Snaha o otehotnenie (treba sa obávať?)

Príspevok v téme: Snaha o otehotnenie (treba sa obávať?)
Bonomo123

S priateľkou sa už nejaký čas snažíme o otehotnenie, kalendárne to je asi necelý rok, zatiaľ sa nám nedarí. Najnovšie bola priateľka u gynekológa, ktorý jej na základe bežnej preventívnej prehliadky povedal, že je z tohto hľadiska v poriadku a ak sa nám nebude dariť, chyba bude asi vo mne.

Nemám problém dať sa ísť vyšetriť, keďže si myslím že to nie je hanba, avšak myslím si, že frekvencia nášho sexu je absolútne smiešna vzhľadom na to, že sa chceme "snažiť" o otehotnenie. Dlhodobý priemer je sex raz za mesiac, niekedy sa podarí dva krát, niekedy sa naopak ten mesiac pretiahne o niečo dlhšie.

Unavujú ma totiž narážky na to, že môžem mať spomalené spermie (alebo nejaké synonymá), pričom sa to naše snaženie ani nedá nazvať snažením. Čo sa týka zvýšenia tej frekvencie, taká je bohužiaľ úroveň libida partnerky a už dlhšie sa s tým snažím niečo spraviť.

Moja otázka znie - je pri našom "tempe" opodstatnené obávať sa? Alebo je väčšia pravdepodobnosť skôr taká, ako tvrdím ja, že sa proste iba málo (s veľkým M) snažíme? Ďakujem.