Potenie sa

Príspevok v téme: Potenie sa
Tutanchamon_xD

Ahojte, mám problém, ktorý u mňa pretrváva už dlhšie, a to ten, že sa veľmi potím. Dnes som išiel na poštu, ktorá je od môjho bytu asi 3 min cesty a keď som prišiel dnu, tak som sa začal veľmi potiť až tak, že som nestačil utierať čelo. Keď som prišiel domov, tak som mal celé tričko na chrbte aj pod pazuchami mokré, ako keby behal "maratón". Trenky som mal mokré tiež ale tie mám mokré aj po celodennom sedení na koženej stoličke za PC, čo je asi normálne.

Tento problém mám samozrejme aj počas Leta, keď idem z mesta pešo domov. Ja ale nikdy nejdem kľudným krokom, všade idem rýchlym krokom ako keby som nestíhal autobus. Aj doma keď napríklad luxujem celý byt, tak keď skončím mam mokré čelo a jednoducho sa spotím.

Mam 181cm a 68-70Kg, takže nadváhou to určite nebude. Je možné, že to je spôsobené nedostatkom pohybu ? Priznám sa, že za posledných hádam aj 5 rokov neviem čo je to si zašportovať alebo vykonávať nejakú činnosť pri kotrej by sa uvoľnili endorfíny. Teda pracoval som rok ako skladník v stavebninách, takže tam som sa veruže cez Leto zapotil viacej ako dosť.

Ale inak vkuse len sedím a nič nerobím. V poslednej robote som taktiež len vkuse sedel pred PC 12 až 16 hodín denne a domov keď som prišiel som robil úplne to isté. Je možné, že to všetko je nedostatkom pohybu a keď niekam zabehnem alebo vykonávam nejakú činnosť pri ktorej sa viacej hýbem, tak môj organizmus dostane šok a začnem sa potiť, lebo je to pre moje telo niečo nové ?

mate59

Predpokladám, že nemáš cukrovku.Takže je to z tvojej nulovej kondície.Treba sa začať hýbať,stačí aj svižná chôdza a po mesiaci takéhoto tréningu by sa to malo úplne zlepšiť.