Svrbenie v oblasti vagíny

Príspevok v téme: Svrbenie v oblasti vagíny
Rosiee223

Ahojte. Už druhý deň ma nepríjemne svrbí v oblasti klitorisu a močového otvoru. Z dnu vagíny svrbenie nepociťujem, ani ma nepáli po močení. Neviem od čoho to mohlo vzniknúť. Antibiotiká som brala ale asi pred dvoma týždnami, tak neviem, či je možné, že by táto reakcia prišla až teraz. Styk mám, ale len s jedným partnerom a doteraz som problémy nemala. Zatiaľ používam canesten a robila som si sedacie kúpele. Neviem či ešte počkať, alebo ísť na gyndu. Podotýkam ja som dosť citlivá na hocičo tam dole, viackrát som mala zapal močových a vždy mi dá to isté. No nejak nemám pocit, že mi ten canesten pomáha. Kúpila som dnes jemazol krém. Má s nîm niekto skusenosti a pod. Skusenosti, ako ja?

ahjaj

pre istotu by som tú vaginálnu tabletku použila. Možno aj vo vnútri to máš zasiahnuté, ale nie v takej miere. Takže 1 tabletka a malo by to pomôcť. A probiotiká, vitamín b, na obnovenie biorovnováhy v organizme.

Rosiee223

Nie nemala. No napriek tomu mi napadlo, či mu to prevetívne nenavrhnúť. No asi máš pravdu, že pokiaľ nemá problémy, tak zbytočne asi. Snáď to prejde. Mne je teraz uz lepšie no zvažujem či použiť aj tu vaginalnu tabletku canesten combi lebo zatiaľ ma to svrbi len zvonka no výtok samozrejme mám

ahjaj

canesten je masť proti hubovitým ochoreniam. Ak priateľ nemá žiadne príznaky a bude canesten používať, nebude mu to pomáhať, keď bude mať problémy. Takže on nepotrebuje nič. Odporúčam 4-5 dní po vymiznutí príznakov nemať intímny styk, aby nedošlo k obnoveniu. A Tebe by sa to malo do 3 dní zahojiť.

Saa

No dufam ze si pocas tychto "svrbiacich" dni s priatelom nespala lebo je jasne ze si nakazila aj jeho. Takze ak sa vyliecis ale on je nakazeny tak ta zas nakazi on znova. A takto to pojde dokolečka. Preliecti sa obaja a potom ťuťu muťu

Rosiee223

No anko, umývam sa mydlom väčšinou, tým na intimnu hygienu ale myslím, že fakt bude najlepšia len čista voda. Teraz mi ne trošku lepšie, dala som si šlaviový sedací kúpel a samozrejme nejem nič sladké. Rozmýšlam, ako presvedčím priateľa nech si natrie canestenom aj on radšej svoje prirodzenie ?

ahjaj

umývaš sa čistou vodou alebo mydlom? Čistou vodou je lepšie.
Skús si dať vitamín B a probiotiká, užívaj dostatok tekutín a krém taký, aký dávajú deťom na zadoček. Mohla si mať koncentrovanejší moč a môže to byť aj z kyseliny močovej. Alebo spomínané antibiotiká, po nich je rovnováha organizmu trochu narušená.

filipa

Canesten a Jenamazol je to isté-klotrimazol, takže si zbytočne vyhodila peniaze. Skús FUNGICIDIN, ten obsahuje nystatín-tiež na kvasinky, ale pôsobí iným mechanizmom.