt... ti sa potom cely zivot boja, co ked budu musiet ist do horsieho. Preto ti radim, vyskusaj si to na zaciatok, a zistis, nakolko ti to vadi, .

Fullhd

ahjaj : urcite je tu lepsie ale len pokial clovek nieco vie.Ze vie robit nieco co je vyborne financne ohodnotene.Napr. Pocitacovy programator,CNC programator,Tesar,Elektrikar,Zvarac...a urcite aj VS(Lekar atd.)Predavac tak v elektronike alebo napr. v predajni stavebneho materialu atd...za pokladnou urcite nie tam su len same zeny.