Uplna zmena prace/studium vo vyssom veku

Príspevok v téme: Uplna zmena prace/studium vo vyssom veku
Studentka84

Ahojte, prosim o radu alebo skor o vas pohlad na vec. Mam takmer 35 a jeden studijny/pracovny sen. Mam ekonomicke vzdelanie a aj v tom obore pracujem, no velmi ma laka nieco uplne ine...chcem ist studovat zdravotnicky odbor. Studium trva 4 roky, cize mojej vysnivanej praci by som sa mohla zacat venovat cca v 40tke. A tu nastava moje zmatenie, nie je to neskoro? Ano, verim si, casovo a financne to zvladnem, ale vaham prave kvoli veku. No na druhej strane si nechcem vycitat, ze som sa o to nikdy nepokusila. Aky je vas nazor? Nie je neskoro na totalnu zmenu pracovneho zamerania? Dakujem

Andrej886

ahojte aj ja nad tym uvazujem. Cely zivot som od strednej doteraz pracoval vo výrobách na 3smeny no pred 30tkou som nejako vyhorel. Uvedomil som si ze nic moc nezarobim a nemam ani na nic chut a cas. Bud spim alebo pracujjem a stale ten isty kolobeh Bilancujem co dalej. Cely zivot som chcel studovat vysoku skolu teraz by som isiel aj externe len neviem ci nieje uz neskoro . A preto sa chcem spytat studoval tu niekto po 30 alebo aj starsi? Podarilo sa vam zamestnat sa v novom odbore?

mate59

Myslím si, že nie.Ja som do veku 33 rokov pracoval od VŠ stále v rovnakom zamestnaní a hneď po revolúcii som prešiel do úplne inej sféry,musel som sa preškoliť.Začiatok bol ťažký,ale neľutujem,moje hobby sa mi stalo zamestnaním a i finančne som bol niekde inde.