Ako sa citlivo rozísť

Príspevok v téme: Ako sa citlivo rozísť
Trolli

Ahojte. Mám problém s tým, že som vo vzťahu, ktorý chcem ukončiť a neviem ako.
Sme spolu pol roka, už som sa raz s partnerom rozprávala o tom, že ten vzťah nie je taký, aký by mal byť a že sa v ňom necítim dobre. Zobral to vtedy hrozne, začal plakať, vravieť mi, že som jedine, čo má... celu noc vzlykal.. Ale skúsili sme to ešte, no ono sa to nedá ovplyvniť. My jednoducho nie sme na rovnakej vlne.. máme odlišný humor, odlišné povahy.. ja potrebujem pri sebe trochu iného chlapa.. niekoho, v kom mam oporu.. je veľmi citlivý a nechcem mu ublížiť.. bojím sa, aby nespravil nejakú hlúposť, pretože on je veľmi labilná povaha s dosť komplikovaným životom.. ale inak je veľmi dobrý, je slušný.. len je až príliš na mňa naviazaný a mne je to až nepríjemné.. dusi ma to.. tento vzťah nemá budúcnosť, vadí mi na ňom strašne veľa vecí, neni tam žiadna chémia, nefunguje to v posteli, nemam chuť s ním tráviť čas... stále je v depkach a prenáša to aj na mňa.. necítim sa takto dobre a je mi lepšie samej.. určite to chcem skončiť ale bojím sa.. nechcem, aby to bral zle, ale určite bude :( ako by ste to spravili vy?

daniela2

telefón rozhodne dvíhať. Je to elementárna slušnosť. Nedvíhanie si dotyčný vysvetlí ako ponižovanie a zdeptá ho to ešte viac. Ber to tak, že do vzťahu nevstupujeme iba kvôli chémii, ale aj z lásky k človeku. Pre toho človeka sme tými najbližšími bytosťami. Keď sa rozídeme, on nestratil len milenku ale najbližšieho človeka. Takže mu telefón dvíhaj. Lebo každému inému by si zdvihla. A preto, že ste mali spolu vzťah, on nie je menej človekom, ako ktokoľvek iný.
Prestane ho to baviť, vyvolávať ti. Len rátaj s tým, že to chvíľu potrvá, nesťažuj mu to tým, že ho budeš aj ponižovať. Neodpovedať na priamu otázku, alebo nezdvihnúť telefón je ponižovanie. Je to, akoby si ho preto, že ťa mal rád, ako človeka nepovažovala za hodného ani len odpovede na sms, alebo zdvihnutia telefónu - v podstate príšernejší pocit, ako samotný rozchod.

hyrax

Nuz je taky aky je, nemoze za to. Asi by som nejak skombinoval to co pise fullhd a daniela. Proste ho na to zacat postupne nejak pripravovat znizovanim kontaktu. Ale v zavere sa s nim asi fakt stretnut a povedat, ze proste bohuzial, ale je koniec. Len teda neviem, ci by som v tomto pripade hovoril veci narovinu a ked tak jedine s citom. A k tej slusnosti - nemyslim si, ze je treba zdvihat telefonaty. Maximalne by som odpovedal na sms, aj to s nejakym casovym odstupom. Proste si myslim, ze nie je tvoja povinnost a ani slusnosti byt jak na spagate a nedajboze pol roka. Navyse, aby si to nevysvetloval tak, ze ma nedajboze este sancu. Nech radsej pochopi, ze to proste tentokrat nevyslo a ze by mozno bolo fajn, keby sa dal dokopy, pripadne vyhladal pomoc.

daniela2

rozchod jedine face to face a na verejnom priestranstve, napr. kaviareň. toľko úcty mať k nemu. Povedať dôvod a uzavrieť, lebo to tak cítim. Rátaj s tým, že sa ťa bude snažiť získať späť. Telefón mu dvíhaj, na sms, maily pokiaľ je tam otvorená otázka, odpovedaj. Sama od seba sa mu neozývaj, iba keď on, tak zdvorilosť, slušnosť. Lásku mu dlžná nie si, ale úctu, slušnosť a ohľaduplnosť áno. Môže to trvať aj pol roka, kým Ťa ešte bude kontaktovať. Neponižuj ho. Buď k nemu kamarátska, ale zároveň mu dávaj najavo, že si pevne rozhodnutá.

Fullhd

Skor mu to zavolaj,alebo napis ja neviem.Zase sa bude trepat kolko km aby si mu povedala ze sa chces snim rozist?Blbost,podla toho co pises ten to bude tazko znasat.Nie je on nahodou chory?Depka alebo tak,pretoze to si opisala zufalca co stoji na trinastom poschodi a rozmysla ci neskocit.

Trolli

to prakticky robím.. veď už týždeň si s ním poriadne nepíšem, komunikácia je nič moc.. a bývame ďaleko od seba, takže spolu ani najbližšie nebudeme.. ano, presne tak by som to nazvala.. proste potrebujem chlapa, niekoho vyrovnaného..

Trolli

no tak podľa mňa to je normálne, že po čase dvaja zistia, že to nie je ono.. mrcha by som bola, keby ho ťahám za nos, alebo si nájdem iného .. neviem, ešte som sa s nikým nerozchadzala ja.. a on tuší, že to je stále na nič, sám mi to povedal..

Fullhd

nedavaj mu dlchsie o sebe vediet,nestretavaj sa snim casto,sem tam ho ignoruj,povedz ze mas toho vela a potrebujes byt chvilku sama,dajme si pauzu atd...ale viem co myslis,potrebujes CHLAPA pri sebe nie zenu

Fullhd

si hnusna prasiva mrcha ale tak to chodi v zivote...slabi nemaju sancu.Citlivo sa neda rozist.Pomaly ho na to priprav nejako...