Dobrý deň. Prosím vás čo vám pomohlo pri akné ?
Mám 14 rokov, bola som už aj u kožnej ale moc nezabralo. Mám akné a stále sa to zhoršuje, som už naozaj zúfalá, mám pocit, že som vyskúšala už všetko. Väčšina vecí mi pleť dosť vysušuje aj napriek tomu, že ju mám mastnú. Prosím poraďte mi :))
Som zúfalá z akné
Zlatko čo to radia dámy je zatiaľ najlepšia volba.
Kozmetické prípravky pre násť ročných plus kožná alebo dermatologo#ka treba skúšať čítať každá plet je trochu oná a aj strava veľa ovplyvňuje.
POZOR však na typy ako je Rocuttane neviem presne ako sa to píše ale sú účinné lieky podobného druhu ,ktoré však spôsobujú veľmi vážne zdravotné potiaže ako je psych.rozhasená na hovado až sklony k samovražde.Nesrandujem ani neprehâňam.
Oveľa menej škodlivá je napr .antikoncepcia ,ktorá veľmi pomáha na akné ...
To sa ti upravi po puberte..teraz len pocuvaj koznu lekarku..ak sa ti zda ze jej liecba nezabera skus inú lekarku.Mozno by sa oplatilo zohnat aj kvalitnu kozmetiku ktorá je na mastnu pubertalnu pleť..ošetrovať ju musis a nie je jedno cim.Mojej dcere kozmeticka odporucila annemarie borlind liniu na mastnu plet a dobre sme trafili..je to prirodne nedrazdi a vidno efekt celkom..určite ti nepomože nivea a mydlá ktoré vysusaju a plet sa potom obranne este viac masti
Urcite chod znovu ku koznej a nesnaz sa hladat navody na internete. Prva liecba nezabrala tak ti poskytne druhu, tretiu... dokym ti nieco nezaberie. Prve metody su vacsinou kremy alebo vodicky ako skinoren a zinerit, ak tieto nezaberaju tak sa predpisuju lieky napr. roaccutane. Z vlastnej skusenosti viem ze nic volnopredajneho na akne v puberte nezaberie. Vsetky caje a rozne ocisty tela, ktore ti tu budu ludia odporucat v tvojom veku nezaberu, pretoze toto je hormonalny problem.