Motanie jazyka

Príspevok v téme: Motanie jazyka
ayoyo

Zdravím, mám 18 rokov, nehúlim,nedrogujem, ani nič podobného. Všetko to začalo, keď som sa rozišiel s frajerkou asi pred pol rokom a mal som z toho úzkosť a ľahké depresie asi 4-5 mesiacov. Všimol som si, že sa mi motá jazyk pri vytváraní viet, napr. zle vyslovím prvé písmeno slova atď. Nestáva sa to často, no keďže sa snažím rozprávať vždy rýchlo a inteligentne, tak mi to dosť vadí. Trvá to už asi 5 mesiacov. Niektoré dni to je lepšie, ďalšie zas horšie. Niekto nejaké rady? Poprípade stalo sa to už niekomu z Vás a máte s tým nejaké skúsenosti? ďakujem

GOING

to je dôkazom toho že chemické reakcie v mozgu sú ovplivnené aj vonkajším prostredím/životnými situáciami, ktoré môžu vyvolať opísané vonkajšie prejavy aj u zdravého človeka i keď krátkodobo.

Kontr0lor

Tiež to mám keď som v strese celý život, alebo keď sa zle psychicky citim. A pri hovoreni v Aj mám stále stres takže komolim tiež :D

Marosko-n

B12 v živočišnej forme , zinok, selen a jod, Skús a uvidíš. Po mŕtvici a ochrnutí pomáha GGW liečivá voda. Podľa toho čo píšeš asi ťa čaká mozgová príhoda. Tu by ti pomohla len GGW liečiva voda !

PROSO

ayoyo
skús piť viac tekutín, hlavne čistú vodu kvôli zlepšeniu nervovej cirkulácie a s tým súvisí aj ovládanie motoriky jazyka aj ostatných svalov. Ak je v tele málo vody pôsobí to ako el. odpor a je zhoršená aj nervová cirkulácia aj metabolizmus mozgu.

ayoyo

Rád by som dodal ešte to, že keď rozprávam po Anglicky, čo dokážem plynule, tak sa mi to nedeje. Iba v slovenčine.