Autobatérie

Príspevok v téme: Autobatérie
Marecek222

Zdravim!
Asi pred rokom som si kúpil ojazdené auto. Auto horšie štartuje - je to len chyba batérie, ktorú akurát idem vymeniť. Potrebujem poradiť akú.
V aute je použitá Varta 12V 45Ah a štartovací prúd 400A. Chcel by som sa spýtať, akú môžem kúpiť, teda chcem čo najväčší štartovací prúd. Je to benzínový motor. Takže aká kapacita by bola vhodná pre mňa a aký najväčší štartovací prúd môžem použiť.
Ďakujem.

Defcon

-))))
Zas si nefandi. Take rozdiely v startovacich prudoch kapacitne rovnakych baterii nie su. Povedzme 30% je realne medzi neznackovou baterkou a premiovou radou renomovaneho vyrobcu.

Marecek222

Defcon... Ak by mal trebárs kamoš 400A a ja (keď už je horšia baterka) 200 A a pôjde to vpohode, tak môžem kúpiť 600A, lebo tak to bude odskúšané ..

Defcon

Nie netreba mat vacsi vykon, lebo ked ich spojis plus na plus, tak sa ti startovaci vykon spocita, takze aj z dvoch podpriemernych baterii budes mat supervykon. Hlavne nech to ma kamos vypnute, kvoli napätiu, aby si co najvernejsie nasimuloval startovacie podmienky novej baterky

Marecek222

Ďakujem za rady. Ochotného kamoša mám a samozrejme aj štartovacie káble. Len asi by mal mať kamoš auto s baterkou ktorá má viac amperov štartovací výkon. Či nie?

Defcon

Mas startovacie kable ? A mas ochotneho kamosa s autom ? Obidva autaky vypnute motory, prepoj baterky plus na plus, a skus zastartovat svojim. Ak bude startovat dobre, tak je chyba v baterke.

Marecek222

To že zle štartuje myslím toto: najskôr cca 3 sekundy akože naskakuje a potom nahodí. + Niekedy treba pridať trochu plynu.

Marecek222

To že je to chýba baterky mi povedal 1 automechanik. Baterka ma skoro 3 roky (je na nej napísaný dátum výmeny). Dobijaná bola asi až teraz prvý krát. 400A sa aj mne zdá slabé.
Podľa mňa keď dám silnejšiu, tak to bude ok.

mate59

Ak je batéria - ako píšeš ok,tak chybu môže mať štartér,nemusí správne vysunúť pastorek,alebo cievka,môžu byť zanesené drážky od uhlíkov.Neviem, čo je pojem zle štartuje.Batéria musí štartérom ihneď zatočiť.

Marecek222

Ďakujem, kapacitu teda zachovam...
Aký štartovací prúd by ste mi odporučili?
Chcem aby to úplne dobre štartovalo.
Batériu som dobíjal a aj niekoľkokrát premerával. Všetko ok, teda až na ten štart.

Defcon

Startovaci prud mozes dat akokolvek vysoky, tento parameter len ukazuje aku ranu dokaze akumulator kratkodobo dat. Co sa tyka kapacity, tam chod tak ako pise predchadzajuci. Mozes bez problemov dat 10% viac. Ale najlepsie ist podla technickych udajov.