platy v IT kolko zarabate?

naivny

Ďakujem. mňa tak susedia a známi, príbuzní volajú, aby som im nastavil televízor, opravil pc, lebo skolaboval, nastavil mobil a podobne. Ale to bolo vždy na základe známostí a nikdy som si akosi nemohol za to pýtať peniaze. V podstate ma na to ľudia používajú každý víkend. Vždy sa nájde dakto.
Keď som mal 6 rokov, naučil som sa pracovať v exceli.Vtedy som sa prvýkrát stretol s internetom a dozvedel som sa, že existujú počítačové vírusy. A napadlo ma, že to budem ja vyrábať. Bezpečné počítače. Protivírové programy. A začalo sa mi dariť. Otec mal v práci na pc vírus, o ktorom potom hovorili aj v tv a že ako je to ťažké odstrániť. Tak ja som zistil, na akej báze to funguje a odstránil som to. Inak by museli volať pc odborníkov. A vždy som mal pozitívne odozvy, že mi to ide. Tak sa tomu venujem, študujem to, aj keď mám pocit, že v škole nenapredujem po odbornej stránke tak rýchlo, ako som si myslel. Navyše máme aj blbé predmety, kde robím test ako športku. Mal som si prečítať 300 strán z ekonomiky. Poučky a tak. Na to ja bunky nemám. Netuším, či som tú skúšku spravil a neviem, načo mi to bude, ani prečítať som to nedokázal tak, aby som sa sústredil. Na takéto dačo som nebol. A v štúdiu čo vidím, že to, že sa mi podarí doštudovať alebo že mi to nevyjde, je vždy rovnako jednoduché a blízke. Ako keď človek balansuje na lane. Algoritmus. Celý život je vlastne zložitý, rozvetvený algoritmus zložený z kopy jednoduchších.

Kontrol0r

naivny - Pekne to máš rozbehnuté držím palce :) ja tiež sa učím jazyk veľa cez filmy a seriály, už dlhšie mám všetko okolo seba v anj.

Tiež som v minulosti mal rôzne portály na poskytovanie herných serverov ale vždy to skončilo fiaskom tak asi aj pre to som dosť pesimista v tomto. Proste vždy sa mi iný programátory vysmievali, že ako niekto môže takú sr..čku kód napísať :D

naivny

ja pracujem od 16,5 rokov popri štúdiu a matematika bola mojím koníčkom od škôlky som vedel spamäti napríklad násobiť dvojčiselné čísla, alebo spočítať, koľko budeme v obchode platiť, keď sme kúpili jogurt, mlieko, a dokopy asi 5 vecí, to boli ešte koruny a haliere. Nevedel som stáť v rade a čakať, a mama ma zamestnala tým, aby som spočítal, kým čakáme, koľko budeme spolu platiť.
Na internete mám nahratých niekoľko hrových aplikácií na Mine Craft a za stiahnutie si záujemca musí zaplatiť. Tak mám pasívny príjem, bez toho, aby som dačo robil, každý mesiac okolo 400 eúr.
A nemysli si, že tá anglina, to som sedel nad knihou. Nikdy som sa tak nevedel naučiť. Mám seriál Who are you, Doctor? a všetko som si už dopozeral, a ďalšie diely boli k dispozícii len po anglicky. A tak som pozeral a pozeral. A kopu ďalších filmov. Tak som sa naučil po anglicky. Najprv som vedel iba písať, rozprávať nie. Potom som začal vedieť aj rozprávať. Teraz je to b2 - C1 a to len preto, že so zákazníkmi som komunikoval po anglicky a keď to človek stále používa, naučí sa. Inak ja na jazyky vôbec nie som, v nich nie je logika, iba pamäť.
To je, že som nikdy nemal stále zamestnanie. Veľké servery ma prijali ako developera, ale nikdy nie ako stabilne, to ma odmietli, že som mladý, ale vždy len na pár mesiacov, vtedy mi zverili nejaký projekt, a keď projekt skončil, tak som mohol čakať znova na dačo väčšie, a brať medzitým aj blbosti, aby som mal príjem.

Kontrol0r

Anglicky sa doma po práci na pc učím skoro každý deň. Čítať viem tak B1-B2, písať B1, počúvať a hovoriť tak na A2

No len to programovanie, skúšal som php, html, css. Ako chápal som ale ako nevedel som to sám písať len kopírovať funkcie z netu a iných kódov a tak to skladať. Nemám moc mozog na matematiku a také tie zložitejšie funkcie som moc nechápal jak fungujú.

naivny

to je fuk, že si z východu, ak máš kvalitný internet a vieš dobre po anglicky. Slováci ti za prácu nezaplatia. Amíci, Izrael, Austrália, Kanada, aj Japonci. Potrebuješ len vedieť programovať a vedieť po anglicky.
Tie ceny 20 eúr na hodinu, v tom však vlastne nie je komunikácia so zákazníkom, ktorá je vlastne zadarmo... a pritom sa s niektorými bavím aj takmer hodinu bez dohody. To je konkrétne za prácu. Povie mi, čo chce. Ja si rozmyslím, ako to urobím a koľko mi to potrvá a vypýtam si peniaze. 50% platba vopred. Ďalších 50%, keď prácu dokončím. Keď mi nezaplatia, nedostanú prístupový kód a tých 50% je už 7-10 eúr na hodinu.