mozem ist na turu v Tatrach?

Príspevok v téme: mozem ist na turu v Tatrach?
elize

Momentalne som v 7. mesiaci tehotenstva a idem na 2-dnovy vylet do Tatier s vacsou partiou ludi. Byvame v Tatranskej Lomnici, planujeme odtial vylet lanovkou na Lomnicak, a cestou dole peso zo Skalnateho plesa. Neviem ci to nie je moc narocna tura. Tiez neviem ci lanovky su pre tehotne uplne ok, ale tlak mam cele tehotenstvo 110/70 a ziadne problemy nemam (len tie bezne tazkosti), takze lanovky sa nebojim... Skor tie vychadzky... Viem ze vychadzky su v tehotenstve prospesne, ale nesmie sa to prehanat, nesmiem sa unavit, zadychat... Poznate niekto Tatry? Je to zo Skalnateho do Lomnice moc narocne? Prip. nepoznate v okoli Lomnice nejaku lahku neskodnu vychadzku okolo dvoch hodin?
DAKUJEM :-)

Tyna_Mal

Záleží, ako sa cítiš. Ja som celé tehotenstvo tiež chodila na menšie túry. Proste som robila to, na čo som sa cítila. tehotenstvo nie je choroba, ale radosť, tak prečo sa obmedzovať :-). Manžel nosil na chrbte batoh, ktorý som objednala z www.protrek.sk a mal v ňom hlavne veľa jedla, pretože som mala celé tehotenstvo ukrutný hlad a chute :-D.

elize

Jarka, dik moc za vsetky tipy, pozriem niekde na nete na mape. Aspon ze uz sa zacinam orientovat trochu v tom co bude v pohode, a co uz asi nie :-).

Jarka77

Ahoj ja mam celkom slusne zbehane tatry podla mna by si nemala ist zo skalnateho plesa peso dole je to dost strme a je to aj dost dlho chod radsej aj spat lanovkou spiatocna nie je ovela drahsia ako jednorazova cesta. Ja by som neriskovala. Popripade mozes ist ako pisala damaxy zo strbskeho na popradske ale tam tiez idu myslim dve ci tri trasy tak tu najlahsiu alebo si urob vylet na hrebienok pojdes s lomnice do Stareho Smokovca a hore ide aj zubacka aj velka cesta. Tam mozes ist ku vodopadom studenovodskym z hrebienka je to kusok ale pomalicky. A co ja viem aj na strbskom plese sa mozes poprechadzat. Aj tam pri hrebienku blizko je bilikova chata a potom ked ides nizsie ku vodopadom a kusok je Rainerova chata.

elise

Dakujem za radu, tak sa asi radsej zveziem lanovkou aj celu cestu dole a vymyslim na vychadzku nejaku nahradnu trasu :-). Na to Strbske pleso - to je od Tatranskej Lomnice dost daleko, alebo nie?

..........

podla mna je to narocna tura aj pre menej trenovaneho cloveka. Rozhodne vam ju neodporuca. Ako iste viete pocasia v tatrach sa moze zmenit z hodiny na hodinu, preto si myslim, ze by to bolo z Vasej strany velmi riskantne. Pokial chcete nenarocnu prechadzku zajdite si na Strbske Pleso,velmi pekne.