Ako ste našli vašu prácu snov?

Tyna_Mal

Kým som nemala deti a hypotéku, tak som vystriedala niekoľko zamestnaní. Za mňa to bol ideálny čas na to, aby som nazbierala skúsenosti. Teraz som už v práci 3 roky a meniť ju nebudem. Mám stály plat, ktorý je veľký a nevadí mi ani, že si musím kupovať pracovné oblečenie a topánky z www.ardonsk.sk .

Diso

Ahoj,
ja som mal rovnaky problem s pracou. Hladal som dlho, castokrat som po par mesiacoch pracu menil nakolko bud mi nevyhovovala praca - prilis vela zbytocnej byrokracie, nerealne ciele, raz mi nesadol cely tim kolegov - komplet vyhoreni ludia s ktorymi sa nedalo prehovorit ani slovo atd... Po tychto skusenostiach som zistil co nechcem a zacal si hladat co chcem robit...ono sa to urcite podari len sa netreba vzdavat. V tom obdobi mi bolo jedno ci ma brali za fluktuanta alebo nie. Nasiel som si dobre platenu pracu nad SK priemerom a nie je nic lepsie ako robit nieco co cloveka aspon trochu bavi a s normalnymi ludmi... Pre mna nie su peniaze ziadny dovod na to aby som znasal sikanu na pracovisku, neustale buzeracie kolegov a aby som robil nieco co ma vyslovene nebavi. Moja rada: treba si premysliet co by ta bavilo a vyskusat zopar firiem dokym sa nenajdes.

naivny

ja na nete ponúkam moje služby, a potom zákazníci a vlastníci serverov ma odporúčajú, alebo ma vyhľadávajú ohľadom projektov, alebo zákaziek. Nie je to stále zamestnanie, ale každý mesiac sa dačo vyskytne a popri škole je to ok, aj keď by som bol rád, keby sa to každé leto viac rozbehlo.
Mám problém s tým, keď mi niekto ide hovoriť, ako to mám robiť, taký ktorý tiež rozumie programovaniu a že mám použiť takú a takú metódu, keď mne tá metóda nevyhovuje. Takže na kreatívnu prácu musí mať človek živnosť, ak chce tancovať, ako mu iní pískajú, tak môže byť zamestnanec. Ešte stále nemám prácu snov, a niečo budem musieť ako zamestnanec aj so zaťatými zubami vydržať, ak chcem nadobudnúť skúsenosti. Inak, neviem v čom sa vyznáš, ale maminka, keď nemala zamestnanie, inzerovala do miestnych novín a zrazu mala dosť zákazníkov a tiež si vybavila živnosť a keď jedni zákazníci odišli, prišli druhí.

akinom007

Riesili sme s rodinou kupu bytu...v tom obdobi som mala pracu na dohodu v bagetarni :) ktora ma ani nebavila ani nevyhovovala. Na obhliadkach ma oslovila praca maklera. Zacala som pozerat na nete nie priamo inzeraty na profesii ale som si otvorila priamo stranky realitiek v okoli ci nehladaju maklerov....nasla som jednu vacsiu RK a poslala zivotopis. Neozvali sa, vybrala som sa tam osobne akurat robili pohovory na maklerov rovno sme sa dohodli :) po pol roku RK prisla do problemov a prestaal fungovat v danom meste...avsak moja kolegyna office manazerka zacala chodit s jednym chlapom ktory prave otvaral RK :) tak nas vsetkych 4 s danej pobocky stiahla so sebou. Takze som 11 rokov v RK praca ma bavi a vyhovuje mi po kazdej stranke. Zaciatky boli takze. Teraz mame pobocky po celom SVK.
Problem nastal roku 2017 kedy sa vyrazne narusili vztahy v kancelarii a uz niekedy zacinam uvazovat o zmene....

Podnik55

Jednoducho som si ju sam vytvoril, lebo som uz nevedel pocuvat tie blbosti nadriadenych. Som prilis inteligentny na to, aby som pocuval menej inteligentnych. Lutujem, ze som to neurobil ovela ovela skor...

fiskus7

Mna si ta praca nasla sama.
Do prace(IT oblasť) som nastupil na nejaku poziciu. Asi po toku sa obsadzovala ina pozicia a nikoho nenasli, tak to ponukli mne. Bolo to narocne, lebo tam bola zasadna zmena v naplni prace(a nemal som s tym ziadne skusenosti) - ale podarilo sa, v zasade som uspel a posunulo ma to vyssie v kariere.

Medea7

Tak Ti potom rozumiem, ak Ta práca nenapĺňa začne Ta to unbiját aj psychicky nosíš tie problémy v sebe a domov. Pri práci by si sa mal zdokonaľovať, a vždy niečo nové robiť a budeš sa aj ty lepšie cítiť. A v akej oblasti chceš robiť?

thomas288

@Medea7 Presne to je to dokola to isté, dokola tie isté problémy, stále pod stresom :/, nerobí mi to dobre.. určite to nie je tvorivá práca :D

thomas288

@ahjaj Áno máš pravdu, určite by som nedal výpoveď keby že nemám "tzv. nikam ísť" , no uvidím ako skončím :)

Medea7

Hľadám si, ale hlavne aby bola dokonale odvedená inak to pre mňa nemá zmysel. A co Ta na tom nebaví, robíš niečo tvorivé alebo dookola opakujúce sa činnosti. Pre mňa opakujúce sa činnosti má ubijaju.