Chlamydia a holuby

Príspevok v téme: Chlamydia a holuby
pumag

Dobry den!Som uz celkom bezradna,preto som sa obratila na Vas.Byvam v stvorbytovke a nas sused na spolocnom dvore bez nasho suhlasu chova holubov.Obratili sme sa na mestsky urad v minulom roku v auguste zatial marne.V maji sa zaoberala aj TV MARKIZA s temou,mysleli sme ze nam pomozu.Poradili nam,aby sme sa obratili na STATNU VETERINARNU A POTRAV.SPRAVU.Maly by prist na kontru z Regionalneho uradu zdravotnictva,Obvodny urad zivotneho prostredia,ale neprisli iba veterinary.veterinary bez vysetrenia konstatovali,ze holuby su zdrave.Inac,Mestsky urad uz vyzyval susedov ,aby ukoncili chov holubov,lebo je to protipravna cinnost.Susedia to nerespektuju,ani stanovenu pokutu nezaplatili a zostalo vsetko po starom.V maji som sa ochorela zacinala sa to ako chripka s nadchou, kaslom.kasel neustupil,bol drazdivy,zachvatovity.Poslala ma osetrujuca lekarka na plucne,vysetrili mi krv .Vysledok bol chlamydia pnemonie IgG 98,536.Predpisali mi lieky vybrala som Klamicid a stale uzivam Zodac.20.7.07 som bola na kontrolnom vysetreni a IgG 89,805.Mozem cakat zlepsenie,ked zijem v takomto prostredi?Od nasho vchodu 2-3 metre chovaju holuby,vo vedrach macaju holubi vykal,na hlavu sa nam sype z povala holubi vykal.Kto by nam mohol pomoct? Nechcela by som aby sa este niekdo z rodiny dostal nejaku chorobu.Neviem ani ja ze ako sa dostanem z mojej choroby.

Adrienka

Dobry den prajem,

Chcela by som sa Vas opytat, diagnostikovali mi po miernych horuckach, no prisernom kasli zapal pluc. Nakolko pracujem v klimatizovanom prostredi a v lete su vsade "vypeckovane" klimatizacie, zobrala mi pani doktorka po cca 3 tyzdnoch krv na chlamidie a mykoplazmy.

Vysledky mam:
Chl pneumoniae IgA 25,60 pozit
Chl pneumoniae IgG 70,60 pozit
M pneumoniae IgM

ps

Chlamýdia pneumoniae je pľúcna prenáša z človeka na človeka
Chlamýdia psitaci je vtáčia - čiže najčastejčie sa prenáša z holubov na človeka. Ak máš pozitívne iba IgG to znamená že sú pamäťové protilátky tz. znamená, že niekedy si ich mala ale už ich nemáš antibiotikmi si sa mohla hocikedy vyliečiť. Dôležite je ak by si mala pozitívne IgA alebo IgM.

RNG

Mam viacej prispevkov na temu chlamidie, odstranenie doplnkami.
Holuby su ale nosici aj rozlicnych vtacich virusov, ktore oslabuju imunitu, takze treba adresovat aj zvysenie viralnej imunity.
Aj na to som uz pisal(selen, zinok, aloe,baza,astragalus, echinacea, vitamin C) A samozrejme dobra zmes probiotik, ktora obsahuje miliardy laktobacilov a inych, vcitane L.bulgaricus, ktory zvysuje viralnu imunitu.