Neberte kyselinu listovu

Príspevok v téme: Neberte kyselinu listovu
BJ_2

Bohuzial lekari ju stale doporucuju, pritom je potencionalne skodliva pre urcitych ludi. Pokial ju nieste schopny konvertovat na aktivnu formu, cim viac jej berete, tym horsie, lebo sa hromadi v krvi, a robi skody. Takisto to nefunguje na znizovanie homocysteinu.

Predcim zacnete brat kyselinu listovu, precitajte si toto:
www.quatrefolic.com

Uz davno by sa mala pouzivat nova aktivna forma, methyl-folate, zial lekari stale doporucuju staru synteticku formu a ignoruju fakty, ktore su vyskumane uz dlhe roky. Branim kyseliny listovej si potencionalne platite za poskodzovanie zdravia, alebo minimalne ziadny ucinok. (teda iba si myslite, ze berete kyselinu listovu, v skutocnosti, telo z nej nebude schopne pouzit nic)

Nova forma, ma navyse 7x lepsiu vstrebatelnost, takze si to preratajte na cenu. Aj v pripade, ze vase telo vie kyselinu listovu konvertovat na aktivnu formu, zo 100mg kyseliny listovej vstrebe len 14 mg. Vidno, ze pokial nieje kyselina listova 7x lacnejsia od methyl-folatu, tak este aj prerobite na peniazoch.

Nova forma sa odborne nazyva (6S)-5-methyltetrahydrofolate, skratene sa to zvykne oznacovat ako folat alebo methyl-folat.
Quatrefolic je zatial najucinejsia forma, ktoru sa podarilo vyvinut, takzvana 4-ta generacia folatu, ktora je este 2x lepsie vstrebatelna od tretej generacie folatu.

Tretia generacia folatu ma oznacenie "(6S)-5-methyltetrahydrofolate calcium salt"

Stvrta (najnovsia) generacia folatu (Quatrefolic) ma oznacenie "(6S)-5-methyltetrahydrofolate glucosamine salt"

Priklady: Vzdy si pozrite na label, ktory folat sa tam nachadza. Pamatajte, ze Quatrefolic je 2x ucinnejsi od 3tej generacie folatu

Napriklad, v Two-Per-Day, ked si pozrieme na zlozeni, nachadza sa tam folat iba vo forme calcium salt.
www.lifeextensioneurope.com
To znamena, ze oproti Quatrefolic z 200mg sa akoby vstrebalo len 100mg.

Ked si pozreme ale napriklad Now Foods Folate (Now-Foods-Methyl-Folate-1-000-mcg-90-Tablets), vidime, ze je uz folat pouzity vo forme Glucosamine Salt, cize sa jedna o Quatrefolic, cize 4tu najnovsiu generaciu.

Ked si ale pozrieme Life-Extension-Optimized-Folate-1000-mcg-100-Veggie-Tabs, vidime, ze je pouzita Calcium Salt, cize 3-generacia folatu, ktora ma len 50% vstrebatelnosti oproti 4tej. Pritom cenovo tieto folaty stoja takmer rovnako. Vzdy si teda overte, ze kupujete Quatrefolic, calcium salt pouzite jedine vtedy, ak by stala viac ako 2x menej.

BJ_2

A uvedomujes si, ze Femibion obsahuje aj kyselinu listovu? To si si neprecitala zlozenie? Pre ludi trpiacich touto mutaciou je Femibion absolutne nevhodny.

Brigita232

ten Femibion mozu brat aj muzi, zeny to s nich nespravi, nemusia sa bat, ide len o vitaminy :D Mam aj ja tuto poruchu , gynekolog mi doporucil to brat stale, sam to berie, kedze aj on ma tu poruchu.

BJ_2

Popripade, ak vies, ze nemas tu mutaciu, tak ju dober. Ale vysetrit si to, tiez bude stat prachy. Neviem kolko. Ak to bude stat ale viac ako 20 eur, tak to uz mozes brat Quatrefolic rovno cele roky, lebo tym ze je efektivnejsia az 7x, cenovy rozdiel toho co sa vstrebe, nebude velky.

BJ_2

Jednoduche riesenie: Nekupit, ak ju uz mas, tak splachnut do zachoda. A kupit si folat, najlepsie Quatrefolic. Je to cele biznis, z toho co predpisuje, ma prachy. Lekari su svine, kam tecu prachy, tam idu aj oni. To som sa uz poucil. Cest vynimkam (nerobi to kazdy ale vacsina lekarov), ale dobry lekar toto o kyseline listovej uz davno vie, lebo si to nastudoval, a zriekne sa tych extra penazi, aby usetril ludom zdravie, a predpise Quatrefolic. Problem je, ze je to nieco ako fanaticka cirkev, cely lekarsky kartel, ludia su tam odsudzovany, ked maju iny nazor, ako oficialna medicina, takze sa boja, aby neprisli o zisk. Ty si rozmysli, ci sa chces nechat tahat za nos, alebo ti ide o tvoje zdravie. Informacie si mozes dohladat aj sama, ako to je.

BJ_2

Cliattsi - takisto mozu mat zvyseny homocystein, z nedostatku kyseliny listovej a branim umelej kyseliny listovej sa nic nezmeni, len zhorsi a platia zbytocne.

BJ_2

MUTÁCIA MTHFR, je spomenuta na stranke, ktoru som dal do linky v uvodnom prispevku. Tam je to vsetko vysvetlene podrobnejsie.

BJ_2

Ano, bacha na to, femibion obsahuje obidve, aj methyl-folat, aj synteticku kyselinu listovu, myslim ze pol na pol. Teda ten by som urcite nepouzival. Cenovo je takisto predrazeny.
Jednoznacne cez iherb si objednat niektoru Quatrefolic, do 22 eur, sa neplati 20% DPH, ani clo, a postovne vyjde cez local post 2-3 eura. Treba si tam nahadzat take, co maju shipping saver. Cenovy rozdiel oproti slovensku moze byt aj 2-3x lacnejsie na rovnake mnozstvo methyl-folatu.

Generiku som zatial nepozeral, vydel celkove mnozstvo folatu cenou, a zistis, kolko ho obsahuje na 1 euro. Porovnaj s iherbom a rozhodni sa, co je lacnejsie, to ber. Kvalitou je generika urcite dobra, ide len o cenu. Ludia bezne preplacaju 200-300% ceny za vitaminy, a ani o tom nevedia, ale generika mava dobre ceny. Napriklad taky silymarin od generiky, vysiel lacnejsie, nez vacsina na iherbe.

Cliattsi

Díky za postreh. O Quatrefolic som už vedel a vyrába ho aj slovenská Generica. Čo hovoríš na to? A mám pocit, že aj tie výrobky na SVK pre ženy čo sú tie drahšie (femibion) tiež obsahuje metafolín ale k tomu aj kys. listovú "FEMIBION 1 obsahuje 800 µg folátov (kyselina listová a Metafolin®) a ďalšie dôležité zložky, ako vitamíny skupiny B, C, E, vitamín D3 a jód" takže to asi nebude pre tie ženy dobré že?

Jediné, čo som našiel čisté Quatrefolic je od Generica - Active Folic.
"Výživový doplnok Active Folic s obsahom aktívnej formy kyseliny listovej Quatrefolic® – folátu najnovšej 4.generácie, ktorý sa na rozdiel od syntetickej formy kyseliny listovej už nemusí v organizme ďalej premieňať, ale je okamžite k dispozícii. Active Folic je vhodný aj pre ľudí s mutáciou MTHFR, ktorá sa vyskytuje až u 57% populácie."

Dobré je teda uviesť aj to, prečo to tvrdíš, že ľudia nie sú schopní premeniť kyselinu listovu- to je MUTÁCIA MTHFR.

JA BY DOM CHCEL EŠTE UPOZORNIŤ, ŽE PRÁVE KVÔLI TEJTO MUTÁCII MÔŽU MAŤ ĽUDIA AJ ÚZKOSTNÉ STAVY, KEĎŽE IM CHÝBA KVÔLI TOMU TENTO VITAMÍN. Preto treba brať Quatrefolic. A k tomu myslím si že aj B12.

www.generica.sk