Obľúbená Coca-Cola: čo robí v skutočnosti s našim zdravím?

Táto diskusia patrí k článku: Obľúbená Coca-Cola: čo robí v skutočnosti s naším zdravím?
Obľúbená Coca-Cola: čo robí v skutočnosti s naším zdravím?

Určite vidíte každý rok na Vianoce reklamu s kamiónmi, privážajúcimi Coca-Colu. Tá nám vsugeruje, že bez tohto kolového nápoja by skoro nemohli byť ani Vianoce. Lenže okrem obrovského množstva cukru, obsahuje i kyselinu fosforečnú, ktorá vo väčšom množstve nemá príliš dobrý efekt na naše zdravie.

FrctlStranger

Faith Healer - Užitím kokainu sa dopamín nevylučuje. Kokain je DRI - dopamine reuptake inhibitor, nie monoamine releaser. Treba sa dovzdelať a potom poučovať.

PROSO

Pre mňa je dôležité ako pôsobí na moje zdravie a nie vedecký názor
keď je každý inak s trávením citlivý.

Mám 49r a mám krvnú skupinu A- .
Po niekoľko mesačnej konzumácii ma začali bolieť a tuhnúť šľachy, úpony šliach a neskôr kĺby najmä na chodidlách s obmedzenou hybnosťou. Dokonca som začal mať citlivejšie ďasná a zapaľovali sa.

Prestal som ju piť a postupne po týždni bolesť na 60% prešla, svalový tonus sa uvoľnil a zvýšila sa aj hybnosť. Po 1,5 mesiaci som nepociťoval už žiadne príznaky.

Po roku som znovu skĺzol do objemovej konzumácie a príznaky sa do dvoch troch mesiacov vrátili. Znovu som úplne prestal konzumovať a teraz pijem tak 5x 1-1,5dl /týždeň a metabolizmus stíha.

U mňa sa problémy prejavili už pri konzumácii 0,7l - 1l / deň.

Čo mi podľa vás najviac v nápoji škodí ?

E-čka, cukor alebo kyselina fosforečná ?

Defcon

Proti coca cole je aj statistika. 100% ludi, ktori pili, alebo piju coca colu casto, alebo aj len obcas, tak vsetci tito ludia zomreli, alebo zomru. Casto aj za nevyjasnenych okolnosti.
Takisto je dokazane , ze coca cola nezvysuje iq, alebo aspon ziadny vyskum nepreukazal takuto skutocnost. Je navyse pre mna zarazajuce ,ze coca cola iq moze znizovat, pretoze ziadny vyskum znizovanie iq vplyvom pitia coca coly nevyvratil.
Zialbohu je smutnym faktom, takmer vsetci zlocinci niekedy vypili aspon male mnozstvo tohto napoja, teda je tu mozna pricinna suvislost.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

VaseStudium

Faith Healer
čo si myslíš, že len MUDr. sú študovaní?
Aj iní študovali.
To neznamená, že kto sa dobre alebo lepšie učil je alebo mal byť lekár.

Povolanie lekár (MUDr.) je povolanie ako každé iné.