OMV vs. Shell, je to asi tak na rovnako. Ja som bol vždy skôr za OMV, v práci tankujeme do áut Shell. Obidve sú asi kvalitné (aspoň na pomery na Slovensku). Vyhol by som sa hlavne čerpačkám typu Jurki a podobne, ale aj Tesco, Oliva, Tanker a iné neznáme. Slovnaft sa celkom dá, teda oproti týmto, ale ceny rovnaké ako Shell a OMV ale za menšiu kvalitu.
Čo sa týka olejov, tiež som za Castrol.
A čo sa týka dielov na auto, napr. brzdy, baterka a stierače, tak to určite Bosch. Nič iné by som už do auta asi nedal.
V tvojom prípade, aj keď bývalý majiteľ vozidla tankovali na Tesco, tak by som asi aspoň raz natankoval prémiové palivo, nech sa motor poriadne prečistí, a potom by som už pokračoval v štandardnom pálive, ale iba na OMV/Shell.
Tiež som už počul od známeho teóriu, že pri menej kvalitnom palive (napr. Tesco,) motor zbytočne stráca výkon, zvyšuje sa spotreba a motor má hlucnejsí a kolisavy chod. Takže pozor na to!
Veľa ľudí uprednostňuje cenu pred kvalitou, ale v skutočnosti sa auto len trápi a neušetria nič, pretože spotreba je vyššia.
Radim si vybrať 1 z tých 2 čerpačiek, potom zaregistrovať klubovú kartu a využívať aj všetky ich zľavy a výhody. Niekedy sa tam dá celkom dobre ušetriť.