Lexaurin

Tomas12345

filipa :

No však do apríla už dotycny bude ať ten rivotril už i vysadený.

Nie na základe príspevju na zdravie.sk ale na základe faktu že rivotril v kvapkách je benzodiazepinum ktoré sa dá vysadzovat po najmenších dávkach, i po pol kvapkách. A platí to že čím sa liek pomalsie vysadzuje tak tým sú i menšie abstinencne príznaky a teda sa i ten liek lahsie vysadí. Stačí ak dotycny povie psychiatrovi že by chcel začať brať rivotril pretože sa dá najlahsie vysadzovať. Nevidím dôvodo prečo by mu ho psychiater nemohol predpísať, v benzodiazepínoch nemáš také velke rozdiely ako v antidepresivach.

Navyse psychiatri predpisuju pacientom často krát lieky ktorým oni sami veria že zaberú. Lieky su len barlička, dôležité je tiež to aby tým liekom pacienti verili že zaberú. Ak mu to psychiater zamietne tak ho brať nebude, ale ja si myslím že psychiater nemá dôvod to zamietnut.

Skutocne neviem v čom sa ty to tak nezdá.

filipa

Podotýkam, že liek mu vydajú, nie dajú. Okrem toho, od apríla 2019 bude zrušená registrácia Rivotrilu úplne a vtedy sa na liečbu neregistrovaným liekom musí vydať špeciálne povolenie.
Navyše je absolútne nevhodné, aby pacient nabehol k psychiatrovi, že chce na základe príspevku na zdravie.sk Rivotril. Taký pacient neuspeje. Keďže nie si lekár, nemáš právo odporúčať anonymným ľuďom lieky na predpis.

Tomas12345

filipa :

O tom že sa rivotril už na Slovensku nepredáva samozrejme viem, no viem i to že Rivotril ty v susedných krajinách kludne dajú ak im ukážeš lekársky predpis zo Slovenska. Nevidím dôvod prečo by nemohol psychiater predpísať pacientovi 2 krabičky rivotrilu v kvapkách ktoré si pacient vyberie v jednej zo susednej krajiny, napríklad v Cesku.

filipa

tupelo poradilo liek, ktorého distribúcia v SR skončila :-D
to tak vyzerá, keď sa niekto tvári premúdrelo, ale chýbajú mu základné kamene, na ktorých sa dá stavať...

Tomas12345

Deby45 :

Urob tak ako som ty povedal, zájdi za psychiatrom a požiadaj ho o rivotril v kvapkách a vysádzaj po pol kvapkách.

Kontr0lor

No ono treba skúsiť iné metódy ako zničiť úzkosť, mne zaberá šport pohyb, cvičenie, keď príde úzkosť, doma si zacvičím a je preč do 30 min, to sa nedá takto žiť, že si budeš zaháňať úzkosť liekmi ktoré ťa oblbnú a ešte sa stávaš závislá, radšej skús niečo iné a skús tú úzkosť na začiatku prekúsnuť, veď oná nie je nekonečná, ona keď ju prežiješ necháš ju ona sa zmierni, úzkosť sa nemôže stupňovať donekonečna

Prajem pekný večer :)

Deby45

Ale keď znižujem dávky tak už mi to nezaberá že mi je lepšie.. Stále večer prídu na mňa uzskltnw stavy a musím si dat 6 mg.. Bernie zanechaj email prosim

Tomas12345

Lexaurín sa neužíva tak že jeden den si dáš 3mg a další si dáš 7 mg, ale každý den sa užíva rovnaká dávka, v horších prípadoch sa môže zvýšiť jednorazovo dávka o 1,5 mg ale nie až o 4 mg.

Lexaurín postupne vysadzuj, dá sa vysadzovať po 0,75mg, ale ono lepšie by bolo kebyže ty psychiater vymení lexaurin za rivotril v kvapkách. Velka výhoda rivotrilu je v tom že sa dá vysadzovať po velmi malych davkach, i po pol kvapkách.

A inak z coho mas psychicke problemy ?

Kontr0lor

Tieto lieky ťa len oblbnu a preto máš pocit že si šťastná. A sú veľmi nebezpečné, a ano už môžeš byť závislá. Na našťastie neexistujú lieky, treba riešiť podstatu, ak chceš napíš na mail môžeme pokecať :)