Oddelené spalne

Príspevok v téme: Oddelené spalne
Ninay

Ahojte,chcela by som sa opýtať na váš názor,čo sa týka oddelenej spálne.S priateľom nemáme dpalnu,aby ste tomu správne pochopili ja spavam so synom v jeho izbe nedala sa tam dať manželská posteľ tak tam sa nezmestime a v byte už priestor na spálňu nemáme Čo si o Tom myslite? Mne osobne to prekáža.dakujem za každý nazor

a_dr1a

Pozri. Je jedno co si myslíme MY tu. Ide o to ako to cítiš TY. Sama píšeš ze sa ti to nepáči, čiže už ti tvoje podvedomie intuícia 6zmysel nasepkavaju, ako by to malo byt. Teraz ide o to, ako to zariadiť a urobiť. Nepísala si, ako máte riešený byt a aké miestnosti tam vlastne mate. Sesterka maju 2izbovy byt a jedno dieťa. Maju spálňu obývačku kuchyňu, okrem chodby kúpeľne a WC. Mali spálňu kde spával aj malý. Keďže už je väčší, tak zo spálne majú detskú a oni si kúpili do obývačky rozťahovací väčší gauč určený na každodenné spanie. Takže spálňu mat zrovna nemusíte ak vám to priestor a veľkosť bytu neumožňuju. Ale bolo by pre vaše manželstvo do budúcnosti najlepšie, keby ste sa zblizovali a nie vzdalovali. A už vôbec to nie je OK pre dieťa. Aby si ta nezačalo prisvojovat a na otca ešte aj žiarliť a brat ho ako votrelca soka. Takže je to na vás aby ste to vyriešili. Ty najlepšie poznáš vaše možnosti a hlavne, vas byt.

Ochjoj

V poriadku to nieje ale verím že by sa našla hocijaká moznost. Dnes sú aj rozkladacie gauce postele, niektoré menšie, ale pre dve osoby. Ak to tvoj partner nijako nerieši a je mu to jedno, už len tu by som sa začala zamýšľať či je to ok. Takisto nechápem prečo spavas pri synovi, keď môžete byť dvaja v jednej izbe, takisto by sa to dalo vyriešiť s partnerom.

Pag

Ja si myslím, že oddelené spálne sú prežitkom hlbokého stredoveku, v dnešnej modernej dobe, počnúc Slovenskom, sú už moderné oddelené dajme tomu kuchyne, oddelené obývačky (to je len môj mikrofón, pardón ovládač), oddelené chodby, dokonca som počul aj o takom prípade, kedy mali áno, áno, počujete dobre, oddelené aj pivnice a pivničné spoločné priestory a potkany si nemohli chodiť len tak hala bala z jednej časti pivnice do druhej. Cudzí potkan, pokiaľ si si popíjal v jednej časti pivnice, si nemohol len tak povedať, že teraz prejdem do druhej časti pivnice a prebehnem sa niekomu po jeho hlave a trochu ho postraším, to nie, to isto nie. Mohol si pobehovať, to áno, ale iba po hlavách takpovediach "našincov". Nehovorím už o tzv. potravinárskych potkanoch, ktoré už sú svojim spôsobom istou súčasťou našich mlstných jazýškov a našich životov.

Postell

My mame s priatelom jednu postel. Je nam dobré tak spat lebo sa vždy citime a obcas to núti aj spať v objatí čož je super.

Meridian

Oddelené spálne je kravina najväčšia na svete!
Ano pre niekoho to môže byť pohodlné a v určite sa to z času na čas dá praktizovať.
Nočne zmeny,choroba atď.
Ale z hľadiska vzťahu je vždy nutné aby muž a žena trávili spolu čas ......
Z hľadiska psychologie napr. Umývanie riadu,sedenie pri kávičke
Spanie v spoločnej posteli kde sa prelínajú energie....
Tvoje dieťa (teda pochopil som ze je len tvoje)
Tiež musí vnímať ze tvoríte pár,lebo inak bude príliš na tebe závislé a bude to narušovať vaše partnerské vzťahy aj vzťah dieťa vs matka.
Nehovoriac o tom ze dieťa musí od určitej doby mať vlastný priestor na spanie,hranie ,učenie.
Vedel by som rozprávať ako matky dokážu zničiť život deťom ak zostanú samé a snažia sa až priveľmi.ps.som ženatý 25.rokov viem čo je výchova detí.

ahjaj

aj mne by to prekážalo. Je divné, že nemáte to, čo je najviac potrebné: prostriedok, ktorý vám pomáha, byť si blízkymi.
A ešte niečo: spávanie s dieťaťom. Myslím, že manželstvám neprospeje, ak matka spáva zvlášť s dieťaťom a nie s manželom. My sme mali pri manželskej posteli postieľku pre dieťa. Keď malo dva- tri roky, išlo spať do vlastnej izby. Jedno ako bábätko v nociach spávalo, druhé nie.