Výber psa

Príspevok v téme: Výber psa
gingerbreadgirl

Dobrý deň mam v plane si v buducnosti kupovat psíka (samčeka) a neviem sa rozhodnut medzi dvoma plemenami: Austrálsky ovčiak alebo Etlebušsky salašnicky pes. Som začiatočníčka bývam v dome so záhradou nemám deti. obe plemená sa mi páčia ako aj povahovo tak aj výzorovo a preto sa neviem rozhodnúť. Prosím Vás o nejaké rady ak ste mali/máte aspoň jedno s plemien. Hlavne ma zaujíma: Ktoré z týchto plemien je menej/viac aktívne. Ako moc plznú a či to nieje až moc u australáka. Má niektorý z nich nejaké choroby/problémy ktoré sa vyskytuju velmi často a ako im predist?Či etlebušský nieje tvrdohlavý a ako rýchlo sa učí. A koľko prechádzok by potrebovali. Denne som schopná venčiť psa 3-krat denne z toho jedna prechádzka by bola dosť dlhá a pri každej by sme mohli aportovať. Chcem aby psovi nevadilo sa mazliť a nebol nejaký odtažitý.(u cudzích ludi to nevadí) Preč z domu budem cca 8hodin kvoli práci ale skor menej pretože mam obedovú prestavku a môžem ist domov na taku polhodinku/niekedy hodinku.