Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Potrebujem vašu radu a pomoc

Príspevok v téme: Potrebujem vašu radu a pomoc
Xko44

Ahojte moje meno nieje nutne ale zato potrebujem veľmi vašu pomoc . Mám o chvíľu 16 rokov a som tak kus na dne už s jednou vecou . Určite ste počuli o niekom kto sa zmenil z jedného pohlavia na druhé . A ja mám ten pocit že si pan božško na poslednú chvíľu povedať že budem žena i keď vyzerám skôr jak chlap a občas sa tak chovám aj viem že som niekde vnútri . Preto to potrebujem povedať rodine aby to všetci vedeli že som transexual a začalo sa niečo riešiť a take to len sa strašne bojím ako im to mám povedať a vôbec neviem i keby to vedeli čo ďalej a že či sa s tým zmieri niekto . A tým ktorý začnú písať že je to proti prírode naj sa strčia

normalneakonic

a čo čakaš aby sa "začlo riešiť" očakávaš aby ti zaplatili operáciu? čo je dosť drahá? ved si najprv zarob a sama si zaplat operáciu,..
máš 16 hormony sa buria, takze pokym sa neukonci vyvin by som to na tvojom mieste neriešila - najpv zmaturuj, zametnaj sa a potom toto rieš.. potom už možno budeš na isto vedieť čo si...

Omen

Xko44, zmena pohlavia je veľmi zložitý a náročný proces, ktorý prebieha niekoľko rokov a pozostáva z mnohých krokov. Nakoľko nie si ešte dospelá, môžeš zatiaľ využiť prvý krok - psychológa, a to až do doby, kým nadobudneš plnoletosť. Zatiaľ nič viac s tebou nikto "riešiť" nebude. Ak svoje rozhodnutie nezmeníš, čaká ťa kalvária rôznych vyšetrení - psychiater, endokrinológ, gynekológ, internista... A mnoho a mnoho iných vecí.
Čo sa rodiny týka, zver sa najskôr tomu členovi, ku ktorému máš najväčšiu dôveru a ktorý ťa dokáže pochopiť. Ten ti pomôže s ostatnou rodinou.

Jana Lukacova

Xko44:

Zmena pohlavia „nie je proti prírode“, ale je proti Vašemu vlastnému šťastiu, ktoré hľadáte... Problém, ktorý máte nie je v pohlaví alebo v ženskom rode, ale na emocionálnej úrovni (chcete byť „trans“, lebo sa trápite). To, že ste ženou, hoci vyzeráte ako chlap a rada sa správate tak ako muži, potrebujete prijať a naučiť sa prejaviť všetky emócie, ktoré to vo Vás vyvoláva a máte v sebe nevysporiadané. A potom – s pokojom v duši - robiť to, čo Vám vyhovuje, prináša radosť, žiť tak ako chcete (obliekať sa tak ako zvyknú muži, mať vzťah so ženou, atd..) a to všetko sa môže aj časom meniť.
Žiaľ, ak budete nasledovať transgender ideológiu, že zmena identity a pohlavia je to, čo Vám prinesie šťastie, jedného dňa precitnete do reality, tak ako niektorí trans ľudia, ktorí po vytriezvení podstupujú tzv. detranzíciu alebo mnoho z nich ukončí život samovraždou, lebo už nenachádzajú východisko.

Naša duša nie je „mužská“ alebo „ženská“, nemá pohlavie, to má iba naše telo. A ľudia, ktorí majú problém vo svojej duši (prameniaci z toho, po čom túžia, ako fyzicky vyzerajú, ako sa k nim ostatní ľudia správajú) ho začnú vzťahovať na pohlavie a mylné presvedčenie že ak si ho zmenia, problém sa vyrieši. To je ilúzia. Mnoho trans vyvíja po zmene pohlavia enormné úsilie, aby "sami seba" a okolie presvedčili, že sú šťastní, ale realita je iná. Pán Božko sa nemýlil (že chcel najprv muža a potom si to rozmyslel), to len my si nevieme dať rady s tým, čo nás trápi.

PS: Jednotliví členovia Vašej rodiny príjmu akékoľvek Vaše problémy a Vás podľa toho, ako sú oni sami vnútorne zrelí a majú nadhľad nad zaužívanými stereotypmi mužov a žien v spoločnosti.

Tomas12345

Teraz im o tom ešte nehovor, máš len 16 rokov a ešte bývaš u rodičov a si po finančnej stránke od nich stále závislý a kto vie ako by na to zareagovali. Povedz im to až vtedy ked už budeš osamostatnený a financne od nich nezávislý.

Navyse stále je velka pravdepodobnost že sa tá tvoja transexualita zmení a o pár rokov to už nebudeš tak cítiť že si transexual ale heterosexuál.