Snaha o otehotnenie (treba sa obávať?)

Príspevok v téme: Snaha o otehotnenie (treba sa obávať?)
Bonomo123

S priateľkou sa už nejaký čas snažíme o otehotnenie, kalendárne to je asi necelý rok, zatiaľ sa nám nedarí. Najnovšie bola priateľka u gynekológa, ktorý jej na základe bežnej preventívnej prehliadky povedal, že je z tohto hľadiska v poriadku a ak sa nám nebude dariť, chyba bude asi vo mne.

Nemám problém dať sa ísť vyšetriť, keďže si myslím že to nie je hanba, avšak myslím si, že frekvencia nášho sexu je absolútne smiešna vzhľadom na to, že sa chceme "snažiť" o otehotnenie. Dlhodobý priemer je sex raz za mesiac, niekedy sa podarí dva krát, niekedy sa naopak ten mesiac pretiahne o niečo dlhšie.

Unavujú ma totiž narážky na to, že môžem mať spomalené spermie (alebo nejaké synonymá), pričom sa to naše snaženie ani nedá nazvať snažením. Čo sa týka zvýšenia tej frekvencie, taká je bohužiaľ úroveň libida partnerky a už dlhšie sa s tým snažím niečo spraviť.

Moja otázka znie - je pri našom "tempe" opodstatnené obávať sa? Alebo je väčšia pravdepodobnosť skôr taká, ako tvrdím ja, že sa proste iba málo (s veľkým M) snažíme? Ďakujem.

Suuuuzzz

Mna takto uzemnil moj Dr, ked mi povedal, ze za to, ze ideme "naostro" este neznamena, ze sa snazime. A tiez sme mali frekvencie 1-2x za mesiac. Priatel bol na vysetreni, tiez je OK. Minuly rok sa nam uplnou nahodou podarilo, ale potratila som. Momentalne na tom skutocne pracujeme. Sledujeme plodne dni, vyuzivam ovulacne testy, meranie bazalnej teploty atd. Drzim palce.

Noelinka

Ked mate len raz mesacne sex tak sa vam takto nikdy nepodarí. Sex by ste mali mat v obdobi ovulacie ale nie kazdy den staci kazdy 3 den. Totizto spermie preziju v maternici aj 5 dni a po ejakulacii potrebuju zvysne spermie aj 4 - 5 pokial dozreju na oplodnenie. Aj ked ona bola na prehliadke gynekolog jej neurobil vsetky vysetrenia. Musi jej pocas ovulmy kazdy 2 d brat krv ci vibec ma ovulaciu a potrebuje vysetrenie priechodnosti vajcovodov. Co sa tyka teba staci ak u urologa nechas urobit spermogram to ne najdôležitejšia a samozrejme moze byt aj u teba chyba. Napr moj partner ma len 1% dobrych spermii! A nakoniec pri sexe by tvoja nemala mysliet na to ze teraz sexujete preto lebo idete splodit dieta prwtoze to .oze byt aj psychická blokada kvoli kt nemoze otehotnieť

taktoniee

takto to nefunguje... čo myslíš prečo sa najviac detí sa rodí "neplánovane" lebo sex mali koli požitku a nie koli zamernemu plodeniu detí...
takže objednaj nejaký welness víkend, prechádzka v prírode, vírivka, relax a neriešte...

ahjaj

Oza problémami s otehotnenia možno predpokladať zdravotné prekážky, pokiaľ ma dvojica po dobu dvoch rokov nechránený intímny stýk dvakrát týždenne.