Odpustit?

naivny

aj mne ublizilo kopa ludí, v škole aj v škôlke. Nerozmýšľal som nad tým, či im odpustím. Jednoducho ich beriem tak, že neexistujú. Doteraz. Jedno dievča. Vysmievala sa z toho, že som sa vtedy zajakával. Koktavo napodobňovala, ako rozprávam. Ani zdraviť som sa jej nezvykol. Predstav si, raz potom o niekoľko rokov bola za mnou, že potrebuje pomoc v matematike. Slušnosť, zdvorilosť. Pomohol som. S tým pocitom, že veď aj také podradné stvorenie ako ona má právo na život, keď je už tu...

GOING

jjjjjjj
zášť ťa blokuje podobne písal Meridian a rovnako sa potom hneváš aj na vesmír/vesmírne väzby/vyššiu logiku/výší zákon/prírodný zákon/Boha za situáciu, ktorú ti priniesol život.
Bolo by dobre životnú situáciu prijať tak, že sa zbavíš vlastnej dôležitosti.

Skús sa odosobniť od tejto situácie tak, že si to predstavíš ako film v ktorom hráš. V predstave to ber len ako film. Je to tvoja minulosť, ktorú ak nespracuješ, bude ťa blokovať aj v tvojej budúcnosti.

Meridian

Kto prechováva v sebe zášť blokuje vyživovanie cez meridiany (nády) životnú energiu(čchy) sk je to dlhodobo ochorie .Nemôžeš byť dlhodobo zdravá ak nemáš vysporiadané vzťahy!
To je alfa a omega života a zdravia na zemi .
Kto to nechápe je liečený (jeho duša )chorobami.
Modlíš sa za uzdravenie a zároveň prechovávaš k niekomu zášť .(múr) medzi tebou a .......bohom
A vysvetlujte si to ako chcete......!!!!!!!!

Meridian

Odpusť nám naše viny ako i my odpúšťame svojim vinníkom.
Hovorí za všetko !
Všetci potrebujeme aby nám bolo odpustené a preto -aj preto sa musíme naučiť odpúšťať veď preto sme tu.
Ak by som nepotreboval odpustenie a zároveň nepotreboval odpustiť nebol by som uvedený do situácie kde im ludia ublížia.
Ludia su uvedený do situácii kde sú zranený Aby odpustili ak sa to naučíme (odpúšťať) nebudeme nutnédo takej situácie
Napísal som to aj keď veľmi málo ludí to dokáže prijať ......

Omen

Odpustiť! Jednoznačne! Aj ty si niekomu ublížila. Tak, že si to žiada odpustenie.
Odpúšťame druhým, že nám ublížili a odpúšťame aj sebe, že sme im to dovolili. Tým čistíme svoje vnútro. Zbavujeme sa negatívnych pocitov, ktoré majú tendenciu nahlodať našu dušu a oslabiť zdravie.

Jana Lukacova

jjjjjjj:

To, čo Vás v skutočnosti zožiera sú nevysporiadané city z toho, ako sa k Vám blízki (či iní) zachovali. Ak sa svojim emóciám (smútok, bolesť, hnev) povenujete nebudete mať potrebu iným "odpúšťať". To, čo sa odohralo bude pre Vás neutrálnou situáciou. Obnovíte však tým aj svoju vlastnú vnútornú silu, ktorá Vás bude viesť k tomu, že zároveň iným nedovolíte, aby Vám viac ubližovali, tj. nastavíte hranice vo vzťahu s nimi.

PS: ak niekto čaká „odpustenie“, tak s istotou svoje správanie nezmení, prečo by aj mal, veď mu znova odpustíte. O.i. mnohí manipulátori "prosím, odpusti mi" veľmi radi využívajú...

Preteba

S_J, nehnevám sa:) pravda, nie je to vždy ľahké, ale ani nie nemožné. Odpustenie je rozhodnutie v srdci, nie pocit, ten nasleduje potom. A chce to zvyk. Keď sa rozhodneme odpúšťať, spočiatku vto môže byť náročné, lebo pocity a najmä myšlienky nás budú napádať, ale praxou prichádzame na to, že sme urobili službu najmä sebe. Všetko sa dá naučiť, keď človek chce. Musíme vedieť, čo chceme urobiť, potom ako to urobiť a stane sa nám to prirodzené. Ver, že je to veľmi oslobodzujúce:)

S_J

Nech sa na mna pisatelka Preteba nehneva. Ale to, co napisala je sice pravda, lenze pravda, ktora je velmi lahucko napisana - cize inak povedane - su to dristy. Vsetko, co je lahucke, to nema vahu.

Meridian

Odpustiť znamená aj ......Od (seba) pustiť
To znamená ,že v prvomrade ide o teba aby si nemala ten pocit ........ako sa zachovajú ostatný je už na nich.
Pýtali sa majstra "rabi"koľkokrâ máme odpustiť ?
Aj sedem krát odpovedal
Sedmička vyjadruje opakujúce číslo čiže vždy treba odpúšťať ......