Moč v krvi

Príspevok v téme: Moč v krvi
Zlaticko21

Ahojte dievčatá,
už dva dni cítim z ničoho nič pálenie pri močení a dokonca sa v ňom objavila aj krv. Moč je niekedy do červena zafarbený a nemôžem sa poriadne vycikať. Máte niektorá podobné skúsenosti? Čo to môže byť? Kúpila som si aj lieky Urinal Acut Forte a pijem brusnicový čaj ale nepomáha to.
Ďakujem za všetky odpovede

Defcon

Daniela, si vestica, alebo jasnovidec ?
Ci je to zapal mocoveho mechura, zapal mocovych ciest, poskodenie mocovrj cesty kamienkom z oblicky ..... alebo par dalsich dg, tak to urci az urolog a isto nie na zaklade tohoto fora.
Jedine doporucenie: utekajte k lekarovi, lebo ak sa z tohto akutneho problemu stane chronicky, tak preklajete vsetko .

daniela2

ahoj, mala som to ako 12 ročné dievča. Je to zápal močového mechúra. Môže vzniknúť napr. aj zadržiavaním moču. Ja som ho určite dostala preto. V škole som nechcela chodiť na záchod, lebo boli také, že mi z nich bolo na vracanie. A tak som nešla a čakala, keď môžem ísť doma. a aby mi nebolo treba, tak som menej pila.
Keď som začala mať problémy s močením, pila som ešte menej, aby som nemusela ísť na wc. Pritom je postup opačný: veľa veľa piť, aby sa baktérie, ktoré spôsobujú zápal vyplavili. Potom antibiotiká. A samozrejme, pozor na prechladnutie.

2019n

Áno, ja osobne som bola 2 týždne na atb, inak to nešlo. Doktorka bola zhrozená z moču, už len keď som ho doniesla, tak videla, že tam je strašne veľa krvi a hneď ma poslala to dať do laboratória na vyšetrenie a hneď ako mala výsledky, tak mi predpísala atb. Mala som presne to isté, pri močení ma tak rezalo/pichalo, niekedy som sa nevedela ani vymočiť, iba som mala stále pocit, že potrebujem na wc, ale nič nešlo, no a samozrejme keď už áno, tak bolo vidieť, že mám v moči krv.. nie je to nič príjemné, ale vhodnou liečbou to prejde :)

Zlaticko21

Ďakujem v pondelok pôjdem určite ku doktorke. Dúfala som že to dovtedy prejde ale asi nie. A ako sa to liečilo 2019n? Len antibiotikami?

2019n

Určite choď k lekárovi čo najskôr, pred rokom v zime som mala presne toto isté a zistili mi dosť silný zápal močových ciest, tak je možné, že to budú močové chytené, ale ktovie, nepodceňuj to a choď radšej čo najskôr k lekárovi. Prajem skoré uzdravenie!:)

Timi168

V prvom rade chod k lekárovi a nechaj si moč vyšetriť... Dnes ti v labáku zistia aj odkiaľ ta krv je či z obličiek alebo z močových ciest a nech ťa lieči lekár... Neviem či by som riskovala domácu liečbu, aj nedolieceny zápal močových ciest môže vyrobiť veľké problémy :)