Problem s mamou

Príspevok v téme: Problem s mamou
Mama111

Mam problem s rodicmi teda konkretne s mamou.Nerozumie mi.Dost malo veci ovlada a zo vsetkym potrebuje pomoc.Mobil, pocitat, varenie.Vzdy nieco nevie.Kedysi som jej pomahala ale teraz mam svoje vlastne problemy, dost vela, spracovavam rozchod a teda som nato sama, a aj ine veci.Nemam pracu momentalne kvoli zdraviu, peniaze mam este nasetrene takze zijem s toho.Ona nerobi takze sama nema.Niesom od nej teda nijako zavisla , tak necitim vinu ked jej nepomozem.Niezeby som nechcela pomoct ale momentalne v hlave riesim svoje starosti a tiez ju tym nezatazujem.Aj keby som chcela , nemam priestor.A odpoved je vzdy mozes si zato sama.Choroby si vymyslas.Salenu zo seba hrajes.Tak si to riesim sama.Lenze neprestava ma otravovat s tymi vecami aj ked som jej milionkrat povedala nech ma nezatazuje.A ked nepomozem hra urazenu, neozyva sa ku mne.A citit z nej tlak ze zacne robit sceny z coho mavam strach a skodi to mojmu zdraviu takze aj ked sa snazim uzdravovat vzdy mi prida.Aby bolo zle.Ako ju uzemnit aby to prestala robit? Aby pochopila.

dobreuz

Jaj :D Som myslel že otáznik ako WTF :D Lebo podľa môjho názoru je toto jednoznačne citové vydieranie, pretože uraziť sa pre každú blbosť...

petroneta

Neviem, či bývaš s mamou, ale ešte ma napadlo, či to časté kontaktovanie z jej strany nie je práve preto, že vie, že máš ťažké obdobie, a takýmto spôsobom Ti chce odviesť pozornosť, alebo sa s Tebou o tom rozprávať, aby si to lepšie strávila, len sa jej tým darí presný opak. Keď mi zomrel manžel, každý ma otravoval, každý zrazu potreboval moju malichernú pomoc, a všetko to boli len zámienky, aby ma mali pod kontrolou, a nenechávali ma samu. A tiež sa ma pýtali na manžela a posledné chvíle a všetko, keď som si snažila myšlienky zamestnať iným smerom... lebo som aj tak na to stále myslela, a nechcela som o tom znova a znova hovoriť, chcela som len nejak ďalej žiť a zbytočne priveľa nerozmýšľať.

dobreuz

OMG čo rozprávate veď jej matka ju citovo vydiera a správa sa ako decko... Treba s ňou prerušiť kontakt.
Lollka nie nie je povinná sa o ňu starať, jej matka je dospelá osoba a zákon to neukladá. A najmä za takej situácie...

Lollka

Dokial byvas u rodicov mala by si im pomahat. Aj potom samozrejme, ale teraz o to viac. Si nezamestana, nic nerobis tak jej pomoct trocha mozes. Utapat sa v depresii a nic nerobit len sa cely den povalovat ti aj tak na psychike neprida, praveze ked budes aj nieco robit rychlejsie sa z toho dostanes.

Tomas12345

"Nerozumie mi.Dost malo veci ovlada a zo vsetkym potrebuje pomoc.Mobil, pocitat, varenie.Vzdy nieco nevie"

A to nemôžeš cez víkend za nou zájst a všetky tieto veci jej vysvetliť a naučiť ju aby ich pochopila ?

"Niesom od nej teda nijako zavisla , tak necitim vinu ked jej nepomozem.Niezeby som nechcela pomoct ale momentalne v hlave riesim svoje starosti a tiez ju tym nezatazujem".

Toto je teda čudné uvažovanie, ak by takto každý uvažoval tak by ludstvo neexistovalo. Ako by sa ty páčilo kebyže si mama v tvojom detstve povie, nie som závisla od svojej dcéry a tak nebudem cítiť vinu ak ju dám do detského domova ?

petroneta

"malo veci ovlada a potrebuje pomoc.Mobil, pocitat, varenie."
mobil, počítač, by som zabehla pomôcť. Neviem, koľko má robiť, ale je dospelý človek a variť by vedieť mala.
"Nie som od nej teda nijako zavisla , tak necitim vinu ked jej nepomozem."
Ale bola si závislá a je to Tvoja mama a máš jej pomáhať.
"v hlave riesim svoje starosti a tiez ju tym nezatazujem."
a ďalej spomínaš ako Ťa nepodrží a nechápe.
"Tak si to riesim sama."
Veľmi správne.
"Lenze neprestava ma otravovat s tymi vecami aj ked som jej milionkrat povedala nech ma nezatazuje."
Jednoducho povedať: mama, ja sem nerada chodím, lebo znova začínaš s týmto. Nechcem o tom hovoriť, chcem pokoj. Ak sa budem chcieť o tom rozprávať, budem sa. Ale chodiť sem s hrčkou v žalúdku, že zas začneš o tomto, je mi neznesiteľné. Si moja mama a mám Ťa rada, tak nerýp v tom, čo ma aj bez rýpania bolí a daj mi pokoj, lebo sem nebudem chodiť. "

Sallyy

Manipuluje s Vami, oslobodte sa uplne. Pomahat je jedna vec, byt dobrovolna obet druha. Ja by som skusila byt pocas sceny nad vecou a nezapajat sa a potom byt tvrda a nechala ju ofucanu kolko ju to len bude bavit. Parkrat dookola a hotovo, podla mna by ju take kazenie vztahu medzi vami prestalo bavit keby neskacete ako piska.
Druha vec je nepochopenie od nej.. to ma mrzi ked to citam, poznam to.. snad ho dostavate aspon od niekoho ineho.